Haberler

Danimarka'da Cami Temelini Din Müşaviri Onay ve Şehrin Papazı Birlikte Attı

Danimarka'nın Hedehusene şehrinde inşa edilecek Türk camiinin temeli Din Müşaviri Doç.Dr.Ahmet Onay ve şehrin papazı Tove Merete Villarsen tarafından atıldı.

Danimarka'nın Hedehusene şehrinde inşa edilecek Türk camiinin temeli Din Müşaviri Doç. Dr. Ahmet Onay ve şehrin papazı Tove Merete Villarsen tarafından atıldı. Ülkenin temelden inşa edilecek ilk camii olma özelliğini taşıyan Hedehusene Camii'nin temel atma töreninde Milletvekili Nadeem Faroq ve şehrin İmar ve Fen İşleri Müdürü Jörgen Lerhardt de hazır bulundular. Okunan duanın ardından açılış konuşması yapan Hedehusene Türk Derneği Başkanı Ömer Doğan, caminin inşaatının 6 ay içinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Belediye başkanını temsil eden Jörgen Lerhardt, belediye başkanı Mikkel Zigler'in Almanya'da olması nedeniyle törene katılamadığını belirterek 'Caminin inşaat izni verilmeden önce çok yönlü tartışmalar oldu. Park sorunundan tutun, camiye gelecek cemaatin bölgedeki insanlara rahatsız edeceğine kadar her şey konuşuldu ama bölgede yaşayan halkın Danimarkalılarla ilişkisi o kadar güzel ki, dernek yönetimi o kadar profesyonel çalıştı ki, burada bir cami ve kültür binasının yapılmasına izin verildi. Ben cami ve kültür binasının bölgede sosyal ve kültürel yaşama büyük katkısı olacağına inanıyorum' dedi.

NAMAZLAR KİLİSEDE KILINIYORDU

Papaz Tove Merete Villarsen, yıllar önce ülkeye gelen Türklerin namazlarını kilisede kıldıklarını hatırlatarak, inşa edilecek caminin sadece Türkler değil, Danimarkalıların da ziyaret edebilecekleri, iki kültürün buluştuğu bir merkez olacağını söyledi. Milletvekili Nadeem Faroq da, bölgede yaşayan halkın yeni bir buluşma merkezinin temel atma törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken 'Bir çok kişi bizleri birbirimizden ayırmak istiyor. Danimarka toplumu ile aramıza set koymak istiyor ama bugün burada bizim setleri nasıl yıktığımız ve içinde yaşadığımız topluma nasıl uyum sağladığımızın, diyalogdan yana olduğumuzun bir örneğini yaşıyoruz' dedi.

Din Müşaviri Doç. Dr. Ahmet Onay da yaptığı konuşmada, Danimarka'da ilk kez bir caminin temelden inşa edildiğine dikkat çekerek 'Danimarka'da bir ilki yaşıyoruz. İlk kez temelden inşa edilen bir caminin temelini atmak bize nasip oldu. 60'lı yılların sonlarında bu ülkeye geldiğinizde kiliselerde bayram namazları, Cuma namazları kıldınız. İki toplum arasında dostluk köprüleri işte o zaman kuruldu. Bakın nereden nereye geldik bugün kendi camimizin temelini atıyoruz. Bugün, ibadet edilecek güzel bir mekanın temelini atıyoruz, ikincisi kadınlarımızın bir araya gelme, kültürel faaliyetlerde bulunma yeri ve gençlerin bir araya gelip kaynaşma yerinin temelini atıyoruz. En önemlisi, Danimarkalı komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmek için faaliyetlerimizi yürüteceğimiz bir merkezin temelini atıyoruz'dedi. Konuşmaların ardından, dernek yönetim kurulu ve bölge halkının imzaladığı bir belge bir şişenin içine konularak temele konuldu. Ardından önce Din Müşaviri Ahmet Onay ve Papaz Tove Merete Villarsen birlikte temele harç koydular ardından diğer konuklar ve halk sırasıyla temele harç koydular. Tören ikramlarla son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Onay Danimarka Almanya Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title