Haberler

Çin Savaş Uçaklarını Myanmar Sınırına Gönderdi

Güncelleme:

Çin'de Myanmar savaş uçağından düşen bombayla dört Çin vatandaşının ölmesi üzerine Pekin yönetimi, savaş uçaklarını Myanmar sınırına gönderdi.

Çin'in güneyinde dün bir Myanmar savaş uçağından düşen bombayla dört Çin vatandaşının ölmesi üzerine Pekin yönetimi, savaş uçaklarını Myanmar sınırına gönderdiğini bildirdi.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri Sözcüsü Şın Cinkı, Yünnan eyaletinde Myanmar sınırındaki bir bölgede dört Çinlinin Myanmar uçağından düşen bombayla ölmesinin ardından sınıra yakın uçan Myanmar askeri uçaklarını gözlemlemek, uyarmak ve bölgeden uzak tutmak amacıyla Çin savaş uçaklarının sınıra sevk edildiğini bildirdi.

SINIRDA SIKI YÖNETİM

Çin Hava Kuvvetleri'nin üst seviyede alarmda olduğu ve Çin-Myanmar sınırını sıkı gözetim altında tuttuğu ifade edilirken, Çin'in "ulusal hava sahasında egemenliğini korumak için" sınırda önlemler alacağı kaydedildi.

PEKİN YÖNETİMİNDEN MYNMAR'A ÇAĞRI

Pekin yönetimi, ayrıca iki ülkenin sınır bölgelerinde güvenlik ve istikrarın korunması, olaydan sorumlu kişilerin cezalandırılması ve benzer olayın tekrarlanmaması konusunda Myanmar tarafına çağrıda bulundu.

Myanmar'ın kuzeydoğusundaki Çin sınırına yakın sorunlu bölgede Çin kökenli Kokang isyancılarının oluşturduğu Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu ile güvenlik güçleri arasında 9 Şubat'tan bu yana çıkan çatışmalar sürüyor.

30 BİN KİŞİ ÇİN'E SIĞINMIŞTI

Çatışma bölgesinde geçen ay gerilimin artması üzerine en az 30 bin kişi Myanmar'dan Çin'e sığınmıştı. Olayın ardından mültecileri sahiplenen Çinli yetkililer, iki ülkenin sınır bölgesinde herhangi bir sorun olmadığını açıklayarak, Myanmar tarafındaki çatışmalara rağmen sınırın açık kalacağını ifade etmişti.

MYANMAR SAVAŞ UÇAĞI ÇİNLİ ÇİFTÇİLERİ BOMBALAMIŞTI

Myanmar'a ait bir savaş uçağı, ülkenin kuzeyindeki isyancılara karşı yürütülen hava operasyonu sırasında Çin sınırını ihlal ederek tarlada çalışmakta olan köylüleri bombaladı. Bu gelişme, akıllara Aralık 2011'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan Uludere olayını getirdi.

Çin'in resmi haber ajansı Şinhua, bu sabah meydana gelen olay nedeniyle sınır bölgesindeki bir şeker kamışı tarlasında çalışan dört Çinli çiftçinin öldüğünü, dokuz çiftçinin yaralandığını bildirdi.

Çin Hava Kuvvetleri'nin bölgede devriye uçuşlarına başladığını belirten Şinhua, Myanmar'ın Pekin Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını ve izahat istendiğini kaydetti. Myanmar ordu birlikleri ile ülkenin kuzeyindeki Kokang isyancıları arasında son haftalarda çatışmalar patlak verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Myanmar Pekin Dünya Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500

Yorumlar (5)

ragi1907:

3 DÜNYA SAVAŞI CIMASINA AZ KALDII

8
2
yanıtYanıtla
10.KAT - MELEK ASKER:

ŞİMDİ RESMEN AÇIK SEÇİK BEYAN EDELİM. . . EĞER BU OLAY GERÇEK İSE AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE. . . YOK EĞER ANLAŞMALI BİR OLAY İSE Kİ BUNLARIN HEPSİ BUDA DİNİNDEN. . . BU ANLAŞMAYI YUTAN BİRİ BURADA BULUNMAMAKTADIR. . . SAYGILARIMLA. . . 10. KAT-MELEK ASKER. . . !

4
0
yanıtYanıtla
Yeni turkiyemobilWeb@haberler.com:

Tayip gitsin kurtarsin dunya lideriya

1
1
yanıtYanıtla
MEHMETCİK:

KORKMAYIN EDEN BULUR DÜNYASI ALMA MAZLUMUN AHINI ÇEKERSİN AHESTE AHESTEEEEEE

0
0
yanıtYanıtla
dervişmobilWeb@haberler.com:

kesin ucaklar sinira ulasamadan duserler nede olsa cin yapimi made in china

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title