Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pitbull saldırısına uğrayan Asiye üzerinden köpek sahiplerine sert çıktı: Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, Türkiye'nin gündemine oturan 4 yaşındaki Asiye Ateş'e değindi. 2 pitbull köpeğinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Asiye üzerinden köpek sahiplerine seslenen Erdoğan, "Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum. İşte Asiye yavrumuzun başına gelen. Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, pitbull saldırısına uğrayan talihsiz Asiye'ye değindi. Kapıcı olan baba Hüseyin Ateş'in işten atıldığı ve evinden kovulduğu bilgisi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, babaya iş verileceğini söyledi.

DOKU NAKLİ YAPILACAK

Gaziantep'te pitbull cinsi 2 köpek tarafından sitenin bahçesinde saldırıya uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in tedavisi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sevk edildi. Talihsiz kızın tedavisini Türkiye'nin de ilk yüz ve çift kol nakillerini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan sürdürecek. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülerek Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Asiye Ateş'in genel durumunun iyi olduğu, yoğun bakım ünitesinde takibinin yapıldığı ve doku nakli yapılacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pitbull saldırısına uğrayan Asiye üzerinden köpek sahiplerine sert çıktı: Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza

UZUV KAYBI OLMAYACAK

Asiye'nin ameliyatını gerçekleştiren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Operatör Doktor Abdulkadir Calavul, ameliyatın oldukça zorlu olduğunu ve 6 saat sürdüğünü belirti. Calavul, Asiye'de herhangi bir uzuv kaybının söz konusu olmayacağını ancak şu anda yüz felci muayenesi ve ses işitmesini yapamadıklarını belirterek, "Hasta ilk geldiğinde durumu çok kötüydü. Bilinci kapalı ve entübe şekildeydi. Bize geldiğinde başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdik. Sağ kulak bölgesi, sağ yanak bölgesi, solda ense bölgesinde kemiği kopmuş şekildeydi. Yine saç derisini tamamen koparmış şekildeydi. Kopan dokuların hepsini yerine diktik. Gün geçtikçe daha iyiye gidecek. Tek sıkıntımız beyin bölümü açıkta olduğu için enfeksiyon ihtimaline karşı antibiyotik veriyoruz. Enfeksiyon kapmazsa herhangi bir sıkıntımız kalmayacak. Bu risk dolayısıyla yoğun bir şekilde takip etmekteyiz. Zorlu bir ameliyattı. Yaklaşık olarak 6 saat sürdü. Damarları, sinir dokularını, koparılan saç derilerini diktik. Herhangi bir uzuv kaybı söz konusu olmayacak ancak çocuk hasta olduğu için şu anda yüz felci muayenesini ve ses işitmesini yapamıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pitbull saldırısına uğrayan Asiye üzerinden köpek sahiplerine sert çıktı: Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza

ATEŞ AİLESİNE DEVLET ELİ UZANDI

Son olarak baba Hüseyin Ateş'in sitede kapıcı olduğu ve Asiye'ye saldıran köpeklerin site yöneticisine ait olduğu ortaya çıktı. Olayın ülkede infiale sebep olması üzerine baba işten atıldı ve evden çıkarıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan ve artık ne bir işi ne de başını sokacak evi olduğunu söyleyen babaya devlet eli uzandı.

"BUNLARIN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ"

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm aileye destek olunacağını duyurdu. Köpek sahiplerinin de yaptıklarının bedelini ödeyeceğini belirtti. Erdoğan açıklamalarının devamında, "Asiye yavrumuzu dün gece ambulans uçakla Antalya Üniversitesi'ne naklettik, orada gerekli olan operasyonlar kendisine yapılacak. Tabii ilginç olan bir şey var. Bu köpekler parası bol olanların köpekleri. Ve ne oluyor, ne gidiyor, ne yapıyorlar hiç böyle bir dertleri yok. O yavru orada paramparça oluyor, hala bu adamlar acaba babasını nasıl aldatırız gayreti içinde. Kandıramayacaksınız. Bunların da bedelini ödeyeceksiniz. Biz de anneyi de babayı da yavruyu da inşallah elimizden gelen tüm hassasiyetle en ideal şekilde ve doktorlarımızla tedavisini yaptıracağız. Babasını da kapıcı olarak çalıştığı o yerden alıyoruz, çok daha ideal bir yere inşallah çalışmak üzere sevk ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"BEYAZ TÜRKLER, SAHİP ÇIKIN HAYVANLARINIZA"

