Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu cennet vatanı müstevlilerin siyaset mühendisliklerine teslim edemeyiz"

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hangi tuzaklar kurulursa kurulsun, TEKNOFEST gençliğinin uyanışının engellenemeyeceğini ve gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçilemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hangi tuzaklar kurulursa kurulsun, TEKNOFEST gençliğinin uyanışının engellenemeyeceğini ve gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçilemeyeceğini söyledi.

Erdoğan, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye'nin dünya savunma sanayi piyasasında söz sahibi konuma gelmesinin küresel silah tüccarlarını rahatsız ettiğini bildiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Farklı kimliklerden, farklı görüşlerden olmalarına rağmen bu çevrelerin ortak paydası Türkiye karşıtlığı ve Türk milleti düşmanlığıdır. Türkiye'nin savunma sanayi yanında diğer alanlarda da güçlü, bağımsız bir ülke haline gelmesine tahammülleri yok. Bu tahammülsüzlüklerini her fırsatta dile getirmekten de çekinmiyorlar. Ne diyor, 'Helalleşme.' Bu bir oyun. Bu oyunun yerini 'hesaplaşma' söylemlerinin almasının gerisinde işte bu hazımsızlık var. İmam hatip okullarımızla ilim ve irfan yuvalarımızla alimlerimizle ilgili hakaretlerin havada uçuşmasının gerisinde bu nobranlık var. Hatta kimi şahsiyet fukaralarının partimizin kapısına kilit vurmaktan bahsedecek kadar gözlerini karartmasının gerisinde bu faşist kafayı hortlatma çabası vardır. Alevi Bektaşi kardeşlerimizi hedef alan edepsizlikler de ülkemize sığınan muhacirlere yönelik nefret söylemleri de bu oyunların birer parçasıdır. Dikkat ederseniz CHP ve yoldaşları milletten yüz bulamadıkça giderek daha fazla tehdit ve hakaret diline sarılıyorlar."

Birilerinin, gençliklerinin olmadığını söylediğini belirten Erdoğan, alandaki gençleri işaret ederek, "Bu ne bu, gençliğimiz değil mi? Gençliğimiz yok diyenlere sesleniyorum, kendinize bakın kendinize evvelallah bizler gençliğimizle gurur duyuyoruz, gençliğimizle birlikte hedefe yürüyoruz. Diyorlar ki 'kadın teşkilatı yok.' Ak kadınlar hazır. Kadınlarımızla beraber, gençlerimizle beraber, ana kademeyle beraber gümbür gümbür geliyoruz." ifadelerini kullandı.

"2023'te de Cumhur İttifakı olarak sandıkları patlatacağız"

Seçimlere sayılı günler kaldığını dile getiren Erdoğan, "Şimdi bu sayılı günleri gayet iyi değerlendirecek ve inşallah 2023'te de Cumhur İttifakı olarak sandıkları patlatacağız." dedi.

Geçmişte defalarca tecrübe ettikleri ve artık rafa kalktığını ümit ettikleri bayat senaryoların, CHP ve yoldaşları tarafından yeniden tedavüle sokulmaya çalışıldığını söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada kurtuluşun ve şahlanışın şehri Samsun'dan fitne tüccarlarına açıkça söylüyorum, ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Bu milletin kardeşliğini bozamayacaksınız. Sinsi emellerinize ulaşamayacaksınız. Hangi tuzakları kurarsanız kurun TEKNOFEST gençliğinin uyanışını engelleyemeyeceksiniz. Kimlerle kol kola girerseniz girin, gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçemeyeceksiniz. Çünkü bu millet artık vaktini ve enerjisini heba edecek senaryolara itibar etmiyor. 2023 seçimleri ufukta belirdikçe siyasi iklimi zehirlemeye, insanımızı kutuplaştırmaya dönük hamlelerin çoğalacağının farkındayız."

"Bu cennet vatanı müstevlilerin siyaset mühendisliklerine teslim edemeyiz"

Erdoğan, bu sinsi planları bozacak, kirli niyetleri kursaklarında bırakacak, Türkiye'yi önce 2023 hedefleri ardından da 2053 vizyonuyla buluşturacak olanın kendileri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu milletin asırlık hayallerini, asırlık özlemlerini gerçeğe dönüştürecek olan kadrolar biziz. Türkiye'nin yeniden şekillenen küresel sistemde hak ettiği yeri almasını sağlayacak olan biziz. AK Parti ve Cumhur İttifakı, ülkemizin birliğinin, dirliğinin, huzur ve güvenliğinin teminatıdır. AK Parti ve Cumhur İttifakı milli iradenin, millet egemenliğinin sarsılmaz savunucusu, Cumhuriyetimizin yılmaz neferidir. Her karışında bir kahramanın yattığı bu cennet vatanı müstevlilerin siyaset mühendisliklerine teslim edemeyiz. Mazlum ve mağdurların umudu olan bu güzel ülkeyi ne FETÖ'cü hainlerin ne PKK'lı alçakların ne de bunların CHP içindeki uzantılarının insafına terk edemeyiz."

