Haberler

Coğrafi Bilgi Sistemi

Güncelleme:

Coğrafi Bilgi Sistemi, kamu kurumlarının temsilcilerine anlatıldı.

Siirt Valiliği tarafından, Siirt ilinde kurulması planlanan, "Coğrafi Bilgi Sistemi" (CBS) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Siirt Valisi Musa Çolak, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Kamu Kurum ve kuruluşlarının il temsilcileri katıldı.

Toplantının içeriği hakkında konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş,"Siirt ilimzin, "Coğrafi Bilgi Sistemi" ne entegre edilmesi, ve bu teknolojinin yaşamın her alanında kullanılması büyük bir önem taşıyor. Bu anlamda bizde idare olarak, çalışmalarımızı bu doğrultuda, sayın Valimizin bilgisi ve destekleri dahilinde, yürütmekteyiz." dedi.

Toplantıda; Netcad Ulusal Cad ve Gis Çözümleri a.ş. Genel Müdür yardımcısı Alpaslan Savacı ve Proje yöneticisi Sueda Berker, Coğrafi Bilgi sistemi uygulamaları ve sistemde kullanılan yazım modüllerin entehrasyonu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Netcad Proje yöneticisi Sueda Berker,"Coğrafi Bilgi Sistemi, coğrafya, haritacılık ve bilgisayar bilimleri ile ilgili bir teknoloji olup, Coğrafi veri altyapısı bileşenlerinden, bilgi teknolojilerini kapsayan ve geniş tabanlı verileri içeren bir sistemdir.dedi.

Üç boyutlu " Coğrafi bilgi Sistemi" uygulamaları ve sitemde kullanılan yazılım ve modüllerin entegrasyonu ile ilgili yapılan çalışmaları, slayt gösterisi eşliğinde sunum yapan Netcad Proje yöneticisi Sueda Berker, "Vatandaşın ve kamu kurumlarının kolay kullanabileceği şekilde, bir sorgulama sistemi oluşturulduğunu, örneğin bir yerleşim biriminde; kaç Oklul, kaç sağlık kuruluşu var, bu kuruluşların size olan uzaklığını veya o yerleşim birimindeki yolun asfalt ve stabilize durumunu, alt yapı hizmetlerini öğrenebilirsiniz." dedi

SİİRT İLİMİZİN, COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ OLUŞTURULACAK

Vali Musa Çolak ise yaptığı konuşmada; "Diğer bazı illerimizde başlatılan ve ilimizde de oluşturacağımız, Coğrafi Bilgi Sistemi, İl Özel İdarenin sorumluluk sınırları içerisinde bulunan görevleri, çağın gereklerine uygun bir şekilde yerine getirilebilmesi, yönetebilmesi ve denetleyebilmesi bakımından oldukça önemli bir projedir.İlimizde Web tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemi projesinin kurulması; vatandaşlarımızın ildeki tüm kamu yatırımlarını görebilecekleri gibi,ilimizin coğrafi bilgileride karşılarına çıkacaktır. Coğrafi Bilgi Sistemi ile;Köy yolları, İçme suyu, Kanalizasyon ve sulama bilgilerinin girişi, Web üzerinden harita destekli sorgulaması ve raporlanması, ve tüm sistem ile entegre hale getirilmesi, sağlanarak, ilimiz ile ilgili görmek istediğiniz her bilgiyi göreceksiniz." dedi.

Vali Musa Çolak, İlimizde kurulucak olan "Coğrafi Bilgi Sistemi' ne İlimizin tarımsal ve hayvansal ptonsiyeli, Eğitim, kültür, turizm,Tapu, kadastro ve harita bilgi sistemlerinin de, bu sisteme entegre edilmesi ve çalışmaların bu yönde yapılmasını" istedi.

Yapılan sunum ve konuşmaların ardından, Netcad yetkilileri, toplantıya katılanların, "Coğrafi Bilgi Sistemi" Uygulamaları hakkındaki, sorularını cevapladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Musa Çolak Siirt Güncel Haberler

Erdoğan'ın 'Müjde' olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

Erdoğan'ın "Müjde" olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Bakmadan Geçme

Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA! BOMBA TRANSFER! Anderson TALİSCA, Fenerbahçe'ye mi geliyor? #9917 SURVİVOR YUNUS EMRE ELENDİ Mİ? Survivor All Star 2024 dün akşam (9 Haziran) kim elendi? Merve Dizdar kiminle evlendi? Merve Dizdar'ın eşi Cihan Aygün kimdir? Resmi Gazete bugün (10 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title