Haberler

Demirtaş Dönüyor, İnişte Tutuklanacak mı?

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Almanya'nın Düsseldorf Kentinden Ankara'ya Hareket Etti. Hakkında Sahte Çürük Raporu Aldığı Gerekçesiyle Dava Açılan Demirtaş Tutuklanacak mı?

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Almanya'nın Düsseldorf kentinden Ankara'ya hareket etti.

Yanında DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve kapatılan DEP'in eski milletvekili Selim Sadak'ın da bulunduğu Demirtaş, havaalanında yaptığı açıklamada, Ankara'ya indiğinde gözaltına alınma olasılığıyla ilgili olarak, ''Gözaltına alınma gibi bir durum beklemiyorum. Bu, çok saçma bir durum olur'' diye konuştu.

Hakkında bir soruşturmanın söz konusu olması durumunda, bunun kendilerine gerekli merciler tarafından iletileceğini ifade eden Demirtaş, ''İfademiz alınmak isteniyorsa, başvurulur. Bugüne kadar böyle bir şey söz konusu değilken, sadece basından öğrendik. Basın bu konuyu yazdı, çizdi'' dedi.

Türk Hava Yollarının TK 1542 sefer sayılı uçağıyla Düsseldorf'tan Ankara'ya hareket eden Demirtaş, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki operasyonuyla ilgili olarak da, ''dağların bombalanmasıyla bu sorunun çözülemeyeceğini, Kürt sorununa demokratik yollardan çözüm aranması gerektiğini'' söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title