Haberler

Cumhuriyet Üniversitesi Ar-Ge Laboratuvarlarını Tanıttı

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent içerisine kurulan AR-GE laboratuvarlarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent içerisine kurulan AR-GE laboratuvarlarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

AR-GE Laboratuvarları binasında gerçekleştirilen toplantıya CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, AR-GE Müdürü Prof.Dr. Mustafa Turan, akademisyenler ve AR-GE laboratuvarı personeli katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan AR-GE Müdürü Prof. Dr. Mustafa Turan merkeze alınan cihazlar hakkında bilgi verdi. Merkeze kurulan son teknoloji cihazlarla birlikte adından sıkça söz ettireceklerini söyleyen Prof. Dr. Turan merkezi Californiada'da bulunan ve birçok teknoloji devinin araştırmalarını yaptığı Silikon Vadisi'nin Türkiye'deki adresi olacaklarını söyledi. CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ise eğitim ve öğretimin yanında araştırma ve geliştirmelere de önem verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Üniversitemizin AR-GE dediğimiz ileri teknoloji araştırma ve uygulama merkezimiz yavaş yavaş gelişimini tamamladı ve faaliyetlerini hızlandırmaya başladı. Bu çerçevede sadece bir eğitim öğretim kurumu olmak değil araştırma üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atmış bulunuyoruz. AR-GE binamız kanser araştırmaları, mühendislik araştırmaları ve yenilenebilir enerji araştırmaları konusunda oldukça iyi diyebileceğimiz umut verici araştırmalara imza atacaktır. Bunla ilgili aldığımız cihazlar burada faaliyete başladığında hem belirttiğim alanlarda hem de bölgemize, şehrimize önemli hizmet vereceğine eminim. Sadece hizmet vermek değil hem şehrimizin, hem bölgemizin kalkınmasına da büyük ölçüde yarar sağlayacaktır. Üniversite şehir işbirliğinin gelişimine zemin hazırlayacaktır. Araştırmalarımız ses getirdikçe bunlar daha iyi anlaşılacaktır."

Konuşmaların ardından AR-GE Müdürü Prof. Dr. Mustafa Turan, Rektör Kocacık ve katılımcılara laboratuvarları gezdirdi.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silikon Vadisi Mustafa Turan Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title