Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Veda Ediyor

Halka hitaben veda mesajı yayımlayan Gül, gönderdiği mektuplarla mevkidaşlarına, uluslararası kuruluşlar ile bölgesel örgütlerin başkanlarına veda etti Cumhurbaşkanı Gül, bugün Çankaya Köşkü çalışanlarıyla da vedalaştı.

Görev süresi 28 Ağustos'ta sona erecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yayımladığı mesajla halka, gönderdiği mektuplarla mevkidaşlarına veda etti. Gül, bugün Çankaya Köşkü çalışanlarıyla da vedalaştı.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre Gül, 130'a yakın lidere veda mektubu gönderdi. Mektup gönderilen isimler arasında, Gül'ün resmi ziyarette bulunduğu ülkelerin devlet başkanları, Türkiye'de ağırladığı mevkidaşları, Türkiye ile yakın ilişkisi bulunan müttefik, komşu ve akraba ülkelerin liderleri ile uluslararası kuruluşların ve bölgesel örgütlerin başkanları yer aldı.

Mektuplarda, dünya liderleri ve uluslararası kuruluş başkanlarına Türkiye ile olan iyi ilişkileri ve kendisiyle yaptıkları işbirliğinden ötürü teşekkür eden Gül, ilişkilerin geleceğine dair iyi dileklerini de ifade etti.

-Obama ve Kraliçe 2. Elizabeth'e mektup

Veda mektuplarının muhatapları arasında, ikinci kez başkanlığa seçildiği 2012 yılında ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye yapan ABD Başkanı Barack Obama, 40 yıl aradan sonra ikinci kez Türkiye'ye gelen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türk cumhuriyetilerinin devlet başkanları, Japon İmparatoru Akihito, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Afrika, Asya ve Latin Amerika'dan bir çok lider yer aldı.

Gül, aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB Komisyonu Başkanı Başkanı Jose Manuel Barroso, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Emin Medeni'nin de bulunduğu kuruluşların başkanlarına mektup göndererek vedalaştı.

Mektup gönderilenler listesinde, ABD eski Devlet Başkanı George W. Bush ve Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani gibi Gül'ün birlikte çalıştığı eski devlet başkanları ve Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan gibi uluslararası kuruluşların eski başkanları da bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemden bu yana işbirliğini sürdürdüğü Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (UNHCR) Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörü Irina Bokova gibi uluslararası kuruluş başkanlarına da mektup göndererek veda etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ndeki personelle de bugün vedalaştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Avrupa Birliği Çankaya Köşkü Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title