"Samsun'a son 20 yılda toplam 43 milyar liralık yatırım yaptık"

Kendileri için esas olanın "milletin rızası" ve "hayır duası" olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bizim için asıl olan geride şükranla yad edilecek eserler, hizmetler bırakmaktır. Bu anlayışla çalışarak, son 20 yılda diğer 80 vilayetimizle birlikte Samsun'da da büyük bir

dönüşüm gerçekleştirdik. Samsun'a son 20 yılda toplam 43 milyar liralık yatırım yaptık." dedi.

Eğitimde 5 bin 626 yeni derslik inşa ettiklerini, ikinci devlet üniversitesi olarak Samsun Üniversitesini şehre kazandırdıklarını belirten Erdoğan, şunları paylaştı:

"Gençlik ve sporda 12 bin 392 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Toplam 93 adet spor tesisini Samsun'da inşa ettik. Sosyal yardımlarda Samsunlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 5,5 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta 21'i hastaneden oluşan toplam 42 adet sağlık tesisi yaptık. 900 yataklı Samsun Şehir Hastanemizle birlikte 5 sağlık tesisimizin yapımına devam ediyoruz."

(sürecek)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu: (3)

"Bizim olmadığımız her yeri şehit bacısına küfredenlerin, milletin inancına 'Orta Çağ karanlığı' diyenlerin, 3 kuruşluk menfaatleri için değerlerini tezgaha koyanların dolduracağını asla aklımızdan çıkarmamalıyız"

"2023 imtihanını da başarılı bir şekilde vererek hizmet mücadelemizi devam ettirmek istiyoruz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim olmadığımız her yeri şehit bacısına küfredenlerin, milletin inancına 'Orta Çağ karanlığı' diyenlerin, 3 kuruşluk menfaatleri için değerlerini tezgaha koyanların dolduracağını asla aklımızdan çıkarmamalıyız." dedi.

Erdoğan, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

Çevre ve şehircilikte, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı eliyle Samsun'da 11 bin 264 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, bu konutların 9 bin 563'ünü tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunduklarını, 1701 konutun yapımına devam ettiklerini, kentte 6 millet bahçesi projesinin bulunduğunu bildirdi.

Ulaştırmada 120 kilometreden devraldıkları kentin bölünmüş yol uzunluğunu 312 kilometreye ulaştırdıklarını kaydeden Erdoğan, Gelemen Lojistik Merkezini şehre kazandırdıklarını, Samsun-Sivas arasındaki demir yolunun modernizasyonunu yaparak 9 saate yaklaşan seyahat süresini yaklaşık 5,5 saate indirdiklerini ve Samsun'u hızlı tren hatlarına bağlayacak çalışmaların da yürütüldüğünü söyledi.

Erdoğan, tarım ve ormanda Vezirköprü Barajı ile birlikte 9 baraj inşa ettiklerini, 3 barajın inşaatının sürdüğünü belirterek Samsunlu çiftçilere toplam 3,2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini anlattı.

"Milletimizle irtibatımızı ne kadar güçlü tutarsak geleceğe o derece güvenle bakabiliriz"

Sanayi ve teknolojide 4 yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark ve 4 AR-GE merkezi kurduklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Enerjide Samsun ve 14 ilçesini doğalgazla tanıştırdık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Asarcık ve Salıpazarı'na da doğal gazı arz ediyoruz. 2023 imtihanını da başarılı bir şekilde vererek hizmet mücadelemizi devam ettirmek istiyoruz. Bunun için sizlerden vites yükseltmenizi bekliyorum. Özellikle gençlerimizden tempolarını biraz daha artırmalarını istiyorum. Gençler tamam mı? Hanım kardeşlerimizden kapı kapı dolaşmalarını istirham ediyorum. Tüm teşkilat olarak sizlerden en ücra yerleşim yerlerine kadar tam saha pres yapmanızı özellikle rica ediyorum. Milletimizle irtibatımızı ne kadar güçlü tutarsak parti olarak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz."

Partililerden, insan için ancak çalıştığının karşılığının olduğunu unutmamalarını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Zafer, emek verenlerindir, ter dökenlerindir, hakkın rızasını gözeterek samimiyetle çalışanlarındır. Bizim olmadığımız her yeri şehit bacısına küfredenlerin, milletin inancına 'Orta Çağ karanlığı' diyenlerin, 3 kuruşluk menfaatleri için değerlerini tezgaha koyanların dolduracağını asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Sizlere güveniyorum, inanıyorum. Karşımda 2023'ü yeni bir milat yapacak kahramanları görüyorum."

-Notlar

Erdoğan, konuşması öncesinde, parti teşkilatınca ışık gösterisi ve videolar eşliğinde İbrahim Tatlıses'in "Haydi Söyle" şarkısı dinletildi. Daha sonra Erdoğan'ın "Şimdi size bir de biz sürpriz yapalım." demesinin ardından Orhan Gencebay'ın "Yarabbim" eserini dinletti.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde salondaki gençlerin, "Reis bize çay ısmarla" tezahüratları üzerine partisinin il başkanından bu konuda bir hazırlık yapması istedi. Konuşmasının ardından ise Erdoğan, gençleri birlikte çay içmeye davet etti.

Programın ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, günün anısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Vedat Demiröz, Efkan Ala, Erkan Kandemir, Ömer İleri ile milletvekilleri ve AK Parti'nin teşkilat üyeleri katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Türkiye Samsun Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

title