Haberler

Derik'te Kuduz Paniğiyle Okullar Tatil Edildi

Güncelleme:

Derik'te, bir sokak köpeğinin dün 21 kişiyi ısırmasının ardından, ilçe merkezi karantinaya alınarak, hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Mardin'in Derik İlçesi'nde, bir sokak köpeğinin dün 21 kişiyi ısırmasının ardından, ilçe merkezi karantinaya alınarak, hayvan giriş çıkışı yasaklandı. 21 kişiye kuduz aşısı yapıldı. Jandarma, Emniyet, Belediye, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerden oluşturulan 8 ekip, ilçe merkezinde köpekleri bayıltarak yakalamaya başladı. 21 kişiyi ısıran köpek ise etkisiz hale getirildikten sonra kafası, kuduz olup olmadığının tespiti için Elazığ'a gönderdi.

Derik İlçe merkezindeki Cevizpınar ve Bahçelievler Mahalleleri'nde dün saat 17.00'de beyaz renkli bir sokak köpeği, önüne çıkan herkesi ısırması sonucu, Derik Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran çoğu çocuk 21 kişi tedavi edilerek, kuduza karşı aşı yapıldı. Yaraları ciddi olan 4 kişi ise Mardin Devlet Hastanesi'ne sevkedilirken, ilçe merkezindeki tüm okullar bugün tadil edildi.

SİLAHLI 8 EKİP OLUŞTURULDU

Dün akşam geç saatlerinde toplanan Hayvan Sağlığı ve Zabıta Komisyonu tarafından alınan karar gereği, ilçe merkezindeki sahipsiz tüm köpeklerin toplanmasına karar verildi. Bunun üzerine Kızıltepe, Viranşehir ve Mazıdağı İlçeleri'ndeki tüm uyuşturucuyla bayıltma özelliğine sahip silahlı görevliler, Derik İlçesi'ne getirildi. Derik ilçe merkezinde, jandarma, polis, belediye, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin katılımıyla oluşturulan 8 ekip, ilçe merkezindeki sahipsiz köpekleri bayıltarak yakalamaya başladı.

Dün akşam saatlerinden itibaren başlanan köpek toplama çalışmalarında şimdiye kadar 60 sokak köpeğinin bayıltılarak etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Toplanan bu köpekler Mardin'deki köpek barınağına götürüldü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Mehmet Yüksel, oluşturulan silahlı 8 ekiple birlikte birer veteriner hekimin bulunduğunu belirterek, köpeklerin öldürülmeden bayıltıldığını söyledi.

SALDIRGAN KÖPEĞİN KAFASI ELAZIĞ'A GÖNDERİLDİ

Dün akşam, 21 kişiyi ısıran köpeğin de etkisiz hale getirildiğini belirten yetkililer, "Kuduz olduğunu düşündüğümüz bu köpek, etkisiz hale getirildikten sonra kafası kesilerek, Elazığ'a gönderildi. Büyük ihtimalle sonuç pozitif çıkacak. İkinci bir köpeğin daha olduğu söyleniyor. Dün akşam Hayvan Sağlığı ve Zabıta Komisyonu toplantısında alınan karar gereği bugün okulları tatil ederek, ailelere de bilgi verdik. Belediye ve cami hoparlöründen gerekli uyarılar yapılıyor. Sonucun pozitif çıkacağını tahmin ediyoruz. Biz yine de tedbir olarak herhangi bir riske mahal vermeden, gerekli önlemlerimizi aldık. Köpek ısırığıyla hastaneye başvuran tüm vatandaşlar tedavi edilerek, kuduza karşı aşılandı. Şu an hastanelerde yatan tek bir vatandaşımız var. Köpek ısırığıyla başvuran tüm yaralılarımız, taburcu edildi. Taburcu edilen tüm vatandaşlarımız, her an kontrol ediliyor. Gerekli görülen durumda bu insanlara her türlü yardım yapılacaktır" diye konuştu.

DAVUT DEDE, ÇOCUKLARI KURTARMAK İÇİN MÜDAHALE ETTİ

Sokak köpeğinin ısırdığı 21 kişi arasında yeralan 70 yaşındaki Davut Palamut'un, çocukları kurtarmaya çalışırken, köpeğin pençe ve ısırıklarına maruz kaldığı ortaya çıktı. Sebze bahçesinde çapa yaptıktan sonra akşam saatlerinde eve dönerken, beyaz kocaman bir köpeğin çocuklara saldırdığını gören Davut Palamut, "Yakınlarda elime alacağım bir sopa filan bulamayınca, çocukları köpekten kurtarmaya çalıştım. İlk kez böyle bir köpek gördüm. Bu köpek sanki çocukları yemek istiyordu. Isırdıktan sonra parçalamaya çalışıyordu. Ben çocukları kurtarmaya çalışırken, ellerimi parçaladı. Hem ısırdı, hem de ayaklarıyla parçalamaya çalışıyordu ellerimi. Çevredeki diğer vatandaşlar olmasaydı o köpek hem beni, hem de çocukları parçalayacaktı" diye konuştu.

AA,EK - Mardin / Derik

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Elazığ Mardin Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title