Haberler

Çınar, Hasan Çalık Devlet Hastanesini Ziyaret Etti

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Başhekim Erhan Berk'ten çalışmalar hakkında bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya'nın sağlık turizminde gelişen ve ilerleyen bir anlayışa sahip olduğunu söyledi.

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Başhekim Erhan Berk'ten çalışmalar hakkında bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya'nın sağlık turizminde gelişen ve ilerleyen bir anlayışa sahip olduğunu söyledi.

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nin tadilat ve bakım çalışmalarından sonra modern bir görüntüye kavuştuğunu dile getiren Çınar, yeni bir ek binaya kavuşup mevcuttaki bölümleri iyileştirilen hastanenin sağlık turizmine ciddi katkılar sunacak bir yapıda hizmet verdiğini söyledi.

Hasan Çalık Devlet Hastanesinin yenilenme sürecinde gereken desteği verdiklerini dile getiren Çınar, "Sağlık alanındaki yatırımlar ve sunulan hizmetler toplumların gelişim düzeyini ortaya koyan en önemli göstergelerdir. Kentlerin tarihi mekanları, turistik alanları, yemekleri, geçmişten gelen kadim medeniyet özelliklerini dış dünyaya tanıtılmasının tarihine baktığımız zaman sağlık turizminin önemli bir yer kapladığını görmekteyiz. Turizmi sadece deniz ve güneşi olan yerlerle sınırlı tutmak, sadece bu alanlarla turizmi geliştirmek günümüz şartlarında mümkün değildir. Kentlerin gastronomi dünyasındaki yeri ve konumu, kış dönemindeki etkinlik alanları ve sağlık yönünden gelişmişlik seviyesi turizm ve tanıtım çalışmalarına ciddi katkı sunmaktadır. Özellikle insanların tedavilerini yaptırdıkları, umutsuz vaka olarak görülen hastalıklarına çözümlerinin bulunduğu, uzman doktor ve bilim adamlarının çalıştıkları sağlık kurumlarının fazlalaşmasına hassasiyetle bakan, bu alanda ciddi yatırım yapan ülkelerin ve kentlerin dünya genelinde daha fazla tercih edildiği kabul edilen bir gerçektir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son 16 yılda sağlık yatırımlarında çok büyük mesafeler aldığını belirten Çınar, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde özenle durduğu sağlık yatırımlarından büyük ölçüde nasibini alan Malatya'mız ise sağlık turizminde isminden söz ettirmeye başladı. Büyük devlet adamı, hemşehrimiz eski Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal'ın adının verildiği Tıp Merkezimiz, dünyada saygın bir yere sahip, marka olmuş çok kıymetli bir sağlık tesisidir. Uzman hekimlerin ve modern cihazların bulunduğu bu dev yatırımın Malatya'da olması bizim için en büyük avantajdır. Bununla birlikte Karaciğer Nakil Enstitüsü, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin hizmete girmesi, 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yanı sıra Onkoloji Hastanesi ile ilgili çalışmaların hızla devam etmesi, 300 Yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinin inşaat ihalesinin yakın bir zamanda yapılacak olması sağlık yatırımlarında kentimizin hak ettiği hizmetleri görmesine vesile olmuştur. Doğanyol, Arguvan, Kale ve Kuluncak gibi ilçelerimizde yapılacak hastanelerin ihalelerinin tamamlanması merkez-kırsal ayrımı yapmadan sağlık yatırımlarının tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde devam ettiğinin en açık göstergesidir. MR cihazından tomografi cihazına, ultrason cihazından diyaliz merkezine, ambulans, helikopter ambulansı ve kar paletli ambulans aracına kadar bu alanda ki ciddi yatırımlar ve destekler Malatya'nın sağlık yatırımlarında ne kadar ileride olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Malatya'nın sağlık turizmin de daha fazla tercih edilen kentler arasına girmesi adına Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm girişimlere destek verdiklerini kaydeden Çınar, "İlçemiz sağlık turizminde öncü ve önde olabilmesi adına gereken alt yapıya sahiptir. Hasan Çalık Devlet Hastanemizin son yapılan ek binasının yanı sıra mevcuttaki alanlarının daha güzel bir görüntüye kavuşması Yeşilyurt'un sağlık turizminde 'bende varım' demesine yol açmıştır. Hastanemizin insanlarımıza yakışan seviyede sağlık hizmetlerini vermesini sağlayacak duruma ulaşmasında desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hükumetimize, Bakanlarımıza, Valiliğimize, Milletvekillerimize, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine, Hastane Başhekimliğine, emeği geçen kamu, kurum ve kuruluşlara hemşehrilerim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hastanemiz kapasitesi ve kalite seviyesi yüksek hizmetleriyle Malatya'mıza, Yeşilyurt'umuza ve bölgemize yakışan bir seviyededir." diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Devlet Hastanesi Hasan Çalık Yeşilyurt Çınar Güncel Haberler

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

YKS yabancı dil sınavı (YDT) saat kaçta? YDT sınavı hangi tarihte, ne zaman yapılacak? AYT kaçta bitiyor? AYT sınavı kaçta biter, kaç dakika sonra çıkılır? 9 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Haziran dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor?
Aziz Yıldırım'ın yüzüne nasıl bakacak? Acun'un tarihi yayın öncesindeki iddialı çıkışı gündem oldu

Aziz Yıldırım'ın yüzüne nasıl bakacak? Acun'un tarihi yayın öncesindeki iddialı çıkışı gündem oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title