Haberler

Depremde Asi Nehri evini yutmuştu, o gece yaşadıklarını korku içerisinde anlattı

Güncelleme:

Depremin vurduğu Hatay'da fay hattının geçtiği mahallede 12 evi Asi Nehri yutmuştu, yuvası sular içerisinde kalan Türkan Yener, o gece yaşadıklarını tedirginlik içerisinde anlattı.

Depremde Asi Nehri evini yutmuştu, o gece yaşadıklarını korku içerisinde anlattı

HATAY - Depremin vurduğu Hatay'da fay hattının geçtiği mahallede 12 evi Asi Nehri yutmuştu, yuvası sular içerisinde kalan Türkan Yener, o gece yaşadıklarını tedirginlik içerisinde anlattı.

Asrın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ili etkisi altına alan 2 büyük deprem, Antakya'ya bağlı Demirköprü Mahallesi'nde de ciddi yıkıma neden oldu. Fay hattının geçtiği mahallede oluşan yarılmayla birlikte 12 ev Asi Nehri'ne kaydı. Deprem gecesi kendini evi ile birlikte Asi Nehri'nde bulan Türkan Yener, o gece yaşadıklarını anlattı.

"Eşim göğsüne kadar suya battı"

Deprem sonrası evi suya kapılan Türkan Yener, "O günü Allah bir daha göstermesin. O gün fay hattı patladı, Asi Nehri bu taraftan çıktı, bütün eşyalarımız Asi Nehri'nin içinde kaldı. Sadece canlarımızla çıktı. Ne bir eşya ne de bir şey çıkmadı. Eşim göğsüne kadar suya battı. İkinci gün kendime gelebildim. Ellerimiz ve ayaklarımız karların içindeydi. İkinci gün geldiğimizde evlerimizin suya battığını gördük. Zor günler geçirdik, Allah o günleri bir daha göstermesin. Burada sıkılıyorum, yeşillik ekiyorum, Kur'an Kursuna gidiyorum, teselli buluyorum" ifadelerine yer verdi.

Asi Nehri 12 evi yuttu

Deprem felaketinin mahallesinde büyük yıkıma neden olduğunu ifade eden Demirköprü Mahallesi muhtarı Hüseyin Şahan, "6 Şubat'ta 4'ü 17 geçe asrın değil 4 asrın felaketini yaşadık. Rabbim o günleri bir daha kimseye yaşatmasın. 7 Şubat'a kadar aydınlık yüzü görmedik. Barla Sokağa geldiğimizde tahmini 7 metre derinliğinde 12 metre genişliğinde sokağın yer değiştirdiğini gördük. Şükürler olsun ki insanlarımızı sağ kurtarabildik. Barla Sokak'ta bulunan 12 evimiz Asi Nehri'nin yön değiştirmesiyle beraber anında zarar gördü" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asi Nehri Hatay Deprem Doğal Afet Yaşam Güncel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title