Haberler

Denizkurdu 2015' Tatbikatına Katılan Gemiler Kuşadası'nda

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde, 14- 28 Mayıs 2015 tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen 'Denizkurdu 2015' tatbikatına katılan askeri gemiler Aydın'ın Kuşadası Ege Ports Limanı'na yanaştı.

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde, 14- 28 Mayıs 2015 tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen 'Denizkurdu 2015' tatbikatına katılan askeri gemiler Aydın'ın Kuşadası Ege Ports Limanı'na yanaştı. Gemilerin iki gün boyunca halkın ziyaretine açılacağı, ayrıca şehit ile gazi ve ailelerin onurunu yemek verileceği belirtildi.

Deniz Kurdu-2015 tatbikatına katılan 1'inci Muhrip Filotası Komodoru Deniz Kurmay Albay Murat Erdem'in taktik kontrolünde; Deniz Binbaşı Timuçin Yıldıray komutasındaki 'TCG Bodrum' korveti, Deniz Yarbay Alper Topuz komutasındaki 'TCG Sakarya' denizaltısı, Deniz Binbaşı Sedat Kartoğlu komutasındaki 'TCG Binbaşı Saadettin Gürcan' akaryakıt gemisi, Deniz Binbaşı Serhat Demir komutasındaki 'TCG Tayfun' hücumbotu ve Deniz Binbaşı Kadir Umut Tercan komutasındaki 'TCG Karayel' hücumbotu Kuşadası'nı ziyaret etti.

Ege Ports Limanı'na römorkörleri eşliğinde yanaşan askeri gemilerden inen komutan ve personel, Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kısa bir konuşma yapan 1'inci Muhrip Filotası Komodoru Deniz Kurmay Albay Murat Erdem, "Değerli Kuşadalılar, sizleri gemilerimizde görmekten mutluluk duyacağımızı ifade etmek isteriz. Gemiler sizlerin gemisi" dedi.

Törenden sonra, Albay Erdem, Deniz Yarbay Alper Topuz, Deniz Binbaşı Timuçin Yıldıray, Deniz Binbaşı Sedat Kartoğlu, Deniz Binbaşı Serhat Demir, Deniz Binbaşı Kadir Umut Tercan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ferhat Aslan'ı sırayla ziyaret etti.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE YEMEK

Liman ziyareti kapsamında gemilerin bugün 14.00-17.00, 19 Mayıs'ta 10.00 ila 12.00 ve 14.00 ila 17.00 arası halkın ziyaretine açılacağı belirtildi. Ayrıca bugün bölgedeki şehit ve gazi ailelerinin onuruna, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı ve Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ferhat Aslan'ın katılımıyla askeri gemide yemek verileceği kaydedildi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Erdem Kuşadası Aydın Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title