Haberler

Cizreli Öğrenci, Tasarım Olimpiyatı Yarışmasında Dünya 3'ncüsü Oldu

Cizre Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu öğrencisi İbrahim Olurluk, 10. Uluslararası Tasarım Olimpiyatı’nda dünya 3'üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Cizre Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu öğrencisi İbrahim Olurluk, 10. Uluslararası Tasarım Olimpiyatı'nda dünya 3'üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Ankara'da bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Tasarım Olimpiyatı'nda, Cizre Artukoğlu Ortaokulu öğretmeni Murat Işıkoğlu'nun danışmanlığını yaptığı 8. sınıf öğrencisi İbrahim Olurluk'un hazırlayıp çizdiği 'Eğlenceli ambalajlar' tasarımı dünya 3.'sü olarak bronz madalya kazandı. Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği'nin 24-26 Mayıs tarihlerinde Ankara'da düzenlediği ve tasarım sunumlarıyla başlayan Uluslararası Tasarım Olimpiyatı 38 farklı ülkeden 5 bin 876 tasarım projesi katıldı. Dünyanın farklı yerlerinden gelen tasarımcılar yapmış oldukları ürünleri 2 gün boyunca ilgili branş jürilerine ve gelen ziyaretçilere sundu.

İki gün devam eden Uluslararası Tasarım Olimpiyatı'nda Cizre Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu öğrencisi İbrahim Olurluk'un hazırladığı 'Eğlenceli ambalajlar' tasarımı dünya 3.'lüğüne layık görülerek bronz madalya ile ödüllendirildi.

"AMAÇ ÇOCUKLARA SÜTÜ, YUMURTAYI VE HAYVANLARI SEVDİRMEK"

Tasarımının Uluslararası Tasarım Olimpiyatı'nda dünya 3.'sü olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Cizre Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu öğrencisi İbrahim Olurluk, bu tasarımı geliştirmesindeki amacının çocuklara sütü, yumurtayı ve hayvanları sevdirmek olduğunu söyledi. Bu tasarım projesi için çok çalışıp büyük emek sarf ettiklerini ifade eden Olurluk, "Ankara'da yapılan ve 38 ülkeden 5 bin 876 tasarımın yarıştığı olimpiyatlara büyük bir özgüvenle katıldık. İki gün devam eden sunumlardan sonra finale kaldık ve jüri tarafından 'Eğlenceli ambalajlar' tasarımı projemiz dünya 3.'lüğüne layık görüldü ve bronz madalya ile ödüllendirildi. Dünya 3.'sü olduğumuz için çok mutlu ve gururluyum. Bu anlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen Cizre Kaymakamı Şenol Koca'ya, Milli Eğitim Müdürü M.Emin Bozkuş'a ve okul müdürü Mesut Munis'e teşekkür ediyorum" dedi.

2014 yılı Tasarım Olimpiyatında Cizre'ye dünya 3.'lüğünü getirmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirten danışman öğretmen Murat Işıkoğlu da, "Projemiz adından anlaşılacağı gibi eğlenceli ambalajlar. Projemizin amacı çocuklara, gençlere ve hatta geçmişi özleyen büyüklere sütü, yumurtayı ve hayvanları sevdirmek" diye konuştu.

Cizre Ortaokulu Müdürü Mesut Munis ise, "Öğrencimizin kazandığı bu büyük başarı bizi onurlandırdı ve bundan dolayı da kendisi ile gurur duyduk. Öğrencimizin bu başarısı umut ediyorum ki diğer öğrencilere de emsal ve örnek olur. İleri de daha büyük başarılara Cizre Eğitimi adına imza atarız. İsmail Ebul-İz'lerin yetiştiği Cizre'miz de bu tür projelerin daha çok çıkmasını temenni ediyoruz ve inşallah ileri de bunlar daha yoğun bir şekilde ortaya çıkar ve özümüze geri döneriz" şeklinde konuştu.

"CİZRELİ ÖĞRENCİLER İSMAİL EBUL-İZ'İN TORUNLARIDIR"

İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Emin Bozkuş da, 10. Uluslararası Tasarım Olimpiyatı'nda dünya 3.'sü olan İbrahim Olurluk'u eğitim gördüğü okulda ziyaret edip, elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti. Okulda ders işlediği sırada İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Emin Bozkuş'un yapmış olduğu sürpriz ziyarette büyük bir heyecan yaşayan İbrahim Olurluk, projesini arkadaşları önünde Milli Eğitim Müdürü Bozkuş'a anlattı.

Cizreli öğrencilerin dünyanın ilk makine mucidi İsmail Ebul-İz El Cezeri'nin torunları olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş, "Biz Cizre'de bir ekip ruhuyla çalışıyoruz ve müdürlerimizle yaptığımız her toplantıda bizim işimiz eğitimdir diyoruz. Bunun verimlerini de her geçen gün alıyoruz. Cizre Fen Lisesi öğrencimiz Miryem Bayram'ın kimya alanındaki projesi uluslararası bir proje yarışmasında dünya 2.'si olmuştu. Cizre Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu öğrencimiz İbrahim Olurluk da 38 ülkenin katıldığı 10. Uluslararası Tasarım Olimpiyatı'nda dünya 3.'sü oldu. Bu da bizim için büyük bir gururdur. Elde edilen bu başarıda bizim Cizre'mize ve memleketimize hayırlı olsun" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title