Haberler

Cmk Kapsamında Görevlendirilen Avukatlara Yapılacak Ücret Tarifesi Yargıya Taşındı

Türkiye Barolar Birliği ile Kastamonu Baro Başkanlığı, Ceza Mahkemesi Kanunu (CMK) kapsamında görevlendirilen avukatlara yapılacak ödemeleri düzenleyen ücret tarifesini yargıya taşıdı.

Türkiye Barolar Birliği ile Kastamonu Baro Başkanlığı, Ceza Mahkemesi Kanunu (CMK) kapsamında görevlendirilen avukatlara yapılacak ödemeleri düzenleyen ücret tarifesini yargıya taşıdı.

Türkiye Barolar Birliği ile Kastamonu Baro Başkanlığı, Ceza Mahkemesi Kanunu kapsamında görevlendirilen avukatlara yapılacak ödemeleri düzenleyen ücret tarifesini yargıya taşıyarak Danıştay 10. Dairesi'ne itirazda bulundu.

Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, 31 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2017 yılı Ücret Tarifesi"ndeki artış oranlarının yetersiz olduğu ileri sürülerek tarifenin iptali için itiraz ettiklerini kaydetti.

Türkiye Barolar Birliği ve Kastamonu Barosu tarafından Danıştay'a sunulan itiraz dilekçesinde, tarifenin yürürlükte kaldığı sürece; avukatların CMK kapsamındaki hizmeti sağlıklı bir şekilde yürütemeyeceğini ifade eden Av. Çiftçi, bu durumun yargılama sisteminde ciddi aksamalara neden olacağını ve hukuk devletinin yara alacağını belirtti.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 13. maddesinin açık hükmüne rağmen, 2017 yılı tarifesi ile ilgili Türkiye Barolar Birliği'nin görüşünün dikkate alınmadığını söyleyen Av. Çiftçi, tarifede belirlenen ücretlerin verilen emeğin karşılığı olmadığını ve Anayasa'da yer alan eşitlik ilkesine ve angarya yasağına aykırı olduğunu ifade etti.

Tarifede yer alan ücretlerin günün ekonomik koşulları karşısında eridiğini söyleyen Kastamonu Barosu Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, "CMK tarifesinde belirlenen ücretlerin düşüklüğü güçlü ve bağımsız savunmaya hizmet edemeyeceği gibi adil yargılanma ilkesini zedelediği de tartışmasızdır" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ceza Muhakemesi Kanunu Mehmet Çiftçi Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title