Haberler

Denizli Umut Oran Iktidar Yangına Körükle Gidiyor

Denizli'ye referandum çalışmaları kapsamında gelen Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı ve CHP eski Milletvekili Umut Oran, Türkiye'de evsiz; yurtsuz, işsiz yaşayan Suriyeli mültecileri saatli bombaya benzeterek, Bu mülteciler ülkeye kayıtsız bir şekilde girdiler.

Denizli'ye referandum çalışmaları kapsamında gelen Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı ve CHP eski Milletvekili Umut Oran, Türkiye'de evsiz; yurtsuz, işsiz yaşayan Suriyeli mültecileri saatli bombaya benzeterek, Bu mülteciler ülkeye kayıtsız bir şekilde girdiler. 'Kimdir Nedir' diye güvenlik açısından kontrol edilmedi. Bu 3.5 milyon, saatli bomba gibi her an patlayabilir dedi.

Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı ve önceki dönem CHP Milletvekili Umut Oran, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde Denizli'yi ziyaret etti. Honaz İlçesi ve kent merkezlerini gezerek esnaflarla buluşan Oran, sonrasında partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. İşsizliğin Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirten Oran, 6 milyon kişiyle Türkiye'nin 85 ülkeden daha fazla işsize sahip dedi.

İktidarın 15 yıldır tek başına iktidar olduğu halde bu konuda somut bir şey yapmadığını dile getiren Oran, Başbakan ve Cumhurbaşkanı işadamları ve sanayicileri tehdit ediyor. 'Herkes bir işçi alırsa işsizlik sorununu çözeriz. Eğer almayan olursa onlarda ifşa ederiz' diyorlar. Böyle birşey olamaz. İktidarın görevi sorun çözmektir. Eğer 6 milyon işsiz varsa, gençlerde bu oran yüzde 20 seviyesindeyse iktidar bunun hesabını vermesi gerekiyor dedi.

SURİYELİ MÜLTECİLERE SAATLİ BOMBA BENZETMESİ

Türkiye sınırları içinde 3.5 milyon Suriyeli olduğunu belirten Oran, Suriyeli mültecilerin ülkeye gerekli önlemler alınmadan giriş yaptığını söyledi. Suriyeli göçmenleri saatli bombaya benzeten Oran, Bu ülkenin sınırları içinde 3. 5 milyon evsiz, işsiz ve yurtsuz Suriyeli göçmen mülteci var. Bu göçmenler ülkeye kayıtsız bir şekilde girdiler. Kimdir nedir diye güvenlik açısından kontrol edilmedi. Bu 3.5 milyon, saatli bomba gibi her an patlayabilir. Bir tarafta 6 milyondan fazla işsiz, bir taraftan Suriyeli mülteci misafirler. Bu ülke bunu kaldıramaz diye konuştu.

İKTİDAR BU ÇILGIN PROJEYİ ANLATAMIYOR

Türkiye'nin terör belasıyla karşı karşıya olduğunu, güvenlik açısından en sorunlu ülkeler sınıfında 163 ülke içerisinde 145. sırada yer aldığını ifade eden Oran, iktidarın referandum süreciyle yangına körükle gittiğini söyledi. Oran, iktidarın referandum projesini çılgın olarak nitelendirerek, Darbe girişimi yaşadık ve OHAL içerisindeyiz. Bu ortamda Türkiye kişiye özel ısmarlama tek adamlık başkanlık referandumunda sandığa gidiyor. Gerçekten Türk demokrasisi açısından utanç verici bir şey. 'OHAL'in olduğu bir ortamda ne anayasa değişir ne de bir seçim ve referandum olur' diyor uluslararası hukuk. Türkiye'de bu kadar yangın varken, yangını söndürmesi gereken iktidar, yangına körükle gidiyor. İktidar, 'Eğer başkanlık sistemi gelmezse Türkiye yangın yeri olur, ekonomik sıkıntılar olur, işsizlik daha da artar' diyor bu akıl almaz bir durum. AK Parti ortaya koyduğu kötü anlamda bu çılgın projeyi anlatamıyor. Türkiye'yi Ortaçağ'a götürecek bu projeyi savunamıyor. Hayır oyu kullanacak insanları vatan haini ilan ediyorlar. Terörist ilan ediyorlar. Hayır'a karşı karalama propagandası yapıyorlar. Bu bir memleket meselesi. Biz diyoruz ki Cumhuriyet bizim hayatımız. Bu bir ölüm kalım meselesi bizim açımızdan. Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak için bizim mutlaka bu süreci başarıyla tamamlamamız gerekiyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Umut Oran Türkiye Denizli Honaz Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title