Haberler

Dha Dış Haber - BM Genel Sekreteri İdam Cezasının 21. Yüzyılda Yeri Yok

Türkiye idam cezasını geri getirip getirmemeyi tartışırken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, 21. yüzyılda idam cezasına yer olmadığını söyledi.

Türkiye idam cezasını geri getirip getirmemeyi tartışırken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, 21. yüzyılda idam cezasına yer olmadığını söyledi. Birleşmiş Milletler 71. Dönem Genel Kurul Çalışmaları kapsamında, idam cezası ile ilgili olarak düzenlenen oturumda konuşan Ban Ki Moon, 'Yaşam hakkı esastır. İdam cezası, geri döndürülemez bir cezadır ve daha çok azınlıklara, yoksul ve çaresiz, etkin savunma sağlayamayan insanlara uygulanmaktadır. Bu yanlışı herkes görmelidir. Bir çok masum insan her yıl ölüme gönderilmektedir' dedi.

İdam cezasının 21. yüzyılda yeri olmadığına inandığını belirten Ban Ki Moon, 'Dünya liderlerini, yasa koyucuları ve adalet dağıtıcıları infazları hemen durdurmaya çağırıyorum. İdam cezasını ortadan kaldırarak, daha adil, barışçıl ve insancıl bir dünya yaralatılabilir' diye konuştu.

Oturumda konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad el Hüseyin de, insanlık var oldukça yanlışlardan kaçınmanın mümkün olmayacağını, uluslararası toplumun idam cezasını kaldırması konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Ban Ki Moon Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title