Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş, Diyarbakır'da

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da 1991 yılında öldürülen Halkın Emek Partisi İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da 1991 yılında öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.

Demirtaş, beraberinde HDP Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yla geldiği Mardinkapı Mezarlığı'nda dua okuyarak, Aydın'ın mezarına gül bıraktı.

Demirtaş burada yaptığı konuşmada, uzun yıllardır bayramları bayram tadında ve sevincinde karşılayadıklarını söyledi.

Demirtaş, "Tarihimize baktığımızda, zulüm görmemiş neredeyse hiç bir halk yok. Fakat halkların birbirine dönük düşmanlığını, kinini, öfkesini büyüten dil, büyüten siyaset bu topraklarda artık kaybedecek" dedi.

"Bugün de Ortadoğu'da Rojava başta olmak üzere, Filistin'de, Irak'ta, Suriye'nin dört bir yanında kan gölü içerisinde, vahşet, barbarlık içerisinde bir bayramı karşılıyoruz" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bayram bu topraklarda, barışı, kardeşliği geliştirsin, adaleti geliştirsin diye bütün halklar, bütün inananlar tarafından ortak bir duyguyla karşılanmasına rağmen maalesef ki hiç bir bayram topraklarımızda coğrafyamızda uzun yıllardır bu duyguların gelişmesine vesile olmadı. Umudu, geleceğe dair beklentilerimizi yitirmemek için bu mücadeleye, halkın mücadelesine bakmak lazım. Bugün eminim ki kardeşliği özleyen, eşitlik temelinde birliği özleyen Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle Ermenisiyle, Alevisiyle, Sunnisiyle herkes artık bizim bugün ortaya koyduğumuz yeni yaşam çağrımız, yeni yaşam tutumumuzla aynı heyecanı yaşıyor."

Bu topraklarda acısı olmayan hiç bir halkın olmadığını belirten Demirtaş, insanlık mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.

Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gerek yakın geçmişimize, gerekse tarihimize baktığımızda zulüm görmemiş neredeyse hiç bir halk yok. Fakat halkların birbirine dönük düşmanlığını, kinini, öfkesini büyüten dil, büyüten siyaset bu topraklarda artık kaybedecek. Kim ki kimlikler, inançlar, mezhepler arasına düşmanlık koyarak, bir kimliği diğer kimlikten üstün tutma anlayışıyla ırkçılık yaparak faşizan politikalar dayatırsa bu topraklarda kaybedecek. Elbette bu mücadele bizlerle başlamadı bu bir seçim mücadelesi de değil. Bugün mezarının başında bulunduğumuz şehitlerimiz de aslında gösteriyor ki yakın tarihimizde bize emanet edilen görkemli miraslar var, değerler var, bedeller var. Bizler nerede olursak olalım, konumumuz ne olursa olsun nereden geldiğimizi unutmadan nereye gideceğimizi bilerek bu insanlık mücadelesini sürdüreceğiz, yürüteceğiz."

Mezarlıkta bulunan vatandaşların da bayramını kutlayan Demirtaş, gündeme ilişkin soru sormak isteyen gazetecilere, "Bugün bayram" yanıtını verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Nursel Aydoğan Vedat Aydın Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

title