Gaziantep'te katıldığı toplu açılış töreninde yine Asiye'ye değinen Erdoğan, "İşte Asiye yavrumuzun başına gelenler. Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza. Asiye yavrumuz hamdolsun emin ellerde. Dün gece ambulans uçakla Antalya Üniversitesi'ne götürdük. Ömer Özkan hocamıza yavrumuzu teslim ettik. Yapılacak operasyonlarla inşallah yavrumuzu sağlığına kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gaziantep Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Meclis'i feshederek erken seçim çağrısı yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Meclis'i feshederek erken seçim çağrısı yaptı

CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Bakmadan Geçme

Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ve Ali Koç yüzde kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçimi sonucu! BAŞKAN KİM OLDU? İşte sandık sonuçları Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

500

Yorumlar (9)

Behlul Y.:

Sayım cumhurbaşkanım yine herkes sadece konuşur siz yaparsınız size güveniyorum, bu olaya ivedi çözüm, sahiplerine satanlara hapis cezası gelmesi lazım

124
43
yanıtYanıtla
Mehmet Ben:

Bu itleri de sahiplerini de bana versinler . Aleme ibret olur yapacaklarım. Lanet olasıcalar

125
22
yanıtYanıtla
bekir yapici:

hayvanin ne kabahati var kardesim cinsi karekteri bu tabiki yetistirilme tarzida bir faktör suclu önce halka karsi görevlerinin bilincinde olmayan alakasiz ilgisiz bilgisiz yöneticiler sonrada bunlari besleyen salginlastiran psikopatlar.

yanıt3
yanıt0
Zeynep Nursen:

İğrenç pitbull ve iğrenç pitbull sahipleri tüm hayvanların kötü anılmasına neden oluyor rezil pitbullcular

122
9
yanıtYanıtla
bekir yapici:

saga sola suc atmak sorumluluktan kacmak sadece ülkemize mahsus pitbull besleyenler bu gevseklik ve kanun bosluklarindan yararlaniyorlar cok basit avrupa ülkeleri buna nasil care bulmuslar ne gibi önlem almislar ab ülkelerinde saldirgan köpekerin nerede ne sekilde nasil beslenecegi hangi kanunlara tabi oldugu acik ve net internet sitelerinde bile var istense örnek olarak bizim ülkemizde uygulanabilir bizde ölümlü olaylar cok konusulur ama ertesi gün bir daha ayni olay yasanana kadar unutulur

78
8
yanıtYanıtla
ALI :

Sadece bir kaç gün önce face book taki hesabımdan şehir dışlarında yapılacak barınaklar ile sokaktaki köpeklerin kontrol altına alınması ile ilgili İstanbul Belediye Bşk. Sayın Ekrem İmamoğlu'na tavsiyelerimden bahis etmiştim. Ayrıca hayvan sevenlerden de yem hususunda yardım alınabileceğini söylemiştim. İnşallah gerekenler yapılır. Köpeklerin sadece kısırlaştırılarak sokakta bırakılması çağ dışı bir durum olduğu gibi insan ve çevre sağlığı için de çok yanlış bir durumdur.

61
14
yanıtYanıtla
By Kalafat:

pitpul beslemeyi gezdirmeyi yasaklayip kanunlari uygulamak yeterli iken konuyu dagitmak insanlari otekilestirmk ne alaka tabiki o hayvanin sahibi en agir cezayi almalidir tazminat vs vs beyaz turkler ne demek turkiyede boyle bir kavram yoktur simdi akpli 3er5 maasli zenginleri hangi sinifa koyacagiz onuda soyleyin

8
5
yanıtYanıtla
Mahfuz Demirtaş:

İlk defa cumhurbaşkanının soyledigine katılıyorum çok doğru ve geç kalınmış bir karar. İtlere tapanlar itlerinden vazgeçer mi

7
2
yanıtYanıtla
Kemal Y:

Bu iş fıtrata aykırı. Sokaklarda kedilere verilen mamalar ve yiyecekler, köpeklerin de buralardan yemlenmesine neden oluyor. Sorun köpekler değil kediler de öyle. Unutmayın Covid hayvan pazarından yayıldı ve çok hızlı bir şekilde uyuz ve ürtiker hastalıkları var ülkemizde. Sokakta yaşayan hayvanların acilen toplanması lazım. Fareler arttı. Ne yapacağız? Onları da mı koruyacaksınız? 1 fakir simit parası veremeyenler hayvanlara bakarak insanlık dersi veriyor akıllarınca.

4
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title