Haberler

Depremde iş yeri ve evini kaybeden kadının atölyesi 7 kişiye iş sağlıyor

Güncelleme:

Hatay'da depremde iş yeri ve evi yıkılan Cemre Güler, konteyner iş yerinde kurduğu tekstil atölyesiyle 7 kişiyi iş sahibi yaptı. Güler, ürettiği iş elbiselerini Türkiye'nin 81 iline gönderiyor.

Depremde 2 iş yeri ve evini kaybeden afetzede kadının konteyner iş yerinde kurduğu atölye 7 kişiye ekmek kapısı oldu

HATAY - Depremin vurduğu Hatay'da 2 iş yeri ve evi yıkılan afetzede Cemre Güler, konteyner iş yerinde kurduğu tekstil atölyesiyle 7 kişiyi iş sahibi yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremler Hatay'da bir çok vatandaşın hayatını olumsuz etkilemişti. Asrın felaketinin yerle bir ettiği Antakya'da yaşayan 27 yaşındaki Cemre Güleri'in de 2 iş yeri ve evi depremde yıkıldı. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hayata küsmeyen başarılı kadın ailesinin desteğiyle Antakya ilçesinde bulunan prefabrik iş yerinde hayata yeniden başladı. Deprem sonrası maddi olanakları sağlayarak gerekli makine ve ekipmanı alan Güler, tekstil ürünleri ürettiği atölyesinde iş başı yaptı. Deprem öncesi 15'e yakın personeli bulunan Güler, şimdiyse prefabrik tekstil atölyesinde 7 kişiyi iş sahibi yaptı.

"Ben bütün depremzedelere her şeyin daha güzel olacağını söylemek istiyorum"

Prefabrik iş yerinde ürettiği iş elbiselerini Türkiye'nin 81 iline gönderdiğini ifade eden Cemre Güler, "6 Şubat'ta büyük bir deprem yaşadım. 2 iş yerimi kaybettim, yıkıldı ve evimizde çöktü. Yakınlarım vefat etti. Depremden güçlü çıktım. Artık hayata tutunmam gerektiğini fark ettim. Yeni iş yerimde faaliyete devam ediyorum. Burası konteyner iş yeri. 2 iş yerimde burada. Şuanda 7 personelim var. Depremden önce daha fazla personelim vardı ama bir yerden başlamak lazımdı. İşlerimde deprem öncesine göre düşüş var ama yine çok şükür. Ürünlerimi Türkiye'nin 81 iline satıyorum. Özel siparişler alıyorum. Ben bütün depremzedelere her şeyin daha güzel olacağını söylemek istiyorum" dedi.

Güler'e ait iş yerinde çalışan Yakup Çalışkan, geçmişte birlikte çalıştığı genç kadınla yollarının yeniden kesiştiğini ifade ederek "6 Şubat'ı hatırlamak istemiyoruz. Çok üzücü bir afet yaşadık. Deprem oldu, yakınlarımızı kaybettik. Cemre hanımın eski elemanıyım, şuan yine yanında çalışmaya başladım. Rabbim razı olsun, ekmeğimizi çıkartıyoruz. Sipariş aldıkça çalışıyoruz, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Cemre Hatay Deprem Ekonomi Güncel Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title