Haberler

Cizre Belediye Başkanı Kunur: "Polise Yönelik Saldırı Provakasyon Amaçlı Yapıldı"

Şırnak’ın Cizre ilçesinde belediye binasında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin denetimi sırasında çıkan çatışmada biri polis 2 kişinin yaralanması, düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde belediye binasında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin denetimi sırasında çıkan çatışmada biri polis 2 kişinin yaralanması, düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur, olayın bir provokasyon olduğunu söyledi.

Cizre ilçesinde belediye binasında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin denetimi sırasında çıkan çatışmada biri polis 2 kişi yaralanmıştı. Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, DBP ve HDP Cizre ilçe yöneticileri ile çok sayıda belediye personelinin katılımı ile belediye binası önünde basın açıklaması yapıldı. Silahlı çatışmaların kimliği bilinmeyen kişiler tarafından belediye binasına taşındığını ve bunun bir provokasyon olduğunu söyleyen Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur, "Bugün öğleden sonra belediye binasında silahlı bir saldırı gerçekleşti. Yapılan saldırı Cizre halkına yönelik büyük bir provokasyondur" dedi.

Belediyenin sivil bir kurum olduğunu ve binanın da sivillerle dolu olduğunu belirten Kunur, "Yapılan saldırı hangi amaçla olursa olsun biz bu olayı nefretle kınıyoruz. Oynanan bu oyunları boşa çıkaracağımızı buradan belirtiyoruz. Olayda biri polis olmak üzere iki insanımız yaralanmıştır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Barış havasının, ikliminin hakim kılınması için tüm Türkiye kamuoyu, insan haklar savunucuları, STK ve siyasi aktörlere çağrıda bulunan Kunur, "Bölgemizde son bir aydır yaşanan olumsuz tüm gelişmeler karşında halkın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Barış havasının egemen olması, bu tür durumların yaşanmaması için tekrardan müzakerelere dönülmesi, 7 Haziran öncesi sükunetin sağlanması ve halkımızın bir bütünen barış ortamında yaşamını sürdürmesini diliyoruz" dedi.

Olay anında belediyede denetim görevi yapan müfettişlerle birlikte makam odasında bulunduğunu söyleyen Belediye Eş Başkanı Leyla İmret ise, "Özel Harekat Timleri tarafından belediye binası basıldı, gözaltına alınmak istendim" dedi. Odasına baskın düzenlendiğini söyleyen İmret, "Neler olduğunu anlamadan birden odayı basan özel harekatçılar daldı. Bağırarak kalk bizimle geliyorsun diye beni gözaltına almak istedi. Yapılanın çok yanlış olduğunu, bu şekilde halkın iradesiyle seçilen bir seçilmişi götürülmeyeceklerini söyleyerek polislere direndim, beni alamazsınız dedim. Polislerden odayı terk etmelerini istedim. İlçe kaymakamını telefonla aradıktan sonra polisler gözaltına almaktan vazgeçtiler" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Leyla İmret Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (1)

006:

Ne halt yediğiniz belli değil... Vurun sonra da kinayin... Ya.şak adamlar... Kallessiniz...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title