Haberler

Davutoğlu: ABD Esad'ın Peşine Düşerse Kara Harekatı Olur

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD'li gazeteci Christiane Amanpour ile yaptığı röportajda "ABD, Esad'ın peşine düşmeyi stratejisine eklerse, kara herakatı olabilir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dış basına ilk röportajını verdi. Davutoğlu, ABD'li ünlü televizyoncu Christiane Amanpour'a yaptığı röportajında "Esad'ın hedef alınması durumunda karadan asker gönderebiliriz." dedi.

ESAD'I HEDEF ALDI

Başbakan Davutoğlu, " Kobani'ye insani açıdan yardım etmeye çalışacağız ama Esad durdurulmadığı sürece IŞİD büyüyecek ve daha fazla kent düşecek" dedi.

"KARA HAREKATI İÇİN ŞARTIMIZ VAR"

Davutoğlu, "Karadan asker gönderebiliriz ama bu ancak ve ancak, Amerikan stratejisinin Esad'ın peşine düşmeyi de içerdiği noktada gerçekleşebilir" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, dış basına verdiği ilk röportajda, "Askeri koalisyona Suriye içinde uçuşa yasak ve güvenli bölgeler oluşturulması halinde katılacağız." şeklinde konuştu.

"GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ"

Davutoğlu, "IŞİD'e karşı en olası kara gücü Türkiye değil mi" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"IŞİD'ten sonra sınırımızın korunacağına emin olabileceğimiz açık bir strateji varsa elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. İnsanları, sınır bölgesinde Türkiye'ye doğru iten rejimi istemiyoruz. Diğer terör örgütlerinin bölgede etkili olmasını da istemiyoruz. Ulusal bir stratejimiz var. Bu stratejinin temel parametrelerinden biri insani parametre. Biz, mültecileri kabul ediyoruz. Sınırın diğer yanında insancıl bir siyaset istiyoruz. İkinci olarak da askeri strateji ve güvenlik. Ulusal güvenliğimize karşı herhangi bir tehdit olması durumunda gerekli tüm önlemleri alacağız. Tüm önlemleri."

ESAD VE IŞİD KONUSU

Davutoğlu, "Türkiye, sahaya ayak basmaya hazır mı" sorusuna "Diğer ülkeler üzerlerine düşeni yaparsa" yanıtını verdi. Davutoğlu, "Esed, Şam'da acımasız siyasetini sürdürürse IŞİD gider, başka bir radikal örgüt gelir. Esed, insanları katletmeye devam ederse ve uluslararası toplum hiçbir şey yapmazsa, bu aynı şeyi yapmaları için diğer ülkelere de kötü bir örnek olacak. Dolayısıyla bizim yaklaşımımız, kapsamlı, stratejik ve ortak olmalı... Kamuoyumuzu tatmin etmek amacıyla tek bir terör örgütünü cezalandırmak için değil, gelecekte de bütün terör tehditlerini ortadan kaldırmak ve rejim tarafından insanlığa karşı işlenen tüm acımasız suçları ortadan kaldırmak için" diye konuştu.

"KOBANİ BİZİM KARDEŞİMİZ"

Kobani konusuna değinen Davutoğlu, "Kobani halkına yardım etmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız çünkü bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Bu insanları Kürtler, Türkmenler ya da Araplar olarak görmüyoruz. Kobani'ye müdahale ihtiyacı doğarsa o zaman tüm Suriye'ye, tüm sınır bölgesine de müdahale gerekir" dedi.

"YENİ KABİNE HEM DİNAMİK HEM DENEYİMLİ"

