Haberler

Deniz Harp Okulu Basına Tanıtıldı

Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Özel: "Deniz Harp Okulu olarak Atatürkçü düşünce sistemiyle denizciliği bir yaşam tarzı olarak benimsemiş genç deniz subaylarını en iyi şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz"

Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, "Deniz Harp Okulu olarak Atatürkçü düşünce sistemiyle denizciliği bir yaşam tarzı olarak benimsemiş genç deniz subaylarını en iyi şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Tuzla'da bulunan Deniz Harp Okulu, basına tanıtıldı. Basın turunda, okul müzesinin tanıtımı yapılarak, müze envanterindeki ürünler hakkında bilgi verildi.

Dekanlık binasında verilen brifingin ardından sosyal bilimler amfisinde ders izlendi ve çok amaçlı yabancı dil similasyon merkezinin tanıtımı yapıldı.

Daha sonra Uluğbey Gökevi'ne geçildi ve burada öğrencilerin aldıkları eğitim basın mensuplarına gösterildi.

Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü ile Gemi İnşa Laboratuvarı'nın tanıtımı sonrasında öğrenci alay komutanlığına geçilerek, öğrencilerin yaşam yerleri hakkında bilgi verildi.

Kılıçalipaşa Yemekhanesi önünde toplanan öğrencilerin bando eşliğinde taburla yemeğe geçişi de basına gösterildi.

Aydın Reis Kayıkhanesi'nin tanıtımı sonrasında yüzme havuzunda kuleden atlama, havuzda adam taşıma, faydalı yüzme ve hayat kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi.

İşaret kulesinden yat, yelken, futa ve filikalarda seyir eğitimlerinin izlenmesi sonrası, dış limanda temel deniz eğitimlerinin tanıtımı yapılarak, avara etme, posta çantası, denize adam düştü ve aborda olma eğitimleri gerçekleştirildi.

Eğitim botuyla gerçekleştirilen seyir eğitimine gazeteciler de iştirak etti.

Bu arada, TCG E-8 eğitim botunun eğitim çalışmaları sırasında kullandığı, gemiye özel "korsan" flaması da basın mensuplarının dikkatini çekti.

Tümamiral Mesut Özel'in konuşması

Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, yaptığı konuşmada, okulun misyon ve vizyonu, tarihçesi, konuş ve sorumluluk sahası, yerleşim planı, kuruluşu, eğitim ve öğretim, liderlik, denizcilik, savaş beden eğitimi ve sosyal faaliyetler hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Tümamiral Özel, Deniz Harp Okulu'nun 1773 yılında Cezayirli Hasan Paşa tarafından Kasımpaşa'da kurulduğunu ve daha sonra 1838 yılında Heybeliada'ya, 1985 yılında ise halen bulunduğu Tuzla'ya taşındığını ifade etti.

Okulda 840'ı erkek, 21'i kız olmak üzere toplam 861 Türk öğrencinin bulunduğunu belirten Özel, şunları kaydetti:

"Ayrıca Arnavutluk, Azerbaycan, Gambiya, Kazakistan, KKTC, Libya, Somali ve Türkmenistan'dan 24'ü Türkçe hazırlık sınıfında, 46'sı ise diğer sınıflarda toplam 70 misafir askeri öğrenci bulunmaktadır. Bu sene 22 yıl aradan sonra Libya'dan da 15 öğrenci Türkçe hazırlık öğrenimine başlamıştır. Deniz Harp Okulu'nda öğretim, 43 dershane, 4 amfi, 10 lisans, 4 bilgisayar laboratuvarı, 11 brifing tipi dersane ve 35 laboratuvarda icra edilmektedir."

Özel, okulda bir öğrencinin 4 yıl boyunca uygulamalı denizcilik eğitimleri kapsamında bin 200 saat eğitim aldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Büyük önder, büyük devlet adamı Atatürk'ün, 'Hudutlarının mühim ve büyük aksamı deniz olan Türk devletinin donanması da mühim ve büyük olmak gerekir' hedefine ulaşmak azmi ve kararlılığı içinde, Deniz Harp Okulu olarak Atatürkçü düşünce sistemiyle denizciliği bir yaşam tarzı olarak benimsemiş genç deniz subaylarını en iyi şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca yine ebedi başkomutanımızın 'Denizciliği, Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız' direktifi doğrultusunda üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazır olduğumuzu ve bundan sonra da hazır olacağımızı ifade etmek isterim."

Deniz Harp Okulu 4. sınıf öğrencisi Satiye Türkcan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitiminin neredeyse sonuna geldiğini belirterek, "Donanmada alacağım görevlere başlamak için can atıyorum. Bir an önce donanmada alacağım görevleri bekliyorum, heyecanlıyız ama bir o kadar da gururluyuz. Onur, gurur verici bu yuvadan ayrılmak bizi üzse de donanma bizim yuvamız. Orada alacağımız görevleri sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Deniz Harp Okulu Uluğbey Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title