Haberler

DAÜ Mimarlik Fakültesi'nden Anlamli Etkinlik

DAÜ Mimarlik Fakültesi, geçtiğimiz günlerde kaybettiği öğretim görevlisi Kağan Güner'i, düzenledikleri anlamlı bir etkinlikle andı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fakültenin Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim görevlilerinden olan Kağan Güner'in başarılarla dolu hayatından kesitlerin ve çalışmalarının aktarıldığı bir sunumla desteklenen ve böylesi bir kişiliğin fakültede bıraktığı izlerin altını çizen bir atölye çalışması ile devam eden etkinlik, Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve Tasarım Kulübü ortaklığıyla gerçekleştirildi. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Guita Farivarsadri konuşmasında Kağan Güner'in renkli kişiliği, tasarıma bakış açısı, sosyal sorumluluk bilinci gibi özellikleriyle bölüme kattığı değer üzerinde durdu.

Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Kağan Güner'i zamansız kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Önal Hoşkara, Dünya Mimarlık Günü olan 3 Ekim 2011 tarihinde Mimarlık Fakültesi'nde düzenledikleri bu etkinlikle hocalarını unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirtti. Prof. Dr. Hoşkara, sıradan bir anma töreni düzenlemek yerine Kağan Güner'i yapmış olduğu işlerle anmanın daha anlamlı olduğuna dair inançlarıyla "İnsancıl Tasarımcı" teması ile düzenledikleri atölye çalışmasını tanıttı.

Prof.Dr. Hoşkara, atölye çalışmasında hedeflenen ürünlerle Kağan Güner'e ait bir parçayı yansıtmayı arzuladıklarını, ve hocaya ait bir iz bırakmak amacı ile de üretilen ürünlerin hocanın isminin verileceği stüdyo mekanında sergileneceğini sözlerine ekledi. Kağan Güner'in çok önemli uluslararası başarılara imza attığını belirten Prof. Dr. Hoşkara, Mimarlık Fakültesinin bu çok değerli üyesini her zaman hatırlayacaklarını vurguladı.

Kağan Güner Kimdi?

Kağan Güner 1963 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Chelsea College of Art and Design'da yüksek lisans derecesini aldı. Daha sonra the University of London'da doktorasına devam etti. Kağan Güner akademisyenliğin yanında çok iyi ve tanınmış bir ressamdı. Birçok uluslar arası ödül alan resimleri New York, Londra, Kardif, Paris, Bologna, Lizbon, Bratsilava, İstanbul, Tahran, Tokyo, Seul, gibi dünyanın çeşitli kentlerinde ve Londra Müzesi, Habashi Müzesi, Pompidou Center gibi önemli sanat merkezlerinde sergilendi. Şu anda birçok eseri çok tanınmış müze ve sanat merkezlerinin koleksiyonlarında yer almaktadır. Kağan Güner aynı zamanda birçok çocuk kitabını da resmetti ve bunlardan bazıları uluslar arası yarışmalarda ödüller aldı. Aldı bazı ödüller:

2000- UNESCO – ACCU, Japon

1998- UNESCO – ACCU, Japon

1993- UNICEF Artist, İsviçre

1993- UNESCO – ACCU, Japon

1991- UNESCO – ACCU, Japon

1991-Bologna Çocuk Kitapları Fuarı- İtalya

1990- Bologna Çocuk Kitapları Fuarı- İtalya

Kağan Güner aynı zamanda UNICEF, UNESCO ve Pasifik Kültür Merkezi Ulusal sanatçısı olarak onurlandırılmıştı. Kendisi 20 sene Londra'da yaşadıktan sonra Gazimağusa, DAÜ ailesine katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Bakmadan Geçme

Portekiz Finlandiya maçı CANLI izle! (HD) 4 Haziran Portekiz Finlandiya maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kutsal Damacana 4 filminin konusu ne, oyuncuları kim? Kutsal damacana 4, ne zaman nerede çekildi? #128250 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün mü oldu, özel sektöre de 9 gün mü? Niyazi Gül Dörtnala filmi konusu nedir? Niyazi Gül Dörtnala oyuncuları ve Niyazi Gül Dörtnala özeti! Niyazi Gül Dörtnala ne zaman, nerede çekildi? Niyazi Gül Dörtnala konusu ve oyuncuları Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Thor filmi konusu nedir? Thor ne zaman, nerede çekildi? Thor oyuncuları ve Thor özeti! Ölümcül Çarpışma filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Çarpışma filmi ne zaman, nerede çekildi? 4-5 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 4-5 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? AYM iptal kararları! Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği KHK maddeleri neler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi!
Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title