Haberler

Dha Ankara - AB Uyum Komisyonu Başkanı: Hollanda Halkıyla Dostluğumuzun Baki Olduğunu Vurgularız

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krizi kınadıklarını belirterek, "Bununla birlikte Hollanda halkıyla dostluğumuzun baki olduğunu da vurgularız" dedi.

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krizi kınadıklarını belirterek, "Bununla birlikte Hollanda halkıyla dostluğumuzun baki olduğunu da vurgularız" dedi.

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar, Komisyon Başkanvekili Recai Berber ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizi gündeme getirdi. Gülpınar, "Bizler AB Uyum Komisyonu Başkanlık Divanı ve Karma Parlamento Komisyonu üyeleri olarak komisyonumuzun CHP ve MHP'li üyelerinin de desteğiyle, Hollanda makamlarının dost ve müttefik ülkenin bakanlarına, diplomatik ve konsüler temsilcilerine, Türk toplumuna yaptığı çirkin ve kabul edilemez muameleyi en sert şekilde kınar, bununla birlikte Hollanda halkıyla dostluğumuzun baki olduğunu da vurgularız" diye konuştu.

AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar, Hollanda ile yaşanan krizin ardından mülteci anlaşmasının askıya alınabileceği değerlendirmelerine ilişkin bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Mülteci Anlaşması karşılıklı mutabakata varmamız sonucu uygulamaya konulan bir süreçti. Vize serbestisi konusunda AB ile yapılan anlaşma neticesinde bizim de mülteciler konusunda daha sıkı tedbirler almamız öngörülüyordu. AB'nin maalesef sözleşmeye çok da fazla sadık kalmadığını ilerleyen dönemlerde gördük. Bunun çifte standartlı uygulama olduğunu müşahede ettik. Bizimle aynı şekilde vize serbestisine başlayan çeşitli ülkeler, özellikle en son Gürcistan bu serbestiyi elde etti. Diğer taraftan Kosova da bizimle aynı durumda. Kosova'ya başka kriterlerin dayatıldığını yakın zamanda müşahede ettik. Aynı uygulamayı Türkiye'ye de yapmaya çalıştılar. Biz onlara defaatle bazı şeylerin mümkün olmadığını ve imzalanan anlaşmaya aykırı olduğunu ifade ettik. Bugün maalesef anlaşmaya uymayan bir taraf söz konusu. Anlaşmaya uymayan bir taraf olunca diğer taraf da anlaşmayı çek etmek durumunda. Önümüzdeki günlerde sanırım yürütme daha sağlıklı karar verecektir. Hep birlikte izleyip göreceğiz."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar'ın konuşması

Haber-Kamera: Nursima KESKİN / ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recai Berber Gülpınar Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title