Haberler

Comodo'dan yeni bir açılım daha

Dijital Sertifikalarda Seçkin Sektör Lideri Neal Creighton, SSL Faaliyetlerinde Danışmanlık Yapmak Üzere Comodo'ya Katılıyor.

Dijital sertifika alanında seçkin sektör lideri Neal Creighton, küresel düzeyde yenilikler üreten siber güvenlik çözümleri geliştiricisi ve dijital sertifikalarda dünya lideri Comodo'ya katıldı. Creighton, Comodo'da üst düzey danışmanlık yaparken, dijital sertifika sektörüne ilişkin bilgilerini şirket yönetimiyle ve çalışanlarıyla paylaşacak. Creighton, sektör liderleriyle de sürekli temas halinde olacak.

Creighton'ın siber güvenlik sektöründe on yılı aşkın tecrübesi bulunuyor. Creighton; bir başka lider sertifika kuruluşu GeoTrust'ın kurucu ortağı, eski başkanı ve CEO'su olarak 24 milyon dolar değerinde bir finansman kullanıp GeoTrust'ı Versign'e (NASDAQ: VRSN) 125 milyon dolara sattı. Creighton ayrıca birçok girişime öncülük etti; bunlardan biri GeoTrust'tan ayrılarak kurulan ChosenSecurity şirketinin, daha sonra Trend Micro bünyesine katılan PGP, Corp. (şimdiki adıyla Symantec) ve AffirmTrust LLC tarafından satın alınmasıydı. Creighton şu anda başkan ve CEO olarak görev yaptığı CounterTack'te, şirketin hızla büyüyen uç nokta güvenliği ve tehdit platformu için 72 milyon doları aşkın finansman sağladı.

Dünyadaki SSL sertifikası pazarında yüzde 50'den fazla paya sahip olan ve 38 milyonu aşkın tam tanımlanmış alan adının güvenliğini sağlayan Comodo da, sertifika alanında büyük başarı elde etti. Sektördeki uzmanlığını daha da pekiştiren Comodo 2005 yılında, dijital sertifika çıkarma ve yönetme hususlarını düzenleyen kılavuz ilkeleri geliştiren Sertifika Sağlayıcılarının (CA) ve internet tarayıcılarının bir konsorsiyumu niteliğindeki Sertifika Sağlayıcısı/İnternet Tarayıcısı Forumunu (CA/B) kurdu. Şirket, sürekli yükselen bu ivmesini daha da geliştirmek için Creighton'ı bünyesine katıyor.

Comodo CEO'su Melih Abdulhayoğlu, "Sektörün bu kadar değerli bir duayeni ekibimizde bulunduğu için şanslıyız. Bu, Comodo'nun dijital sertifikalara ve hizmet verdiği müşterilere olan bağlılığını gösteriyor," dedi. Abdulhayoğlu, "Neal'ın ekibimizde bulunması, dünyanın 1 numaralı SSL sertifikası sağlayıcısı olarak tecrübelerimizden daha iyi faydalanmamızı sağlayacak ve sertifika birimimizin başarısını daha da büyük bir hızla ileri taşıyacaktır. Neal'ın GeoTrust'tan bize katılması, sektördeki rakiplerin topluma fayda sağlayacak amaçlar doğrultusunda—dünyadaki tüm kullanıcılar için internet güvenliğini en üst düzeye çıkarma amacı doğrultusunda—bir araya gelebileceğini gösteriyor. Onun fikirlerinden faydalanmayı ve engin dijital sertifika bilgilerini Comodo projelerinde kullanarak çevrim içi güvenliği artırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" açıklamasıyla da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Creighton ise, "Comodo ekibine katılmak heyecan verici" derken, hedeflerini "Dijital sertifikalar, uç nokta güvenliği alanının kritik bir bileşeni ve Comodo, sektördeki en güçlü ve en etkili çözümleri sunuyor. Şirketin yenilikçi çözümler geliştirme ve çevrim içi güveni sağlamadaki ivmesini sürdürmeye yardımcı olmak istiyorum" sözleriyle özetledi.

Böylece Comodo, siber güvenlik danışmanı olarak Creighton'ın portföyündeki saygın kuruluşlar arasında yerini aldı. Creighton; OneID ve Army Cyber Institute'un danışma kurullarında yer alıyor, Robly ve Shield Capital Partners'ın teknoloji danışma kurulu başkanı olarak görev yapıyor. Creighton ayrıca RSA, Gartner Security & Risk Management Summit ve America's Growth Capital gibi tanınırlığı yüksek sektör etkinliklerinde aranan bir konuşmacı.

Creighton West Point'teki USMA'dan mezun oldu. Northwestern Üniversitesi'nden hukuk alanında doktora derecesine ve işletme alanında master derecesine sahip. Boston'da yaşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Trend Micro Symantec Güncel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title