Haberler

Cizre'de Savaş Uçaklarının 'Hilal' Çizdiği İddiası Tartışma Yarattı

Güncelleme:

Cizre'de Türk jetlerinin sortisini fotoğraflayan bir kullanıcı, uçakların havada üç hilal çizdiğini iddia etti. İddiaya uçuş doktoru Semih Dikkatli'den cevap geldi: Buna 4 kol uçuşu denir.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlara katılan savaş uçaklarının, havada üç hilal çizdiği iddiaları sosyal medyayı karıştırdı. Bazı hesaplardan yayınlanan görüntülere tepki ise uçuş doktoru Semih Dikkatli'den geldi.

PAYLAŞILAN KARE TARTIŞMA YARATTI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, cadde ve sokaklara kurulan barikatları, imha etmeyi sürdürüyor. Sosyal medyaya düşen ve Cizre'de çekildiği iddia edilen fotoğraf dikkat çekti. Cizre'de savaş uçaklarının gökyüzünde üç hilal çizerek şov yaptığı ileri sürüldü.

HDP'Lİ VEKİL: FAŞİZM GÖKLERDE

HDP'li milletvekili Ferhat Encü de sosyal medya hesabından uçakların bıraktığı izin fotoğrafını paylaşarak "Artık faşizm göklerde. Uludere, Cizre ve Silopi'de f16'lar gökyüzünde 3 Hilal sembolü çizdiler" diye mesaj yazdı.

DİKKATLİ'DEN SERT CEVAP

GATA'daki eğitiminin ardından Balıkesir 9.Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan ve aynı zamanda uçuş doktoru olan Semih Dikkatli, bu habere tepki gösterdi. Cizre'deki uçuşun 4 kol uçuşu olduğu ve uçakların sağa doğru toplu manevra yaptığını söyleyen Dikkatli, bu uçuşun her yerden bu şekilde gözüktüğünü ileri sürdü.

İşte Dikkatli'nin açıklamaları:

"Bu nasıl haber. Buna 4 kol uçuşu denir ve sağa toplu manevra yapılıyor. Her yerde böyle görünür. Baktığınızda orada 4'üncü uçağın izi de var. Bu uçuş Ankara'da da böyle görünür, özel bir anlam içermez. Aralık mecburidir."

Dikkatli şöyle devam etti: "Dördüncü izi gördünüz mü? Ve evet o izler en çok dönüş paternlerinde çıkar. Yavaşlama etkiler. Bakarsanız yüksek hızda ve yavaşlama halinde motor açılır ve kapanır. Bu motordan çıkışı etkiler. Su bulutlaşır."


Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ferhat Encü Şırnak Cizre Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (39)

tatar:

3 hilal olsa ne olur bizim için değerli istemeyen gitsin bu ülkeden istemiyoruz hainleri

37
4
yanıtYanıtla
tim-1:

hdp pkk lıların işi güçü fitne cıkarmak allah o yüzden onların yüzlerındekı nuru almıştır. onlar hayatları boyunca hep öyle kalacaklardır ve hıç huzur göremıyeceklerdır. kurt faisstleri agızlarından kurt kelımesı hıç düşmez asıl faişt onlardır

38
2
yanıtYanıtla
TT:

BULUTTAN NEM KAPMAK BU OLSA GEREK :)

37
0
yanıtYanıtla
Denızgezmışın yolu:

Yaşasın üç hılal ulkesını satan namusunu satar hDP ulkesını satan

26
4
yanıtYanıtla
1 9 7 3:

HER FIRSATTA FAŞİZM İLE AYAKTA DURMAYAN ÇALIŞAN, ÖNE ÇIKARAN HDP PKK YILLARDIR BUNUN DEVLETİN ÜSTÜNE ATARAK KAN EMİYOR

23
1
yanıtYanıtla
GENÇ:

3 Hilal ise ne olmuş!!

20
3
yanıtYanıtla
CanMobil-IOS:

Velevki 3 Hilal ne olacak Bu milletle uğraşma satılmış vekil

18
1
yanıtYanıtla
59:

Asil fasist olan hdp

17
1
yanıtYanıtla
Sabit:

Aynen daha önce ve şu an yaptıkları ne ? ve keşke sadece faşistlik olsa, bunların yaptıkları daha çok vatan ve halklarına hainlik yapıyorlar.

yanıt0
yanıt0
hasan:

Her yanınız hilal olsa ne yazar.

1
13
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title