Haberler

Çin Seddi'nin Juyongguan Bölümünde Helikopter Turu Hizmete Başladı

Güncelleme:

Çin Seddi'nin Juyongguan bölümünde başlatılan helikopter turu hizmeti, turistlere Dünya Mirası Alanı'nı kuşbakışı görme imkanı sunuyor. Turistler, üç farklı güzergahtan seçim yaparak Juyongguan'ın yanı sıra yakınlardaki Guangou Vadisi ve Ming Mezarları'nın manzaralarını da gezebiliyor. Farklı sürelerdeki seferler için farklı ücretler alınıyor.

BEİJİNG, 15 Şubat (Xinhua) -- Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Çin Seddi'nin Juyongguan bölümünde Çarşamba günü başlatılan helikopter turu hizmeti, turistlerin bu Dünya Mirası Alanı'nı kuşbakışı görmelerini sağlıyor.

Çin Seddi'nin Juyongguan bölümünün bulunduğu Changping Bölgesi yönetiminin açıklamasına göre hizmet, dört turisti taşıyan bir helikopterin saat 10.00'da tesisin otoparklarının birinden havalanmasıyla resmen başlatıldı.

Turistler, her gün saat 09.00'dan 16.30'a kadar hizmet veren servis için üç güzergah arasından seçim yapabiliyor. Turistler Juyongguan'ın yanı sıra diğer iki güzergah olan yakınlardaki Guangou Vadisi ile Ming Mezarları'nın manzaralarını da gezebiliyor.

Üç dakikalık seferler için kişi başı 298 yuan (yaklaşık 42 ABD doları), 5 dakikalık seferler için 398 yuan ve 15 dakikalıklar için 888 yuan ücret alınıyor.

Birbirine bağlı birçok duvardan oluşan ve toplam uzunluğu 20.000 kilometreyi aşan Çin Seddi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Beijing sınırları içerisinde toplam 520 kilometrelik bölümü bulunan Çin Seddi'nin Juyongguan bölümü kent merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Helikopter Çin Seddi Dünya Ulaşım Turizm Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title