Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu : Milletin Babası Şeklinde Devam Edecek Bir Cumhurbaşkanına...

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanının ilk defa milletin oylarıyla seçileceğini belirterek, "Türkiye'nin muhtaç olduğu cumhurbaşkanı herkese eşit mesafede herkesi kucaklayan, devletin başı ve milletin babası şeklinde devam edecek birisine ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanının ilk defa milletin oylarıyla seçileceğini belirterek, " Türkiye'nin muhtaç olduğu cumhurbaşkanı herkese eşit mesafede herkesi kucaklayan, devletin başı ve milletin babası şeklinde devam edecek birisine ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

CNN Turk'te yayınlanan bir televizyon programına katılan İhsanoğlu, gazeteci Taha Akyol'un sorularını yanıtladı. " Türkiye'de nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı, siz nasıl bir cumhurbaşkanı olacaksınız?" sorusuna cevap veren İhsanoğlu, seçilecek cumhurbaşkanının Anayasa'daki hükümlere göre seçileceğini belirtti.

"Bu Anayasa yürürlükte kaldığı sürece ona göre hareket etmesi lazım" diyen İhsanoğlu, " Türkiye'nin içeride huzura ihtiyacı vardır. İstikrara ihtiyacı vardı. Güvene ve korkudan arınmaya ihtiyacı vardır. Vatandaşlarımız bir takım endişe duymaya başladı. Bunu İstanbul'da gördüğüm gibi, Yozgat'ta da görüyorum. Anadolu'nun değişik yerlerinde bu endişeyi görüyorum. İki tane endişe var. Biri içeride siyasetin gerginleşmesi, kutuplaşması, zıtlaşması. İkincisi, etrafımızda bu bölünmeler çok rahatsız ediyor. Onun için cumhurbaşkanın vazifesi toplumda ülkede huzuru yaratmak ve dışarıda da Türkiye'nin itibarını sağlamak ve tekrar Türkiye'de bölgenin barışı, bölgenin istikrarını sağlayacak siyasetleri üretmesi. Türkiye bunlara muktedirdir. Türkiye'nin bunda büyük tecrübeleri vardır. Bunu yapmak"

-"ORANIN SİGORTASI ATARSA ALLAH KORUSUN MİLLETİN SİGORTASI ATAR"-

Cumhurbaşkanının siyasi kadronun temsilcisi olması gerektiğini kaydeden İhsanoğlu, "Bir siyasi gündemle bu göreve gelemez. Çünkü siz eğer, yüzde 51 alsanız, yüzde 52 alsanız, yüzde 55'de alsanız size destek vermeyen 45 var, 48 var 49 var. Yani toplum ikiye, bir kısmı sizi isteyen bir kısmı başkasının istemiştir. Siz kendi gündeminizi devletin tepesine bunu zorlamak hakkına sahip değilsiniz. Siyasetin yapılacağı yer Meclis'tir. Hükümet zaten Meclis'ten güven oyu olarak hükümeti ,devleti idare ediyor. Bu çok önemli bir şeydir. Eğer bunun aksi olursa devletin tepesinde kavga olursa, gerginlik olursa, gerilim olursa o zaman orası emniyet supabı değil, oranın sigortası atarsa Allah korusun milletin sigortası atar. Orada huzurun, sükunun ve bütün partilere taraf olmayacak, bitaraf olacak ama devletin ali menfaatlerin, hükümetin daha rahat bir şekilde çalışması, devletin kurumları arasında uyumunu sağlayacak. 104'uncü maddeye göre, "devletin başı; milletin bütünlüğü ve cumhuriyetin bütünlüğünü temsil eder, Anayasa'nın uygulanmasını gözetir, devletin kurumları arasında ahenkli çalışmayı sağlar' şeklindeki hükmünü düşünmek lazım ona göre" diye konuştu.

-"MİLLETİN BABASI ŞEKLİNDE DEVAM EDECEK BİRİSİNE İHTİYAÇ VAR"-

Cumhurbaşkanının ilk defa milletin oylarıyla seçileceğine vurgu yapan İhsanoğlu, "Bir yerde yeni seçilen cumhurbaşkanı 104'üncü maddeye göre hareket etmesi gerekir onunun dışına çıkamaz. Fakat şimdi halktan aldığı güçle daha muktedir hale gelecektir. Bu gücünü nerede kullanacak? Kendi siyasi gündemi için mi kullanacak? Yoksa halkın yüksek menfaatleri, devletin daha rahat bir şekilde çalışması ve huzurun daha sağlam temeller üzerinde tesis edilmesidir. Benim kanaatim Türkiye'nin muhtaç olduğu cumhurbaşkanı herkese eşit mesafede herkesi kucaklayan, devletin başı ve milletin babası şeklinde devam edecek birisine ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

Siyasetteki kutuplaşma konusuna bir soru üzerine değinen Cumhurbaşkanı Adayı, siyasette kavga değil itilaf olması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin 1970'i yıllarda feci hadiseler yaşadığını kaydeden İhsanoğlu, bu tarz olaylarının bir daha yaşanmasını istemediklerini kaydetti. Madımak hadisesinin dün 21. yılının anıldığını kaydeden İhsanoğlu, "Böyle hadiseler, Maraş hadiseleri, Madımak hadiseleri neden tekerrür etsin Türkiye'de? Ufak bir kıvılcım, Türkiye'de bu şeyi patlata bilir" diye konuştu.

Türkiye'nin içinde bir milyon civarında kaçak insan yaşadığını kaydeden İhsanoğlu, Suriye'deki insanlara çok üzüldüğünü ve acıdığını kaydetti. İhsanoğlu, bu insanlar için önlem alınması gerektiğini belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Taha Akyol İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

13 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 13 Mayıs burç yorumları Burhan Kuzu kimdir? Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Kaan Taşaner hayatı ve biyografisi! Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Doğruluk mu cesaret mi soruları! DC soruları! Farklı, ilginç, değişik doğruluk mu cesaretlik mi sorularına örnekler Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı SON DAKİKA 2024? Öğrenmek için TIKLAYINIZ Filistin BM üyesi mi, BM'ye üye oldu mu? Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title