Haberler

Çocukluklarına Döndüler, Gazoz ile Şenlendiler

Güncelleme:

Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında, 'Yazlık Sineması'nın açılışı yapıldı.

Adana'da bu yıl 19.'su organize edilen 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali' kapsamında, 'Yazlık Sineması'nın açılışı yapıldı. 'Yeşilçam'ın efsane isimleri sembolik olarak bilet aldı, patlamış mısır ve gazoz ile sinema keyfi yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen '19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali', renkli görüntülere sahne oluyor. Son dönemde artan terör olayları ve ardı ardına gelen şehit cenazeleri nedeniyle eğlence programı ve konserlerin iptal edildiği festivalde; Yeşilçam filmleri izleyicisi ile buluşmaya devam ediyor. Adana'nın iki yakası; Seyhan ve Yüreğir'i birleştiren noktada 3 aylık bir çalışma sonucu oluşturulan 750 kişi kapasiteli 'Yazlık Sineması' düzenlenen tören ile sinemaseverlerin hizmetine sunuldu. Yoğun ilgi gösterilen açılış törenine aralarında; Selda Alkor, Yılmaz Köksal, Nuri Alço, Süleyman Turan ve Mine Soley gibi Yeşilçam'ın önemli isimlerinin de yer aldığı birçok ünlü sanatçı katıldı.

NURİ ALÇO'YA 'GAZOZ' İKRAM ETTİLER

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırma, açılışa katılan ünlüleri kapıda karşıladı, onlarla yakından ilgilendi. Sanatçılar, gösterim için özel olarak tasarlanan biletleri sembolik de olsa alıp, yazlık sinemaya biletle giriş yaptı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un da katıldığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşayan ve yazlık sinema kültürünün yaşatılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren sinema sanatçılarına, yöresel kıyafetler giyen görevliler tarafından nostaljik olarak gazoz ve patlamış mısırın yanı sıra haşlama ve kağıt helva da ikram edildi. Özellikle Nuri Alço'ya gazoz ikram edilmesi gecenin en ilginç görüntüsünü oluşturdu. Alço, "Şimdi beni gazoz alırken çekiyorsunuz ve gazozun reklamını yaptırıyorsunuz ya helal olsun size. Bu görüntülerden sonra gazoz satışları patlar" diyerek gazetecilere takıldı.

"YAZLIK SİNEMA ADANALILAR'IN SİNEMA İLE BAĞLARINI GÜÇLENDİRECEK"

Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Yazlık Sineması'nın açılış kurdelesini sinema sanatçıları ile birlikte gerçekleştirdi. Açılış kurdelesinin kesiminin ardından, 1979 yılında Adana'da çekilen ve yönetmenliğini Erden Kıral'ın üstlenmiş olduğu; 'Bereketli Topraklar' adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi. Çukurova'ya gelip, ağır şartlar altında çalışan üç arkadaşın başından geçen olayların anlatıldığı film, sinemaseverler tarafından ilgi ile izlendi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Coş, yazlık sinema konusunda Türkiye'de çok fazla çalışma olmadığını, bu noktada Adana'da yapılan çalışmaları önemsediklerini belirterek, "Bu tür yazlık sinemalar, Adana'nın sinema ile olan bağlantısını daha da güçlendirecektir. Ben de bugün adeta geçmişe döndüm ve de gençleştim. Çok güzel bir an benim için" dedi.

"HERKESİN 'YAZLIK SİNEMA' KEYFİNİ YAŞAMASINI İSTİYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ise, nüfusu 35 bine ulaşan mahallelerde de yazlık sinemalar oluşturacaklarının altını çizerek, "Yazlık Sular Sineması ve mahallelerimizde oluşturacağımız sinemalar ile gençlerimize bugünleri unutturmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak zaten 'Gezici Sinema TIR'ı ile Türk sinemasını Anadolu insanı ile buluşturuyoruz. Ancak biz bu nostaljiyi yaşatmak istiyoruz. Çünkü burada açık havada sinema seyretmek çok güzel ve özel bir duygu. Bunu herkesin yaşamasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

"YAZLIK SİNEMALARININ BİR NOSTALJİ OLMAKTAN ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

Açılışı takip eden gazetecilere, 'Siz hiç yazlık sinemada film izlediniz mi? Bunun keyfini biliyor musunuz?' diye soran sinema sanatçısı Selda Alkor da, "Özellikle gençlerimiz bu keyfi hiç bilmiyor, bilenler de bu kültürü neredeyse unuttu. Adana'daki bu yepyeni oluşum, hepimizi mutlu etti" dedi. Özellikle son dönemlerde çok güzel Türk filmleri yapıldığını kaydeden Alkor, bunları izlemekten de büyük bir keyif aldığını dile getirdi.

Bir diğer sinema sanatçısı Mine Soley de, geçmişe adeta geri dönüp, aynı duyguları tekrar yaşadıklarını vurguladı.

Şu anda çok güzel duygular içinde olduğunun altını çizen Süleyman Turan ise, yazlık sinemanın artık bir nostalji olmaktan çıkıp, kalıcı bir hale gelmesi beklentisi içinde olduklarını söyledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selda Alkor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı?
title