Haberler

Demiryollarının Özelleştirilmesine Yürüyüşlü Protesto

Demiryolu Çalışanları Platformu'nun TCDD'nin özelleştirilmesine karşı 6 koldan Ankara'ya başlattığı yürüyüş kapsamında Adana'dan yola çıkan eylemciler, Mersin'e ulaştı.

Demiryolu Çalışanları Platformu'nun TCDD'nin özelleştirilmesine karşı 6 koldan Ankara'ya başlattığı yürüyüş kapsamında Adana'dan yola çıkan eylemciler, Mersin'e ulaştı. Adana'dan yola çıkan 15 sendikacı, Mersin Tren Garı'nda karşılandı.

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ile Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen ve demiryollarında örgütlü derneklerin oluşturduğu Demiryolu Çalışanları Platformu'nun 1-3 Nisan tarihleri arasında Türkiye'nin 6 noktasından başlattığı yürüyüş kapsamında Adana'dan yola çıkan grup, raylar üzerinde yürüyerek ve sloganlar atarak saat 17.00'de Mersin'e giriş yaptı. Tren Garı'nda bekleyen demiryolu çalışanları tarafından alkışlarla karşılanan ve aralarında BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan ile Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Cengiz Köse'nin de bulunduğu 15 sendikacı, geceyi Mersin'de geçirdikten sonra yarın sabah Ulukışla'ya doğru yürüyüşe devam edecek.

Tren Garı'nda demiryollarının özelleştirilmek istenmesini bir süre slogan atarak protesto eden grup adına konuşan BTS Adana Şube Başkanı Özkan, TCDD'nin serbestleştirilmesi ile kamu hizmetinden yoksun bırakarak tamamen ticari bir kurum haline dönüştürülmek istendiğini öne sürdü. Bunun adının da özelleştirme olduğunu belirten Özkan, "Bu yasa esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmayı getirecektir. Bununla birlikte yolcu güvenliğini tehlikeye düşürecektir" dedi.

Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Köse ise, Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesi ile ilgili yasa tasarısının 13 Mart 2013 tarihinde komisyondan geçerek TBMM Başkanlığı'na sevk edildiğini anımsattı. Bu yasa tasarısıyla demiryollarındaki devlet tekelinin kaldırılmasının öngörüldüğünü söyleyen Köse, "Yapılacak düzenlemeyle demiryolu taşımacılığında devlet tekelinin kaldırılmasından bahsedilirken, bu alanın süreç içinde yerli ve uluslararası sermayenin emrine geçerek yeni tekellerin oluşması tehlikesi vardır. Bu, hem milli ekonomimize darbe vurulması hem de demiryolu hizmetinden yararlanan halkımızın daha pahalı olarak bu hizmetten yararlanması suretiyle cezalandırılmasına neden olacaktır. Yüzde 91'i tek hat olan TCDD altyapısı üzerinde farklı işletmecilerin faaliyet göstermesi beraberinde kaosu getirecek, bu da trafik emniyetinde zafiyetlere yol açacağından tren kazalarının artmasına yol açacaktır. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte kar etmediği gerekçesiyle birçok hatta yolcu trenlerinin seferden kaldırılması söz konusu olacaktır" diye konuştu.

Yasa tasarısının geri çekilmesi için Türkiye'nin 6 noktasından yürüyüş başlattıklarını kaydeden Köse, yürüyüş kollarının Ankara'ya ulaşmalarının ardından 3 Nisan Çarşamba günü TBMM önünde basın açıklaması yapacaklarını, 16 Nisan'da da 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini bildirdi. Köse, henüz TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmemiş olan kanun taslağının geri çekilmesi için başlattıkları mücadeleye halktan da destek istedi.

Eylemin ardından grup olaysız dağılırken, Adana yürüyüş kolunun Ulukışla'ya doğru yola çıkacağı öğrenildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Köse Mersin Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu?
Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title