Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12 İmralı'da 'Açık Görüş' Günü Mehmet Öcalan, Görüşmenin Kısa Olmasından Yakındı Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Kardeşi Mehmet Öcalan, Bayram Kaymaz'ın Annesi Medine Kaymaz, Cumali Karsu'nun Kardeşi Ramazan Karsu Ve Ablası Altun Aydemir, Şeyhmuz Poyraz'ın Ablası Felek Cızlaşmak Ve Hasbi Aydemir'in Kardeşi Ayser Aydemir İmralı'daki Görüşme Sonrası Gemlik'e Döndü

DHA YURT BÜLTENİ - 12

İMRALI'DA 'AÇIK GÖRÜŞ' GÜNÜ

MEHMET ÖCALAN, GÖRÜŞMENİN KISA OLMASINDAN YAKINDI Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz, Cumali Karsu'nun kardeşi Ramazan Karsu ve ablası Altun Aydemir, Şeyhmuz Poyraz'ın ablası Felek Cızlaşmak ve Hasbi Aydemir'in kardeşi Ayser Aydemir İmralı'daki görüşme sonrası Gemlik'e döndü. Gemlik Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından gazetecilerin "Açık görüş yaptınız mı" sorusu üzerine Mehmet Öcalan, "Evet. Açık görüş yaptık. Ancak şunu da herkesin bilmesi lazım. Bütün cezaevlerinde açık görüş bir saattir. 11 yıldır gelip gidiyoruz. Ancak son beş yıldan beri 31 dakika bile görüş yapmış değiliz. Yarım saatte bitiyor. Bu demokratik değildir. İnsan haklarıyla bağdaşmıyor. Buradaki mahkumlarla görüş de bir saat olmalıdır" dedi. Öcalan, gazetecilerin Mehmet Öcalan, "Ağabeyiniz sağlık durumu nasıl" şeklindeki soruya da, "Sağlık durumu normaldir" yanıtını verdi. "Ağabeyinizin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkındaki açıklamaları gazetelere yansıdı. Bunu konuda herhangi bir değerlendirmesi oldu mu?" sorusunu, "O konuyla ilgili bir şey görüşmedik. 'Eğer devlet Kürt sorununa bir çözüm getirecekse biz de elimizden gelen katkıyı koyacağız' dedi" diye konuştu.

Mehmet Öcalan, "Örgütün silah bırakması konusunda bir açıklaması oldu mu?" sorusunu ise yanıtsız bırakırken, Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz Kürtçe kısa bir açıklama yaptı.

Mehmet Öcalan, aracına binerken de, "Demokratikleşmeyle ilgili bir süreç olursa buna hem halkımız hem de biz katkı yapacağız. Süreç aldatmaca bir süreç olmasın" diye seslendi.

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları daha sonra otomobille İstanbul'a hareket etti.

Görüntü Dökümü:

- -----------------------

- Arabanın jandarmaya girişi

- Mahkum yakınlaının çıkışı

- Mehmet Öcalan'ın açıklaması

- Medine Kaymaz'ın kürtçe açıklaması

- Mehmet Öcalan'ın araca binerken konuşması

- Aracın gidişi

Haber / Kamera: Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA) ==================================================================

SÜT KAZANINA DÜŞEN HÜSEYİN'İ ASKERİ HELİKOPTER ERZURUM'A GÖTÜRDÜ

TUNCELİ'nin Pertek İlçesi'nde kaynayan süt kazanına düşen 2 yaşındaki Hüseyin Bulut, getirildiği Elazığ Fırat üniversitesi Hastanesi'nde, yanık ünitesinin bulunmaması nedeniyle 8'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut ÖzarslanÆın talimatıyla helikopter ile Erzurum Eğitim Araştırma Hastanesi yanık servisine götürüldü.

