Haberler

Çin, Karasal Ekosistem Karbon İzleme Uydusunu Başarıyla Fırlattı

Güncelleme:

TAİYUAN, 4 Ağustos (Xinhua) -- Çin, bir karasal ekosistem karbon izleme uydusunu ve başka iki uyduyu Perşembe günü Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinde bulunan Taiyuan Uydu Fırlatma Merkezi'nden başarıyla fırlattı.

TAİYUAN, 4 Ağustos (Xinhua) -- Çin, bir karasal ekosistem karbon izleme uydusunu ve başka iki uyduyu Perşembe günü Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinde bulunan Taiyuan Uydu Fırlatma Merkezi'nden başarıyla fırlattı. Uydular, Uzun Yürüyüş-4B taşıyıcı roketi ile Beijing saatiyle 11.08'de fırlatıldı ve planlanan yörüngeye başarıyla girdi. Karbon izleme uydusu esas olarak karasal ekosistem karbon izleme, karasal ekoloji ve kaynakların araştırılması ve izlenmesi, büyük ulusal ekolojik projelerin izlenmesi ve değerlendirilmesi için kullanılıyor. Uydu aynı zamanda çevre koruma, ölçme ve haritalama, meteoroloji, tarım ve afet azaltma gibi alanlarda operasyonel destek ve araştırma hizmetleri de sağlayacak. Bu fırlatma, Uzun Yürüyüş taşıyıcı roket serisinin 430. görevi oldu.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Shanxi Pekin Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title