Haberler

DEAŞ Filipinler'de Yayılıyor! Sokaklardan Şoke Eden Fotoğraflar Geldi

Güncelleme:

Filipinler'de Marawi kentinin bir kısmında alan hâkimiyeti sağlayan DEAŞ'ın, sokaklarda gezdiği ve bayraklar astığını gösteren fotoğraflar yayınlandı.

Filipinler'de Marawi kentinin bir kısmında alan hâkimiyeti sağlayan DEAŞ'ın, 350 bin nüfuslu İligan kentinde de benzer bir hamlede bulunması engellenmek isteniyor. İngiliz The Guardian gazetesi, Marawi'den kaçan on binlerce sivilin arasında çok sayıda DEAŞ'lı bulunduğu ve söz konusu kenti ele geçirmek istediğini yazdı. DEAŞ'ın alan hâkimiyeti sağlamasından önce 200 bin nüfusa sahip olan Marawi'nin yüzde 90'ının göç ettiği belirtildi.

KENTİN YÜZDE 90'I TAHLİYE EDİLDİ

Marawi kentinde DEAŞ bağlantılı Maute örgütü ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Yetkililer ikinci haftasına giren çatışmalarda çok sayıda sivilin evlerinden kaçarak komşu Iligan kentine sığındığını belirtiyor. Müslüman Mindanao Özerk Bölgesi (ARMM) Yönetici Sekreteri Laisa Alamia da 200 bin nüfuslu kentin yüzde 90'ının tahliye edildiğini, kent içinde halen sivillerin bulunduğunu aktardı.


DEAŞ bağlantılı Maute örgütü, salı günü Marawi'yi kuşatmıştı. Aralarında bir rahibin de bulunduğu 11 kişiyi kaçıran militanlar, kentte katedrali, cezaevini ve iki okulu ateşe vermişti. Maute'nin kente saldırması üzerine Rusya ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönen Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Marawi'de 60 günlük sıkı yönetim ilan etmişti.


ENDONEZYA DA ALARMDA

Öte yandan, Endonezya, Filipinler'in Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde devam eden DEAŞ operasyonları nedeniyle kara sularındaki güvenlik önlemlerini arttırdığını duyurdu. Ülkenin Güvenlik, Hukuk ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Wiranto, DEAŞ'ın Endonezya dahil birçok ülkede destekçisi olduğunu belirterek, Filipinler'in DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonlara destek verdiklerini kaydetti. Endonezya ve Filipinler arasındaki bölgede görev yapan deniz devriyelerinin arttırılacağını ifade eden Wiranto, "Filipinler ordusunun DEAŞ'a karşı sürdürdüğü operasyonlar nedeniyle teröristlerin ülkemize sızmasını engellemek için sınırlardaki ekiplerimizi arttırıyoruz. Ülkemize DEAŞ üyelerinin sızmasını engellemek istiyoruz." dedi.


Wiranto, terör örgütü DEAŞ'a katılmak üzere ülkeyi terk eden 500'den fazla kişinin olduğunu bildirdi. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, DEAŞ bağlantılı Maute militanlarının Marawi kentinde kalkışması olduğu gerekçesiyle sıkıyönetim ilan etmiş ve bölgede operasyonlar başlatmıştı. Operasyonların sürdüğü Marawi, Endonezya'nın Sulawesi Adası'nın 517 kilometre kuzeyinde bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

The Guardian Filipinler Mindanao Dünya Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title