Türkiye'deki gelişmelere de değinen Davutoğlu, "(Kabinede) bazı önemli değişiklikler yaptım. Bakanların sayısında değil, ancak pozisyonunda. Bu benim kendi seçimimdi. Büyük değişiklikler yapmak istemedim çünkü 2015'te yeni bir seçim daha olacak. Devamlılık benim için çok önemli, ancak aynı zamanda kabinede yeni bakanlar var. Yeni kabine, bu anlamda hem dinamik hem de son derece deneyimli. Cumhurbaşkanı ile ilişkilere gelince, Erdogan, artık parti siyasetinin bir parçası değil, artık partinin üyesi değil. Çünkü Anayasa'ya göre istifa etmesi taraf tutmaması gerekiyor. Bu açıdan artık siyasi tartışmanın dışında" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Halkıma halihazırdaki bir askeri darbenin ürünü olduğu olduğu için yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledim ve söz verdim. Temel değişim devlet-merkezli bir anayasa değil insan haklarının merkezde olduğu bir anayasa. Aslında bu çok ilginç. Ordu, 1990'larda başbakanın pozisyonunu ve gücünü sınırlamak amacıyla cumhurbaşkanını seçilen başbakana karşı çok güçlü kılmış. Varsayımları gelecekte de askeri bir cumhurbaşkanının olmasıydı. Tabii ki sistemin yeniden dengelenmesi gerekiyor. Ancak Türkiye'de yasama, yürütle ve yargı ayrıdır ve Cumhurbaşkanı, bu güçler ayrılığının bir parçası değildir. Benimle Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki uyum, iki arkadaş ve tüm sorumlulukları üstlelenen iki lider olarak devam edecek."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Christiane Amanpour Ahmet Davutoğlu Türkiye Kobani Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (48)

mem:

davutoğlu oğlunu göndersin

28
1
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Türkiye artık harekatı belirlemek isteyen bir ülke, yok öyle artık ABD nasıl yapacaksa öyle olur durumları. . o eskidendi, varsa Esed''i ensesinden tutup indirmek. . Türkiye''de var, Esed''i tokatlamak yoksa. . Türkiye''de yok. . bu kadar basit.

11
14
yanıtYanıtla
EL KADDAFI:

HAY ELINE SAGLIK BU MILLETE NE OLMUS BÖYLE KAC YILDIR ESETE SABIR EDIYORU SU ESETCILERIN SÖYLEDIGINE BAK ESET BIZE NE YAPMISMIS NE YAPMADIKI . BIZDE DERIZKI BIRSEY OLACAK SA ADAM GIBI OLSUN YOK ÖYLE UCUNDAN KIYISINDAN OLMASSA BIDE ESET ICIN BEKCILIK YAPALIM

yanıt0
yanıt0
44 lü:

başbakanım mehmetçigi suriye sakın sürmeyiniz yoksa bu millet yakanızı bırakmaz abd ve haçlıların çıkarları degil bizim çıkarlarımız söz konusu olsun şuana kadar strateji olarak iyi gidiyorsunuz ama dikkat edelim analar aglamasın

20
4
yanıtYanıtla
adıyamanlı:

esad diye diye esdad ı geçtiniz. esad terörist bir liderse kendinizin ne yaptığınızı da göre biliyormusunuz. sade suriyeyle yetinmediniz ırakıda maliki için parçalattınız. parçalayanlara göz yumdunuz. kaddafi kötü dediniz halk arıyor kaos var mısırada aynısını dediniz ordada var.

16
5
yanıtYanıtla
adıyamanlı:

fitne politikalardan vaz geçin. halka yazık oluyor.

18
2
yanıtYanıtla
adıyamanlı:

huzur yaratmak istiyorsanız. atatürkün dediği gibi önce yurtta sulh sonrsda cihanda sulh ilkesine uymanız lazım. yoksa gün gelir ateş seni saracaktır. .

18
2
yanıtYanıtla
sizi gidi:

ben bu kamalist yapı için savaşmam fırsat bu fırsat laiklik kaldırılsın ilafet şeriat gelsin zinaya fuhuşa son yasaklansın alkol satışlari yasaklansin cumhuriyet tamamen tarihe gömülsün ozaman seve seve şehit de olurum bu ülke için canımı seve seve veririm kamalistler zina yapsınlar faiz alsınlar versinler diye kılım kımıldamamz bu uğurda ölende şehit olmaz niyazi olur

5
14
yanıtYanıtla
HASANS:

SEN NE AYAKSIN SEN MILLETI APTALMI SANDIN SENSIN SAHTE KEMALISTIN TAA KENDISI CAPULCU SENI YÜRÜ CAPULCU OGLU CAPULCU SENI

yanıt0
yanıt0
mem:

bune kindir ne şiddettir, firavundanda eşeddir. şimdi suriyedeki durum türkiyede olsa tayyib uçaklardan gülmü atacak. size karşı savaşanlar teröristtirde neden şam''a karşı savaşanlar özgürlük savaşçısı oluyor?

11
7
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title