Haberler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhuriyet Bayramı Sergileri

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Geçmişten Günümüze 29 Ekim" ve "Hakimiyeti Milliye Sembolü Ay Yıldızlı Bayrağımız" sergileri açıldı.

ENES KAPLAN - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Geçmişten Günümüze 29 Ekim" ve "Hakimiyeti Milliye Sembolü Ay Yıldızlı Bayrağımız" sergileri açıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında açılan sergilerde, bir tarihi anın 3 boyutlu canlandırması olan dioramalar, tarihi resimler, tarihi fotoğraflar ve ay yıldızlı bayrağın kullanıldığı farklı materyaller ile evraklar sergileniyor.

Külliye'nin ana bina güney girişinde "Geçmişten Günümüze 29 Ekim" temasıyla açılan sergide, Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcı, Yıldırım Bayezid'in zırhı, Sultan İkinci Abdülhamit'in kılıç ve tüfekleri, Sultan Abdülmecit'in şehzade kılıcı, Sultan İkinci Mahmut'a ait 7 namlulu tüfek ile Selçuklular döneminden kalan kılıçlar yer alıyor.

Sergide ayrıca, İstanbul'un fethine, Kanuni Sultan Süleyman'ın otağ çadırına, Osmanlılar ile Cenevizliler arasında 1654 yılında yaşanan Çanakkale Deniz Savaşı'na, Trablusgarp ve Balkan savaşlarına, ilk siyahi savaş uçağı pilotu Arap Ahmet'e, Kurtuluş Savaşı'na ve 15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalanmasına ait dioramalar bulunuyor.

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından ve aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın koruması Topal Osman ve Kurtuluş Savaşı kadın kahramanı Kara Fatma'ya ait manken canlandırmaları da sergide ilk kez davetlilerle buluşuyor.

Ana binanın kuzey girişinde yer alan "Hakimiyeti Milliye Sembolü Ay Yıldızlı Bayrağımız" sergisinde ise Türk bayrağına ilişkin çeşitli metaryaller yer alıyor.

El yapımı bayrakların da yer aldığı sergide, üzerinde ay yıldızın bulunduğu evrakların yanı sıra formalar, alem örnekleri, Kurtuluş Savaşı propaganda kartları ile seramikler de beğeniye sunuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Yıldırım Bayezid 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title