Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

Diyarbakır'da 3 ilçeye bağlı 39 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı DİYARBAKIR'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin kırsal alanında düzenlenecek operasyonlar nedeniyle, vatandaşların zarar görmemesi için bu ilçelere bağlı 39 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'da 3 ilçeye bağlı 39 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı

DİYARBAKIR'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin kırsal alanında düzenlenecek operasyonlar nedeniyle, vatandaşların zarar görmemesi için bu ilçelere bağlı 39 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice, Hazro ve Kocaköy İlçesi'ne bağlı 39 köy ve bağlı mezralarında düzenlenecek operasyon öncesi sivillerin zarar görmemesi için bugün saat 08.30'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği'nce konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Lice, Hazro, Kocaköy ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Damar Köyü, Zümrüt Köyü, Kıpçık Köyü, Çıralı Köyü, Sığınak Köyü, Kıyıköy Köyü, Dallıca Köyü, Budak Köyü, Türeli Köyü, Tepe Köyü, Yolçatı Köyü, Dibekköy Köyü, Çağdaş Köyü, Arıklı Köyü, Serince Köyü, Kayacık Köyü, Uçarı Köyü, Ziyaret Köyü, Ortaç Köyü, Yalaza Köyü, Bağlan Köyü, Esenler Köyü, Çavundur Köyü, Dolunay Köyü, Kabakaya Köyü, Kutlu Köyü ve Oyuklu Köyü ile Mezraları, Hazro İlçesine bağlı olan; Ormankaya Köyü, Çitlibahçe Köyü, Terdöken Köyü, Kırmataş Köyü, Kavaklıboğaz Köyü, Dadaş Köyü, Meşebağları Köyü, Koçbaba Köyü ve Sarıerik Köyü ile Mezraları, Kocaköy İlçesine bağlı olan; Boyunlu Köyü, Gözebaşı Köyü ve Tepecik Köyü ile Mezralarında 16 Haziran 2017 günü saat 08.30'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

Görüntü Dökümü

-------------------------

-ARŞİV

-Bölgeden görüntü

-Güvenlik güçlerinden görüntü

Haber: DİYARBAKIR

===============================================

Diyarbakır'da 200 kilo amanyum nitrat kullanılarak hazırlanan patlayıcının imha edilme anı

DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesinde karayolundaki bir menfeze 200 kilo amanyum nitrat kullanılarak hazırlanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek kontrollü bir şekilde imha edeldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma  Komutanlığı tarafından vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması maksadıyla sorumluluk bölgesinde gerekli tedbirlerin alınmasına devam edildiği belirtilerek, şöyle denildi: "15 Haziran 2017 Perşembe günü saat 15.00 sıralarında elde edilen istihbari bir bilgiye istinaden Bismil İlçesi Alibey Köyü mevkiinde bulunan kara yolu menfezi içerisine yerleştirilmiş vaziyette 4 adet elektrikli fünye, 20 metre kablo, 8 adet birleştirilmiş pil bloğu, 1 adet Kobra marka telsiz, 1 adet Tol serisi devre kartına bağlı ve 4 adet 12 kg'lık tüp içerisinde yaklaşık 200 kg Amonyum Nitrat kullanılarak hazırlanmış EYP düzeneği tespit edilmeyi müteakip, C.Savcılığın talimatı doğrultusunda Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

Görüntü Dökümü:

-Patlayıcının imha ınından görüntü

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

=============================

CHP İzmir'de adalet yürüyüşü başlatıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan başlattığı 25 gün sürecek 428 kilometre yürüyüşe CHP İzmir örgütü de 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndan çıkacağı yürüyüşle destek verecek. Yürüyüş güzergahı ve zamanlaması, kılıçdaroğlu ile Gebze'de buluşacak şekilde hazırlandı.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan ilçe başkanları toplantısından yürüyüş kararı çıktı. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri, partililer, 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndan yürüyüşe başlayacak. Yürüyüşün güzergahı ve zamanlaması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gebze'de buluşulacak şekilde ayarlandı. İzmir Alsancak'tan başlayacak yürüyüş, Manisa, Akhisar, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Gebze ile sürecek. Günde 20 kilometre yürüyecek CHP heyeti, yol üzerindeki otel ve pansiyonlarda konaklayacak.

"FAŞİZMİN TÜM BASKILARINI YAŞADIĞIMIZ BİR NOKTADAYIZ"

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, yürüyüşün il yönetimi ve ilçe başkanları olarak planlandığını ancak isteyen her partilinin yürüyüşe katılabileceğini söyledi. Güven, şöyle konuştu:

"Adalet için Genel Başkanımızın başlattığı yürüyüş'e İzmir'den tam destek vereceğiz. Türkiye adalet yoksunu bir ülke haline getirilmiştir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu' nun adalet için başlattığı bu tarihi yürüyüş, siyasi tarihimizde altın harflerle yazılacaktır. Türkiye'nin yeniden cumhuriyet ayarlarına dönmesi, adaletin yeniden tesis edilmesi, hukuksuzluğun sona erdirilmesi için, bizlerde İzmir'den İstanbul'a adalet yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. İzmir gibi demokrasinin, özgürlüğün ve cumhuriyetin kalesi olan bir kentten bizlerde adalet ve demokrasi için yola çıkıyoruz. Artık yeter dediğimiz, dayanacak sabrımızın kalmadığı, faşizmin tüm baskılarını yaşadığımız bir noktadayız. Her dönemde olduğu gibi CHP yine yollara düşmekten, sokağa çıkmaktan, elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir. Bu yürüyüş bir kurtuluş, yeniden adaletin inşasını sağlayacak bir yürüyüştür. İlçe başkanlarımız ve İl Yönetim Kurulumuzla gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüze,  Ata'mızın huzurundan, cumhuriyet meydanından başlamayı uygun gördük. Adalet sağlanıncaya kadar bu yürüyüşümüzden ve mücadelemizden geri adım atmayacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER)

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

-CHP'lilerden görüntü

-detaylar

Haber: İZMİR

===============================================

Su kanalına düşen köpeği zabıta kurtardı

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, kurumuş su kanalına düşen 'Dogo Argentino' cinsi 3 yaşındaki köpek, zabıta ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı.