Tunceli'nin Pertek İlçesi Derabaşı Mahallelsi'nde anne Fadime Bulut'un kaynattığı süt kazanını önüde bıraktı. 2 yaşındaki oğlu Hüseyin Bulut, annesinin bir anlık dalgınlığından yararlanarak kazandaki süte bakmaya çalışırken kazanın içine düştü. Feryadı duyan anne Fadime Bulut, oğlunu kazandan çıkardıktan sonra eşi Yılmaz Bulut, tarafından Pertek Sağlık Ocağı'na götürüldü. Sağlık ocağında küçük HüseyinÆe yapılan ilk müdahalenin ardından Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen küçük Hütseyin, burada yanık ünitesinin bulunmaması nedeniyle askeri yetkililerden yardım istendi. Hastane yönetimi Kolordu Komutanı Korgenaral Mustafa Korkut ÖzarsalnÆı arayarak yardım talebinde bulundu. Olayı duyan Korgeneral Özarslan, hemen helikopter ile Hüseyin BulutÆu en yakın yanık merkezi bulunan Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- -----------------

- Hastane acil önü detay

- Ambulansın gelişi - Çocuğun ambulansla götürülüşü

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ- Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, DHA)

==============================================================

LİSELİ EMİNE'YE YAYA GEÇİDİNDE OTOMOBİL ÇARPTI

EDİRNE'de yaya geçidinden geçmek isteyen 17 yaşındaki lise öğrencisi Emine Cin'e otomobil çarptı. Kazada yaralanan ve çektiği acı nedeniyle ağlayan Emine Cin, gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza, saat 18.30 sıralarında Londra Asfaltı, Eski Cami kavşağında meydana geldi. Yaya geçidinden geçmek isteyen lise öğrencisi Emine Cin'e, 25 yaşındaki Doğukan Mazlum yönetimindeki 22 AT 684 plakalı otomobil çarptı.Kaza sonrası yere düşen ve ağlamaya başlayan Cin'e çevredekiler yardım ederken olay yerine ambulans çağırıldı. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri yaptığı ilk müdehalenin ardından Cin'i ambulansla Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.Cin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Sürücü Doğukan Mazlum ise ifadesi alınmak üzere Selimiye Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- ---------------

- Kaza yeri genel

- Yaralanan Emine Cin

- Sağlık görevlilerinin müdahalesi

- Ambulans konulması

- Emine'nin ağlaması

- Ambulansın gidişi

- Caddedeki yaya geçidi

- Yoldan geçen araçlar

- Vadandaşlar ve kaza yeri genel görüntüsü

Haber-Kamera:EDİRNE, (DHA)

==================================================================

BİR GÜNLÜK BEBEK CAMİ AVLUSUNA BIRAKILDI

BARTIN'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Abdipaşa Beldesi'nde caminin avlusuna bırakılan bir günlük erkek bebek imam tarafından bulundu. Hastanede tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ulus'a bağlı Apdipaşa Beldesi'nde Merkez Camisi'nin avlusuna bırakılan bebek sabah namazı için camiye gelen imam İsmail Güleç tarafından bulundu. Ağlama sesini duyan İsmail Güleç kundağa sarılı bebeği alarak jandarmaya haber verdi. Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirilen bebek tedavi altına alındı. Kuvöze konulan bir günlük erkek bebeğin göbek bağının bir iple bağlandığı görülürken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Cuma gününe kadar hastanede tutulacak olan bebeğin daha sonra Bartın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği açıklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- ---------------

- Bebeğin kuvözden alınması

- Hemşirelerden görüntü

- Bebekten görüntü

HABER-KAMERA: Halil TEKİN / BARTIN, (DHA)

==========================================================

NAMAZ KILMAK İÇİN GİTTİĞİ CAMİDE MAHSUR KALDI

SİVAS'ta yatsı namazını kılmak için camiye giden Fatih Ayın imamın kendisini farketmeyerek kapıyı kilitlemesi üzerine içeride mahsur kaldı. Polisten yardım isteyen genç ekiplerin cami imamını bulması sonucu kurtarıldı.

