Haberler

Devlet Suçlanarak Terör Önlenemez"

Görüntü Dökümü : Prof. Dr. Adnan Öztürk'ün makamında görüntüsü Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk'ün röportajı "Devlet suçlanarak terör önlenemez" Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Öztürk: "Akademisyenlerin, devletle mücadele eden PKK terör örgütlerine ve onların iş birlikçilerine, yandaşlarına karşı da bildirilerinde yer vermeleri gerekirdi.

Görüntü Dökümü :

Prof. Dr. Adnan Öztürk'ün makamında görüntüsü

Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk'ün röportajı "Devlet suçlanarak terör önlenemez"

Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Öztürk:

"Akademisyenlerin, devletle mücadele eden PKK terör örgütlerine ve onların iş birlikçilerine, yandaşlarına karşı da bildirilerinde yer vermeleri gerekirdi. Maalesef bildiride bunu göremiyoruz. Sadece devlet suçlanarak terörün önlenmesi mümkün değildir"

"Evet herkes demokratik hakkını kullanabilir ama ülkenin geleceği, menfaati, milletin menfaati söz konusuysa, orada herkesin elini vicdanına koyması ve attığı adımlara, yazdığı yazılara, sunduğu bildirilere dikkat etmesi gerekir"

Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, Barış İçin Akademisyenler Oluşumu tarafından yayımlanan, "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriye ilişkin, "Sadece devlet suçlanarak terörün önlenmesi mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Öğretim Öğretim Üyeleri Derneği olarak böyle bir bildiriye imza atmadıklarını, dernek üyelerinden herhangi birisinin de imzasının bulunmadığını belirtti.

Türkiye'nin ciddi anlamda yol ayrımında olduğunu ve bütün gelişmiş ülkelerin veya uluslararası güçlerin Türkiye'yi bölme operasyonlarının devam ettiğini vurgulayan Öztürk, Güneydoğu'da bulunan bazı şehirlerde, yer altı örgütleri şeklinde değil, açıktan halkın da teşkilatlandırılarak bütün binaların, caddelerin silah deposu ve mayınlı tarlalar haline getirildiğini ifade etti.

Kamuoyunda konuşulan bildirinin terörü destekleyen mahiyette bulunduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Hem şahsım adına hem de dernek olarak böyle bir bildiriye şiddetle karşıyız. Terör operasyonlarını dernek olarak ciddi anlamda destekliyoruz. Eğer terörist varsa teröriste karşı devlet mutlaka gücünü kullanmalıdır. Yoksa teröre teslim olunur. Şunu biz dernek olarak açıkça söylüyoruz ki terörle her zaman mücadele gerekir. Akademisyenlerin, terör eylemlerine karşı devletin ve güvenlik güçlerinin özellikle ordunun, emniyet mensuplarının yaptığı mücadeleyi yanlış yorumlamaları doğru değildir. Ülkenin geleceği söz konusudur. Ülkenin geleceğine, bölünmez bütünlüğüne baktığımız zaman orada devlet mutlaka eli kanlı teröristle mücadele etmelidir. Ama terörle mücadele ederken de masum halkın da yanında olmalıdır."

"Devlet suçlanarak terör önlenemez"

Akademisyenlerin böyle bir bildiriye imza atmalarının demokratik hak gibi görülebileceğini fakat bunun devletin terörle mücadelesine sekte vuracak bir izlenim oluşturmaması gerektiğine vurgu yapan Öztürk, şöyle devam etti:

"Akademisyenlerin, devletle mücadele eden PKK terör örgütlerine ve onların iş birlikçilerine, yandaşlarına karşı da bildirilerinde yer vermeleri gerekirdi. Maalesef bildiride bunu göremiyoruz. Sadece devlet suçlanarak terörün önlenmesi mümkün değildir. Terör, gerçekten ülke için bir sıkıntıdır ve orada gencecik askerlerimiz, polislerimiz hangi kademeden olursa olsun kaybedilmektedir ve bu üzüntü vericidir. Ayrıca terörü dün gördük. İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda bomba patlatıldı. Biz Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği olarak üzülüyoruz. Terörist eylemlerin bir an önce bitirilmesini, terörizme karşı devletin mücadelesinin sonuna kadar devam etmesini dernek olarak destekliyoruz. Evet herkes demokratik hakkını kullanabilir ama ülkenin geleceği, menfaati, milletin menfaati söz konusuysa, orada herkesin elini vicdanına koyması ve attığı adımlara, yazdığı yazılara, sunduğu bildirilere dikkat etmesi gerekir."

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Öztürk Türkiye Erciyes Politika Güncel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title