Haberler

Dha Ankara - Gar Saldırısı Davasında Avukatlar Arasında Gerginlik (Ek)

HACI ALİ DURMAZ: ANNEM, İKİ AĞABEYİM VE YENGELERİM HALA IŞİD SAFLARINDAAnkara Gar saldırısı davasının bugünkü duruşmasında, 10 Ekim ve Suruç katliamlarının planlayıcısı olduğu iddia edilen ve Gaziantep'te polis operasyonu sırasında kendisini patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın kardeşi Hacı...

HACI ALİ DURMAZ: ANNEM, İKİ AĞABEYİM VE YENGELERİM HALA IŞİD SAFLARINDA

Ankara Gar saldırısı davasının bugünkü duruşmasında, 10 Ekim ve Suruç katliamlarının planlayıcısı olduğu iddia edilen ve Gaziantep'te polis operasyonu sırasında kendisini patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın ifadesine geçildi. Durmaz savcılıkta verdiği ifadenin aynısı olduğunu ve bir değişiklik bulunmadığını söyledi. Ankara patlamasından sonra Suriye'den dinlenmek için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Durmaz, "Suriye'den Gaziantep'e geldiğimde, ağabeyimin Irak'ta olduğunu sanıyordum, onu görünce şaşırdım" dedi. IŞİD üyesi olduğunu kabul eden Durmaz, mahkeme başkanının, "Ailece Suriye'ye neden gittiniz?" sorusuna, "IŞİD kampına gittim, PKK karşı nöbet tuttum. Kamptayken buradaki hiç kimseyi görmedim. Yakup Şahin'i Suriye'de Rasulayn'da gördüm. Örgüte iki yıl önce katıldım" diye cevap verdi.

"ORTALIK FETÖ'CÜ KAYNIYOR, GÖRÜNTÜLERDEKİ TARİHİ DEĞİŞTİRMİŞLER"

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın, Alyaz sitesindeki eve daha önce girdiğine dair görüntüler olduğunu söylemesi üzerine Durmaz, "Ortalık FETÖ'cü kaynıyor, görüntüdeki tarihi değiştirmişlerdir. Patlamadan sonra ağabeyim beni eve götürdü. Gittiğimizde çamaşır makinesinin üstünde kimliğimi unuttuğum için buradayım. Ağabeyim sadece derneklere gidip gelirdi. Antep sorumlusu olduğundan haberim yok" yanıtını verdi.

Durmaz, saldırıdan sonra ağabeyine, bu işle alakası olup olmadığını sorduğunu ve ağabeyinin 'sonra anlatırım' dediğini ifade etti.

Diğer sanıklardan sadece eniştesi olan Abdülmubtalip Demir'i tanıdığını belirten Durmaz şöyle devam etti: "Patlamadan sonra ikimizin de fotoğrafları medyada çıkınca ağabeyimle hiç dışarı çıkmamaya çalıştık. 5-6 ev değiştirdim ama Suriye'ye geçmedik. Evdeyken zırhlı araçlarla polisler geldi, ben evin çatısına çıktım. Polis teslim olmamı söyledi. Ben teslim olduğum sırada ağabeyim merdivenlerde kendini patlattı." 'Mervan' kod ismini kullandığını, babasının 5 yıl önce öldüğünü söyleyen Durmaz, "Annem, iki ağabeyim ve yengelerim hala IŞİD saflarında" dedi.

Durmaz daha sonra müşteki avukatlarının sorularını yanıtladı.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Haber Özkan ARSLAN / ANKARA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Durmaz Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title