İl merkezinde kırtasiye dükkanı işleten Fatih Ayın, Küçük Minare Mahallesi'nde bulunan Zincirli Minare Camiine yatsı namazını kılmaya gitti. Namaz bitiminde az sayıdaki cemaat camiyi boşalttı. Ancak yatsı namazını bitirdikten sonra kazalarını kılmak için namaza duran Fatih Ayın'ı fark etmeyen imam Alaattin Arıkan kimse kalmadığını düşünerek kapıyı kilitleyerek evine gitti. Namazı bitirip kapıya yönelen Fatih Ayın caminin kilitli olduğunu fark edince dışarı çıkmak için polisten yardım istedi. Yaklaşık 1 saat cami içinde mahsur kalan Fatih Ayın için harekete geçen polis ekipleri cami imamına ulaşmaya çalıştı. Caminin eski imamı Suat Şeker'in bir hafta önce Kayseri iline tayininin çıktığı ve yeni imam atandığı bilgisi üzerine polis ekipleri araştırma başlattı. Polisler bir süre sonra yeni imam Alaattin Arıkan'a ulaşarak kapıyı açtırıp Ayın'ı camiden çıkardı. Daha sonra Fatih Ayın ve cami hocası Alaattin Arıkan ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:

- --------------

- Camidan görüntü

- Polisin araştırması

- içerde mahsur kalan genç

- İmamın bulunması

- Caminin açılarak vatandaşın çıkarılışı

- Konuşmaları

Haber-Kamera:Halife YALÇINKAYA/SİVAS, DHA)

==============================================================

TURKUAZ YOLCULARININ UÇUŞ ÇİLESİ

TURKUAZ Hava Yolları'nın Ankara çıkışlı, Gaziantep bağlantılı Antalya seferini yapan yaklaşık 140 yolcu, Gaziantep Havalimanı'nda yaklaşık 2.5 saat bekletilince isyan etti.

Saat 15.30 sıralarında Gaziantep Havalimanı'na inen uçağın yolcuları bir süre uçakta bekletildikten sonra bekleme salonuna alındı. Ancak, aradan 1.5 saate yakın zaman geçmesine karşın uçamayınca yolcular telefonlarına sarılıp Turkuaz Havayolları'nın Ankara ve İstanbul merkezlerini arayarak durumu şikayet etti. Yolcular, bir süre daha alanda bekledikten sonra saat 17.30 sıralarında tekrar geldikleri uçağa alınmaya başlandı.

Bayram yoğunluğu nedeniyle haftalar önce Ankara'dan Antalya'ya gitmek üzere bilet aldıklarını, ancak seyahatten iki gün önce kendilerine Antalya'ya Gaziantep bağlantılı olarak uçacakları yolunda bir SMS geldiğini belirten yolcular, buna rağmen çile çektiklerini ve kendilerinin Turkuaz'ın değil, SAGA adlı bir şirketin uçağıyla seyahat ettirildiğini belirterek tepkilerini şöye dile getirdiler:

"Normalde bizim 09.25'te Ankara'dan Gaziantep'e, buradan da yolcuların hemen alınıp Antalya'ya uçmamız gerekiyordu. Ancak, Ankara'da bize uçağın kalkış saati 13.30 olarak ilan edildi, ardından da saat 14.30'da havalanabildik. Gaziantep'te ise bir süre uçakta bekletilip sonra indirildik. Bu arada muhatap bulamadık. Öğrendiğimize göre SAGA'nın borcu nedeniyle uçuşuna izin verilmiyormuş. Ankara'dan Antalya'ya yaklaşık 1 saatte ulaşmamız gerekirken 10 saate yakın bir süre çile çektik."

Uzun süre Gaziantep Havalimanı İç Hatlarında tepkilerini duyurmaya çalışan yolcular, saat 18.15'de Antalya'ya uçtu.

YAZILI HABER

GAZİANTEP, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title