Haberler

Devlet, Dink İçin Ödenen Tazminatı Sanıklardan Geri İstedi

Güncelleme:

Devlet, öldürülen gazeteci Hrant Dink için ödenen 1.6 milyon TL'lik tazminatı Ogün Samast, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'den geri istedi.

İçişleri Bakanlığı; İstanbul'da 7 yıl önce öldürülen gazeteci Hrant Dink'in ailesine, devlet tarafından ödenen 1 milyon 659 bin 765 liralık tazminatı Ogün Samast, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'den geri istedi. Bakanlık, işlenen suçun devlete karşı haksız fiil oluşturduğunu belirtti.

MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇILMIŞTI

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de İstanbul Şişli'de Agos Gazetesi'nin önünde öldürüldü. Dink'in mirasçıları olan eşi Rakel ve çocukları Arat, Delal ve Sera Dink, aynı yıl İstanbul 6. İdare Mahkemesi'ne İçişleri Bakanlığı'na 1.5 milyon liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

DEVLET 1.6 MİLYON TAZMİNAT ÖDEDİ

2012'de İdare Mahkemesi, devletin Dink Ailesi'ne 466 bin 781 lira maddi, 600 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. İçişleri Bakanlığı, 18 Temmuz 2013'te Dink Ailesi'ne faiziyle birlikte 1 milyon 659 bin 765 lira 50 kuruş tazminat ödedi.

GEREKÇE: HAZİNENİN ZARARA UĞRAMASI

Bakanlık meydana gelen Hazine zararı nedeniyle tazminat ödenmesine sebebiyet veren Yasin Hayal, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve Ogün Samast'tan tazminatın tahsili için dava açılmasına karar verdi. Dink'in katillerinin eylemlerinin devlete karşı işlenmiş haksız fiil görünümünde olduğunu ileri süren İçişleri Bakanlığı, Muhakemat Müdürlüğü aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne rücuen tazminat davası açtı.

Dilekçede, Dink'in eşi ve çocuklarına ödenen 1 milyon 659 bin 765 liranın faizi ve mahkeme masraflarıyla birlikte tahsili Yasin Hayal, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve Ogün Samast'tan istendi.

DEVLET 159 BİNİ DE İSTEMİŞTİ

İdare Mahkemesi, 4 yıl önce davayı karara bağlayarak İçişleri Bakanlığı’nın Dink kardeşlere faiziyle birlikte 159 bin lira ödemesine karar vermişti. Bakanlık da 159 bin lirayı Yervant ve Hasrof Dink’e ödemişti. İçişleri Bakanlığı 2 yıl önce ödediği bu parayı cinayetin faillerinden istemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ersin Yolcu Yasin Hayal Ogün Samast Hrant Dink Güncel Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500

Yorumlar (7)

HAKANyusufegemen93@hotmail.com:

1.6 MİYON TL GÜZEL BİR KARARMIŞ EMSAL TEŞKİLEDER TÜM ŞEHİT AİLELERİ DEVLETE BU KARARI VE TAZMİNAT MİKTARINI ÖRNEK GÖSTEREREK DAVA AÇSINLAR ŞEHİT AİLELERİNİ 70 80 BİNLİRA İLE KANDIRIYORLAR

19
3
yanıtYanıtla
Şehit çocuklarımızmfc1950@hotmail.com:

Hakan, devlete göre onlar görevleri gereği şehit oldular, halbuki Hırant gibiler hiç gereği yokken öldüler. Sen dua et ki Hırant'a şehit muamelesi yapılmadı. Ayrıca bu millet dava falan da açmaz, çocuğumu geri mi getirecek der, açmaz. Şehitlerimizin kemikleri sızlıyor, yazık, çok yazık.

yanıt0
yanıt0
hüseyin yılmazhuseyinyilmaz2009@gmail.com:

bu ülkede türk olursan ölünde dirinde beş kuruş etmiyor ya gayrimüslüm olucun yada onun bunun çocuguolucun o zaman ölünde dirinde para eder

10
5
yanıtYanıtla
khankhan600101@hotmail.com:

insan olun her herseyden önce,hangi inanc tan olursa olsun insana insani gözle bakin.

yanıt0
yanıt0
coşkuncos.28@hotmail.com:

kuşadasında terör saldırısında ölen MASUM türk gence 60 bin ver bu parayıda ailesinden polisin kusuru yoktur deyip faiziyle birlikte parayı geri iste..Ayni olayda ölen ingilize 2 milyon dolar tazminat öde..ERMENİ'ye 1.6 milyon öde...???? /

9
3
yanıtYanıtla
khankhan600101@hotmail.com:

sizi uyumaya devam edin,konu yahudi,ermeni ve kürt olunca klavye canavari kesilirsiniz.o senin dedigin ingiliz ve ermeni insan haklarinin ne oldugunu biliyor ,savunuyor ve her platformda hakkini söke söke aliyor.ama siz durmadan milliyetcilige ve irkciliga devam edin insani degerlerden uzak durun.ben o masum dedigin türk gencinede o kadar üzüldüm.

yanıt0
yanıt0
TURKaturkoglu@list.ru:

ermeninin ninesi,vurdum cikti cenesi,apardim bastirmaga,bastadi osturmaga,ha ha ha ha..yavv bu ermenilerden ne desen beklenir..

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title