Haberler

Cumhuriyet Gazetesi'nin 100. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Güncelleme:

Cumhuriyet gazetesinin 100. kuruluş yıldönümü, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte, gazetenin serüvenini anlatan belgesel gösterimi yapıldı ve konuşmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Cumhuriyet gazetesinin teknolojik gelişmelere ayak uydurduğu vurgulandı.

Yayın hayatına 7 Mayıs 1924'te başlayan ve Yunus Nadi tarafından kurulan Cumhuriyet gazetesinin 100'üncü kuruluş yıldönümü, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen etkinlikte kutlandı.

Sunuculuğunu Yekta Kopan'ın üstlendiği etkinlik, Zeynep Oral ve Selçuk Yöntem'in okuduğu Aziz Nesin'in "Merhaba" şiiriyle başladı.

Cumhuriyet gazetesinin kuruluşundan bugüne serüvenini anlatan belgeselin gösterimi yapıldı.

Etkinlikte konuşan Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Türkiye'nin Cumhuriyet gazetesiyle aynı yaşta olduğuna dikkati çekerek, "Cumhuriyet gazetesi Türkiye'nin 100 yıllık gelişmelerine ve olaylarına bizzat tanıklık etmiştir. Bir bakıma Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin hafızası niteliğindedir. Bu gazetenin kuruluşunu sağlayan, adını koyan, yayınlanması için gerekli yardımları ve maddi desteği yeri geldiğinde kendi cebinden veren, istikametini çizen büyük Atatürk'tür." dedi.

Coşkun, gazetenin kurucusu Yunus Nadi'nin ilk sayısında bahsettiği temel ilkeleri işaret ederek, Cumhuriyet gazetesinin 100 yıl boyunca bu ilkelerden ayrılmadan yayın hayatını sürdürdüğünü kaydetti.

"İnternet sitemizi her gün 2,5 milyon kişi takip etmekte"

Cumhuriyet gazetesinin teknolojik ve dijital gelişmelere de hızla ayak uydurduğunun altını çizen Coşkun, "İnternet gazeteciliğinde büyük adımlar attık. Bugün Cumhuriyet gazetesinin internet sitesini her gün 2,5 milyon kişi takip etmekte, bu sayı aylık oranda 75 milyona ulaşmaktadır. Bu başarıyı genç arkadaşlarımız sayesinde yaptık." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mine Esen Ergür'ün de konuşma yaptığı etkinlikte, Başak Doğan'ın kuruculuğunu yaptığı "Chromas" korosunun dinletisi ve Müjdat Gezen'in tek kişilik gösterisi gerçekleştirildi.

Serra Menekay'ın yazıp Aysim Dolgun Ildız'ın bestelediği "Cumhuriyet Marşı"nın tüm katılımcılar tarafından okunduğu etkinlik, usta piyanist Fazıl Say'ın klasik müzik konseriyle son buldu.

Etkinliğe katılanlar arasında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın yanı sıra iş, sanat ve basın dünyasından çok sayıda kişi yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Reşit Rey Konser Salonu Cumhuriyet Gazetesi Kültür Medya Kültür Sanat Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title