Haberler

Devlet Kocasız ve Babasız Bıraktı

Güncelleme:

Manisa'da 15 yaşında kaçarak evlendiği kocasının 7 yıl sonra küçük kızla evlendiği için tutuklanması bir aileyi perişan etti.

Manisa'nın Salihli ilçesinde 15 yaşında iken kaçarak Erkan Duranoğlu ile evlenen Deniz Duranoğlu, küçük yaşta evlenmesi nedeniyle açılan kamu davası sonucu 7 yıl sonra tutuklanan eşinin serbest bırakılmasını istiyor.

15 YAŞINDA KAÇTI

Salihli'de Deniz Duranoğlu, henüz 15 yaşında iken 22 yaşında ve aynı zamanda akrabası olan Erkan Duranoğlu'na kaçtı. Aileler akraba da olmaları nedeniyle bu birlikteliğe onay verdi ve olayın üzerinden 3 yıl geçmesinin ardından genç aşıklar resmi nikahla dünyaevine girdi. Ancak Deniz Duranoğlu, kaçtığı tarihlerde hamile kaldı ve şu an 7 yaşında olan Sıla isimli kızını dünyaya getirdi.

KOCA 8 YIL HAPSE MAHKUM OLDU

Salihli Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen doğumun ardından baba Erkan Duranoğlu hakkında kamu davası açıldı. Salihli Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2008 yılında görülen ilk duruşmanın ardından Yargıtay, Erkan Duranoğlu hakkındaki Türk Ceza Kanunu'nun çocukların cinsel istismarını düzenleyen 103. maddesi uyarınca 8 yıl 4 aylık hapis cezasını onadı ve Erkan Duranoğlu geçtiğimiz hafta tutuklanarak Alaşehir Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

OCAĞIMIZ YIKILDI

Eşinin hapse konulmasının ardından kayınvalidesinin yanında yaşamaya başlayan Deniz Duranoğlu, "Yaklaşık 7 yıl önce yaşanan bir olayın ardından bu ceza geldi. Adeta ocağımız yıkıldı. Ben eşimi sevdiğim için ona kaçmıştım. Akraba olduğumuz için de aileler şikayetçi olmadı. 18 yaşımda iken resmi nikahımız kıyıldı" dedi. Sıla adlı 7 yaşında ve Sırma adlı 1 yaşında iki çocukları olduğunu anlatan Duranoğlu, "Kayınvalidem Nazire Duranoğlu ile iki göz odalı evde yaşamaya çalışıyoruz. Kayınvalidemin sağlık sorunları var, bende çocuklarım küçük olduğu için çalışamıyorum. Bazen komşularımızın getirdiği yemeklerle karnımızı doyuruyoruz" diye konuştu.

ÇOCUĞUMUN BEZİNİ ALAMIYORUM

Eşinin cezaevine konulmadan önce at arabasına topladığı plastik şişeleri satarak evini geçindirdiğini ve kimseye muhtaç olmadıklarını belirten Deniz Duranoğlu, "Şuanda 1 yaşındaki çocuğumun altında bez dahi yok. Şekerli ekmek vererek karnını doyuruyorum. Allah rızası için bizlere yardım edin. Devlet büyüklerimiz bizim durumumuzda olan insanlar için bir çözüm yolu bulsunlar" dedi.

İSTİSNAİ DÜZENLEME YAPILMALI

Avukat Mustafa Demir ise, konuyla ilgili olarak, "Bu saatten sonra yasal düzenleme dışında yapılabilecek bir şey yok. Kanundaki amaç aslında kadını korumak. Ancak ne yazık ki bazen bu tür dramatik durumlarla da karşılaşabiliyoruz. Toplumun gelenek, görenekleri ve yaşantısı da dikkate alınarak istisnai düzenlemelere gidilmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Salihli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title