Haberler

Demokrasi Meydanı 15 Temmuza Hazır

Osmangazi Belediyesi, hazırlıklarını tamamladığı ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nını darbe girişiminin yıl dönümü olan cumartesi günü açacak.

Osmangazi Belediyesi, hazırlıklarını tamamladığı '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nını darbe girişiminin yıl dönümü olan cumartesi günü açacak.

Açılış öncesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılışın ardından sabaha kadar nöbet tutacaklarını söyledi. Başkan Dündar, "FETÖ Terör Örgütü tarafından bir yıl önce gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin halk tarafından püskürtülmesi neticesinde 27 gün boyunca Şehreküstü Meydanı'nda demokrasi nöbetleri tuttuk. Büyükşehir'imizin de aldığı kararla burasının adını da, '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak değiştirdik. Nöbetlerin bitimiyle birlikte de Osmangazi Belediyesi olarak meydan düzenleme çalışmasını başlattık" diye konuştu.

Dündar, "Bu meydanla birlikte Fevzi Çakmak Caddesi, Ulu Cami Caddesi'ne kadar cephe ve zemin kaplamalarıyla yenilenmiş oldu. Bosna çeşmesinin bakımını yaptık ve yine Demokrasi Meydanı'nda bulunan Osman Gazi heykelinin civarının bakımını da yapmış olduk. Burası bu düzenlemeyle yeni ve gerçek bir meydan hüviyetine bürünmüş oldu. Daha önce meydan aydınlatması için kullanılan aydınlatma direği sayısını 25'ten 3'e indirdik. Yeni koymuş olduğumuz isim levhasıyla da burası görkemli bir meydan olarak ortaya çıkmış oldu. Şu an son rötuşlar ve temizlikler yapılıyor. Vatandaşlar, burada buluşuyor, oturuyor, eğleniyorlar. Güzel bir yapı ortaya çıktı. Burası Bursa'nın çok hareketli bir yeri, akış noktası. Bizler bu meydanı vatandaşın daha rahat kullanabileceği bir hale getirmiş olduk. Bu güzellik ortaya çıkınca civardaki sokaklarla ilgili de talepler geldi. 2. etap olarak onun çalışmasına da başlıyoruz" dedi.

Tuluyhan Uğurlu marşıyla katılacak

Başkan Dündar, meydanın açılışından sonra düzenlenecek faaliyetler de demokrasi marşını yazan Türkiye'nin yetiştirdiği en ünlü piyanistlerden biri olan Tuluyhan Uğurlu'nun da mehter takımı ile birlikte bu marşı seslendireceğini belirtti. Başkan Dündar, faaliyetlere yönelik açıklama yaparken, "Açılışla birlikte bütün Türkiye'de olduğu gibi bizler de burada sabaha kadar nöbet tutarak, geçen yıl yapılan hain darbe girişiminin unutulmaması noktasında vatandaşlarla birlikte olacağız. Cumartesi akşamı saat 19.30'da burada meydanın açılışını yapacağız. Meydan açılışıyla birlikte hain darbe girişimine karşı vatandaşlar, Bursalılar tekrar burada buluşacak. Sabaha kadar da burada nöbet tutacaklar. Bizlerin programında Kur'an-ı kerim tilaveti, demokrasi marşını yazan Tuluyhan Uğurlu konseri ve pek çok dinleti yer alıyor. Yine Cumhurbaşkanımızın yapacağı konuşmaları meydanımızda hep birlikte dinlemiş olacağız. Bu millet bir daha bu tür saldırılarla karşılaşmasın. Bu güzelliği tüm 80 milyon birlikte yaşayalım. Farklı bir gece ve farklı güzel bir açılış olmuş olacak. Bu açılışımıza tüm Bursalıları bekliyoruz. Meydanımız ve demokrasi bayramımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Tuluyhan Uğurlu Mustafa Dündar Şehreküstü Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title