Haberler

Depremin ardından afetzedelerin akın ettiği ilimiz! Kiralık daire kalmadı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelerin akın ettiği Sivas'ta kiralık dairelerin tamamı doldu; konut sıkıntısı başladı. Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır, "Depremzedeler dışında tayini çıkanlar geliyor. Onlar da sıkıntı yaşıyor. Öğrencilerimiz de aynı sorundan muzdarip olacak. Tavsiyemiz; acilen yeni konutlar üretilmesi" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası binlerce afetzede, Sivas'a geldi. 10 bin kişi, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilirken, birçoğu da kiralık ev arayışına girdi. Bu süreçte hem kent merkezinde hem ilçelerde yaklaşık 5 bin daire kiralandı ancak talep fazlası nedeniyle kentte kiralık daire kalmadı.

Depremin ardından afetzedelerin akın ettiği ilimiz! Kiralık daire kalmadı

SATILIK DAİRELER KİRALIĞA ÇEVRİLDİ

Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır, "Depremin ardından ilk 2 haftada zaten mevcut kiralık dairelerde birtakım sıkıntılar yaşadık. Emlak camiası olarak depremzede vatandaşlarımıza ciddi desteklerde bulunduk. Komisyon dahi almadık ve mülk sahiplerimizden bazıları yaklaşık 1 yıla kadar kira bedeli almadı. Bu süreçte boş durumdaki satılık daireleri de kiralığa çevirdik. O dairelerin de kiraya verilmesi konusunda depremzedelerimize yardımcı olduk. Ancak geldiğimiz noktada hem il merkezinde hem de ilçelerde kiralık daire bulunmuyor" dedi.

Depremin ardından afetzedelerin akın ettiği ilimiz! Kiralık daire kalmadı

"MÜLK SAHİPLERİ FIRSATÇILIK YAPIYOR"

Sürecin sıkıntılı geçtiğini belirten Çayır, "Depremde sonra yaklaşık 5 bin civarında daire, kiraya verildi. Bunların içerisinde geçici süre ile kiralanmış daireler, apartlar ve 1+1'ler dahil hepsi kiraya verildi. Bu durum karşısında kiralık için yeni konuta ihtiyacımız var. Deprem bölgesine yakın Mersin gibi büyük şehirlerde de aynı sıkıntılar var. Kiralarda fahiş fiyat artışı söz konusu oldu. Talep, arzlar dengeyi bozduğu için maalesef mülk sahipleri fırsatçılık yapıyor. Tabii iyilik yapıp, evlerini ücretsiz verenler de var" diye konuştu.

Depremin ardından afetzedelerin akın ettiği ilimiz! Kiralık daire kalmadı

"ACİLEN YENİ KONUTLAR YAPILMALI"

İlerleyen aylarda sorunun daha da büyüyeceğini dile getiren Çayır, "İçinde bulunduğumuz durumda Sivas'ta kiralık dairenin karşılığı yok. Depremzedelerin dışında tayini çıkanlar da geliyor. Onlar da sıkıntı yaşıyor. İlerleyen dönemde öğrencilerimiz de aynı sorundan muzdarip olacak. Buradan tavsiyemiz, acilen yeni konutların yapılması" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kiralık Daire Kahramanmaraş Sivas Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (5)

CAN:

depremzedeler 1 yıl sonra kendi konutlarına dönünce o konutları ne yapacaksınız.fırsatçılık yapıp 1000 liraya verdiğiniz evler için 7 8 bin lira aldıgınızı neden yazmıyorsunuz 1 yıl aldınız o kiirayı ya sonrası peki.

26
0
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

1 yılda değil 10 yılda gene yapılmaz milyonlarca insan evinden oldu kardeş toki 20 yılda 1 milyon yuzbin konut yapmış zzaten gecen yıl 500 bin ev yapacaz 5 yılda dediler 7-8 milyon kişi başvurdu kuralar cekildi şimdi hem 500 bin hemde depremzzedeler icin konut yapamaz yapmazda zaten

yanıt11
yanıt10
Murat Ulak:

İnşallah fırsat cilik yapan ev sahipleri sizin evlerinizde sizin başınıza uçsun İnşallah amin.

18
7
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

konut sıkıntılarının olduğu yerde yerel yönetimler prafabrik yapılar yaparak kiraya verirse bu sorun çözülür gelir sağlanır ülkenin büyük bir bölümünde konut sıkıntısı var ülkeye on milyondan fazla göçmen doldurdular havamız suyumuz işimiz aşımız zaten bize yetmiyor

15
0
yanıtYanıtla
Dursun ÖZÇATAL:

İki aya hepsi geldikleri memleketlerine gider Devlet prefabrik ev konteyner kent çadır kuruyor ve önümüz yaz gelip kirada oturan deprem zede vatandaşimiz sade kira yardımı ALİYOR yemek su elektrik doğalgaz diğer TÜM YARDIM LARDAN UZAK KALIRLAR.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title