Haberler

Davutoğlu: Bu Şekilde Arsa Almak Haramdır

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İmar artışını öğrenip, oradan arsa almak haram kazançtır." dedi.

Hükümet, milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarını takip ile bunların haksız imar kazancı gibi yollardan elde edilip edilmediğini araştırmak için bir komisyon kurulması konusunda düğmeye bastı.

ÖNERİ VEKİLLERDEN

Öneri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda gündeme geldi. Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, bu konuda "Etik Araştırma Merkezi" kurulmasını önerdi.

DAVUTOĞLU: BU HARAM KAZANÇTIR

Edinilen bilgilere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun toplantıda, "Adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor. Gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazançtır. Siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır, ahlaksızlıktır." dediği öğrenildi. Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise milletvekilleri ve belediye başkanlarını seçtikten sonra bu kurulun yapacağı değerlendirmelerinin etkili olması gerektiğine dikkat çekerek, "Milletin umudu olarak geliyorsak, bir süre sonra millet nezdinde kredimiz bitmesin. Bu kurul bir anlamda siyasetçi için bir chek-up mekanizması olsun. Bir insanın varlığı aileden mi geliyor, yoksa sonradan siyasete girdiğinde mi oluyor? Kurul bunları araştırsın. Vekillerin mal varlığı belli dönemlerde araştırılsın" dedi.

ŞAHİN'E TALİMATI VERDİ

Başbakan Davutoğlu'nun milletvekili Hüseyin Filiz'in önerisine destek verdiği, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e çalışma başlatılması talimatı verdiği öğrenildi. Davutoğlu, toplantıda bu konuların çok önemli olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Peygamber efendimize birisi bir hediye getirmiş. Diğeri 'Sen Allah'ın resulü olduğun için bu hediye geliyor' demiş. Peygamber efendimiz de o hediyeyi kabul etmemiş. Şimdi adam bir yerden imar geçeceğini öğrenip, oradan arsa alıyor ve haksız zenginleşiyor. Bu kişi, imar geçeceğini siyasetçi ya da belediyedeki tanıdıkları vasıtasıyla öğreniyorsa bu daha da vahim. Bu, siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hüseyin Filiz Ak Parti Çankırı Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Deja Vu Nedir? Psikolojik Açıdan Deja Vu'nun Nedenleri ve Oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500

Yorumlar (87)

yani:

haramı siz nerden bileceksiniz

45
1
yanıtYanıtla
Cokk Comik:

çok komik haaah hhaa çok günaha girdim ne kadar şanslıyım artık harama helala çok dikkat eden bizleri uyaran bir başbakanımız var artık. ;

26
1
yanıtYanıtla
muratkara:

sayın davutoğlu bizim memlekete o haram yiyenler aynı zamanda cematin en önünde namazda kılarlar

25
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Sy. başbakan 17 ve 25 aralık yolsuzluğu için komisyon kurulmasını istiyorum. Komisyon kurulmadığı taktirde hakkımı helal etmiyorum.

21
0
yanıtYanıtla
EMEKÇİ:

Bu soruşturmaya takipsizlik kararı veren yargıç ve savcı viçdanen rahatmı, ALMAYIN MAZLUMUN AHINI , İNŞALLAH ÇIKAR AHESTE, AHESTE. . . . . sizin demokrasinizde, insan haklarınızda adalet bumu.

yanıt0
yanıt0
AK-YOL:

Milletvekillerinin, Belediye başkanlarının, memurların, işçilerin eşlerinin, dostlarının yıllık geliride hesaplansın, mal varlığıda hesaplansın, hatta iş adamlarının, esnafında hesaplansın, iş adamları vergilerini nasıl ödemeyeceklerini düşünürle ve ödemezler zarar gösterirler, fakat harcamaları, yatırımlarından taviz vermezler, her vatandaş GELİR ve GİDER TESTİNE TUTULSUN, , , , , , Kimin doğru , dürüst olduğu açıklansın fakat AK lanmasın.

yanıt0
yanıt0
deli dumrul:

E o zaman AKP den o kadar kişi emlak zengini oldu bu nasıl oldu? vicdanınız el vermedi herhalde. . ya da size sormadan mı aldılar kesin öle olmuştur huuu haaa hhaaa. . .

20
0
yanıtYanıtla
MUSTİ:

SAYIN DAVUTOĞLU NERDE YAŞIYOR ALLAH AŞKINA. KUPON ARSA VERMEDİLER Mİ YOKSA SANA. ŞU MİLLETİ APTAL YERİNE KOYMAYIN ARTIK KOMİK KAÇIYOR.

16
4
yanıtYanıtla
2006:

halla halla!!! siz haramı helali bilirmiydiniz?

17
1
yanıtYanıtla
Vatan daş:

inanmayın başbakana sizi ürkütüp pastayı yandaşlarına verecekler,

13
4
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title