Kadıköy Mahallesi'nde, beslenmesi yasaklı ırklar listesinde olan 'Dogo Argentino' cinsi 3 yaşındaki köpek, yaklaşık 3 metre derinlikteki su kanalına düştü. Köpeğin kanaldan çıkamaması üzerine çevrede oynayan çocuklar ilk olarak itfaiye ekiplerini aradı. Tehlikeli ırk olması nedeniyle Edremit Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Veterinerlik Hizmetleri Birimi'ne haber verildi. Olay yerine zabıta görevlileri ve veteriner hekim Oğuz Koray Bacaksız geldi. Bacaksız, yapılan kontrollerin ardından köpeğin evcilleşmiş olması ve saldırgan tutum sergilememesi üzerine ilaç kullanılmamasına karar verdi. Veterinerlik Hizmetleri Birimi'nde görevli belediye işçisi Korkmaz Küfrevi, kanala inerek kucakladığı köpeği yukarı çıkardı.

Kurtarılan köpek, Edremit Belediyesi köpek barınağına götürüldü. Burada köpeğin sağlık kontrollerini yapan Veteriner Hekim Oğuz Koray Bacaksız, ardından aşılarını vurdu. Bacaksız, "Kapsamlı muayenesini gerçekleştirdik. Sağlık durumu iyi. Standart koruyucu hekimlik protokolüne başlanarak gerekli iğneleri yapıldı. Şimdi 10 gün kadar süreyle durumunu izleyeceğiz. Ardından kısırlaştırma işlemini yapılarak, yasaklı ırk olması nedeniyle ömür boyu muhafaza altında tutulacak" dedi.

Köpeği su kanalından çıkaran Korkmaz Küfrevi ise "Sağlık işleri Müdürlüğümüze bir ihbar geldi. 10 dakika içinde olay yerine vardık. Su kanalından çıkamıyordu. Sakin bir köpekti. Böyle sakin hayvanlara ilaç kullanma taraftarı değiliz. Yasaklı bir ırk olması nedeniyle gözetimimiz altında olacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Su kanalından çıkarılması

Araca alınması

Barınağa götürülere tedavi edilmesi

İğne vurulması

Oğuz Koray Bacaksız röp

Korkmaz Küfrevi röp

Barınak içerisinde boş bir bölümde nekahat dönemine alınması

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

=======================================================

Ağızları tatlandıran kampanya

MANİSA'da unlu mamüller satışı yapan bir fırın, 16 yıldır her ramazan ayında sürdürdüğü askıda ekmek ve tatlı kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

Şehzadeler İlçesi'ndeki Başak Unlu Mamülleri, 2001 yılından bu yana 16 yıldır 'Bir Sizden Bir Bizden' sloganıyla sürdürdüğü askıda ekmek ve tatlı kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine ramazan ayında destek oluyor. Firma sahibi Mevlüt Çırakoğlu, amaçlarının toplumda giderek azalan yardımlaşma ve paylaşma duygusunu artırmak olduğunu söyleyerek, "2001 yılından bu yana rahmet ve bereket ayı olması sebebiyle ramazan ayında bu kampanyamızı sürdürüyoruz. Kampanyamıza destek olunduğunda biz de işyeri olarak destekte bulunuyoruz. Yani bir ekmek bağışlıyorsa bir tane de bizden, bir pide bağışlıyorsa bir pide de bizden veya bir kilo baklava bağışlıyorsa bir kilo tatlı da bizden. Her gün bağışlanan ekmek ve pide sayısı ile tatlı kilosunu not alıyoruz" diye konuştu. Muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin listesini de aldıklarını belirten Çırakoğlu, onların gerçek ihtiyaç sahiplerini bildiğini ve kendilerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

KAMPANYAYA İLGİ AZALIYOR

Ramazan Bayramı için bağışlanan tatlıları da muhtarların belirlediği 70'e yakın ihtiyaç sahibi aileye göndereceklerini söyleyen Çırakoğlu, kampanyaya olan ilginin her yıl azaldığını belirterek şöyle konuştu:

"Eskiden askıda ekmek ve tatlı kampanyasına önemli bir destek vardı. Her geçen yıl bu kampanyaya vatandaşımızın ilgisi azalıyor. Şimdiye kadar bir günde en fazla 200 ekmek bağışlandı. 150'ye yakın pide ve yaklaşık 15 kilo tatlı bağışlayanımız var. Geçen yıllla kıyasladığımızda yüzde 50 oranında bir düşüş var."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Ekmek ve tatlılardan görüntü,

-Mevlüt Çırakoğlu ile röp.

Haber-Kamera : İlker KILIÇASLAN/MANİSA,

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaköy İzmir Hazro Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title