Haberler

Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı Başladı

Güncelleme:

2. Ege Aşıklar Bayramı, sazları sözleriyle aşıkların atışmasına sahne oldu.

Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı, sazıyla sözüyle aşıkların atışmasına sahne oldu. Türkiye'nin 21 farklı yöresinden aşıkların katıldığı bayram, bugün de devam edecek.

Belediye, Aşıklar Bayramı'yla Türkiye'nin birçok yerinden 21 aşık ile birde Azerbaycan'dan 1 aşığı bir araya getirdi.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Denizli 2. Ege Aşıklar Bayramı'na, türküye gönül vermiş birçok türkü dostu izleyen katıldı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı katıldı. Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'un onur konuğu olarak katıldığı gecede, Bursa'dan Temel Turabi (Temel Şahin), Kocaeli'nden Taner Öztürkoğlu, Ankara'dan, Yakup Temeli (Temel), Yozgat'tan Derdiyar (Murat Tanrıverdi), Adana'dan Feymani (Osman Taşkaya), Sivas'tan Cefakâr (Recep Ateş), Osmaniye'den Abdullah Gizlice, İstanbul'dan Ahmet Poyrazoğlu, Manisa'dan Osman Feryadi (Erten), İzmir'den Ali Rıza Ezgi, Erzurum'dan Sıtkı Eminoğlu (Emen), Kocaeli'nden Erol Ergani, Antalya'dan Selahattin Kazanoğlu (Kazan), Aydın'dan Muhsin Yaralı (Özen), Ankara'dan Ayten Gülçınar, Konya'dan, Yağız Ozan Arif İnan Yıldırım), İstanbul'dan Orhan Üstündağ, Denizli'den Denizli'den Ozan Nihat ile Azerbaycan'dan Sevil Hıdırova da sazlarıyla katıldı.

Denizlili Aşık Nihat Sönmez (Ozan Nihat) de, aşıklara ev sahipliği yaptı. Ozan Nihat, tüm aşıkları ve türkü dostlarını sazıyla sözüyle selamladı. Daha sonra aşıklar, sazlarıyla birer türkü söyleyerek geceye renk kattı. Gecede Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy da Çanakkale Şehitleri için yazılmış şiiri okudu. Ardından aşıklar sazıyla sözüyle bir güzel atıştı.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, 'Denizli Belediyesi olarak bu yıl 2. düzenlediğimiz 2. Ege Aşıklar Bayramı'nda beraberiz, 21 aşığımızla huzurunuza çıktık. Unutulmaya yüz tutmuş değeri tekrar gün yüzüne çıkarmaya çalışan çok değerli aşıklarımız var. Geçmişimizin değerlerini taşımada önemli misyon ve görev üstlenen aşıklarımızın gelecek kuşaklara taşınmasında vesile olmasında Denizli Belediye olarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edip bugün sizlerle buluşturduk. Bunu geleneksel hale getirip her yıl düzenli olarak düzenleyeceğiz' dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, gecenin sonunda bir konuşma yaparak, 'Bu üniversitenin vizyonu misyonu milletiyle halkıyla bulunduğu yörenin insanıyla sizlere sunum yapmaktır. Bugün de belediyenin organizasyonunda birlikteyiz beraberiz. Duygu ve düşüncelerimi anlatmam çok zor. Ozan Hacı Karakılçık'ın babası Mehmet Ali ve ozanın kendisinin sazlarını ve türkülerini dinleyerek 1972'li yıllarda arkadaşlık yapmıştım. Bir başka duygu düşüncem de Ozan Nihat'la ilkokulda sınıf arkadaşı olmamızdır. Bugün bu programı böyle duygularla izledim ve keyif aldım' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aşıklar Bayramı Hüseyin Bağcı Denizli Ege Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

title