Haberler

Çin Yeni Fırlatılan Ekosistem İzleme Uydusundan Veri Almaya Başladı

Güncelleme:

BEİJİNG, 7 Ağustos (Xinhua) -- Çin'de uydu verilerini almaktan sorumlu bilim insanları, yeni fırlatılan karasal ekosistem karbon izleme uydusundan veri aldıklarını açıkladı.

BEİJİNG, 7 Ağustos (Xinhua) -- Çin'de uydu verilerini almaktan sorumlu bilim insanları, yeni fırlatılan karasal ekosistem karbon izleme uydusundan veri aldıklarını açıkladı. Uydu, Perşembe günü Çin'in kuzeyinde bulunan Shanxi eyaletinde yer alan Taiyuan Uydu Fırlatma Merkezi'nden bir Uzun Yürüyüş-4B roketiyle uzaya taşındı. Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Havacılık ve Uzay Bilgi Araştırma Enstitüsü, Perşembe gecesinden bu yana Beijing ve Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan yer istasyonlarının uydudan verileri toplam 306 GB büyüklüğünde 25 dakika süren üç görev halinde takip ettiğini ve aldığını söyledi. Orman karbon yutakları hakkında bilgi toplamakla görevlendirilen uydu, Çin'in karbon zirvesi ve nötrlüğüne yönelik çabalarını artıracak ve ormancılık, otlaklar ve ekolojik çevre gibi alanlarda destek ve hizmetler sunacak.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Shanxi Pekin Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title