Haberler

Devlet Malzeme Ofisi Çalışanlarının Sorunları Masaya Yatırıldı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü Metin Akdamar'ı ziyaret etti.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü Metin Akdamar'ı ziyaret etti. Çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü ziyarette Yokuş, DMO Genel Müdürlüğünün her sene Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı doğrultusunda; görevin niteliği ve önemi, personelin eğitim düzeyi ve hizmet süresi gibi hususları dikkate alarak çalışanların ücretlerini belirlemeye yetkili olduğunu belirterek, "YPK tarafından tanınan yetkinin azami ölçüde çalışanlar lehine kullanması, personelin ücretlerinde iyileştirme yapılması konusunda beklenti içindedir. Unvanlar arasında hakkaniyete uygun ve adilane bir şekilde dağıtım yapılması ile temel ücretlerin diğer Kamu İktisadî Teşebbüslerinde (KİT) görevli emsal çalışanların ücret seviyesine getirilmelidir" dedi.

-"SERVİS İHALESİ EN KISA ZAMANDA TAMAMLANMALI"-

Yokuş, servis araçlarının ihale çalışmaları devam ettiğinden, personelin işe kendi olanakları ile gidip geldiğini belirterek, Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlüğü servis ihalesinin en kısa zamanda tamamlanması ve çalışanların ulaşım problemlerinin çözüme kavuşturulması, gerek personelin moral ve motivasyonun korunması gerekse kamu hizmetinin verimli şekilde yürütülmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

-"SINAVLAR DÜZENLİ ARALIKLARLA YAPILMALI"-

Yokuş, görevde yükselme sınavının her yıl veya iki yılda bir düzenli aralıklarla yapılmasının, personelin gelişimine katkı sağlayacağı gibi hizmet kalitesini de artıracağını savundu.

Kameraların ve görüntü kayıt sistemlerinin yalnızca güvenlik amacıyla kullanılması gerektiğini vurgulayan Yokuş, çalışanların kişilik haklarının ihlal edilmemesi için personelin işe giriş çıkışlarında turnike geçişlerinde muvaffakatı olmadan resim çekilmesi uygulamasına son verilmesi gerektiğini belirtti.

DMO Genel Müdürü Metin Akdamar ise, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, skala ayarlamasında gruplar içerisinde ücret değerlendirmesinin unvanlara göre en üst seviyede tavandan verileceğini ve en kısa zamanda ücret skalalarının kurum portalında yayınlanacağını vurguladı.

-"SERVİS İHALESİ YAPILACAK"-

03 Ocak 2014 tarihinde servis ihalesinin yapılacağını ve tekliflerin değerlendirileceğini aktaran Akdamar, Bölge ve İrtibat Müdürlüklerinin servis kiralama noktasında kendilerine yetki verdiklerini belirtti.

Görevde yükselme sınavının açılmasıyla ilgili olarak da Akdamar; 2014 yılında yönetmelikte bazı değişiklikler yapıldıktan sonra, bir kısım unvanlarda sınavın uygulanacağını, öncelikle Bölge ve İrtibat Müdürlüklerinde yapılacağını kaydetti. Akdemir, unvansız olan memurların en az lise ve dengi okul mezunu olmak kaydıyla, bilgisayar sertifikası belgesi getirmeleri halinde bilgisayar işletmeni kadrosu verileceğini kaydetti.

Metin Akdamar, giriş çıkışlarda turnikelerin ve kamera sistemlerinin personelin giriş çıkışını takip etmek amacıyla yapıldığını savundu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Yüksek Planlama Kurulu Fahrettin Yokuş Metin Akdamar Politika Güncel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title