Haberler

Çin, İrlanda'nın Üçüncü Büyük İthalat Kaynağı Oldu

Güncelleme:

İrlanda bu yılın ilk 10 ayında Çin'den 12,56 milyar euro (13,31 milyar ABD doları) tutarında mal ithal etti.

Çin, İrlanda'nın Üçüncü Büyük İthalat Kaynağı Olduİrlanda'nın başkenti Dublin'deki Dublin Hayvanat Bahçesi'nde bir fener gösterisini ziyaret eden insanlar, 28 Ekim 2022. Gösteride sergilenen tüm fener enstalasyonları Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Zigong kentinde bulunan bir fener şirketi tarafından üretildi. (Fotoğraf: Liu Yanyan/Xinhua) 

İrlanda bu yılın ilk 10 ayında Çin'den 12,56 milyar euro (13,31 milyar ABD doları) tutarında mal ithal etti. Bu rakamlar İrlanda'nın mal ithalatında Çin'i, İngiltere (24,56 milyar euro) ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (18,68 milyar euro) ardından üçüncü büyük kaynak ülke yapıyor.

DUBLİN, 16 Aralık (Xinhua) -- İrlanda İstatistik Bürosu'nun (CSO) Perşembe günü yayınladığı veriler, Çin'in İrlanda'nın mal ithalatında üçüncü büyük kaynak ülke olduğunu gösterdi.

İrlanda bu yılın ilk 10 ayında Çin'den 12,56 milyar euro (13,31 milyar ABD doları) tutarında mal ithal etti. Bu rakamlar Çin'i, İngiltere (24,56 milyar euro) ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (18,68 milyar euro) ardından İrlanda'nın mal ithalatında üçüncü büyük kaynak ülke yapıyor.

Çin, İrlanda'nın ihracatında ise beşinci büyük pazar konumunda bulunuyor. İrlanda bu yılın Ocak-Ekim döneminde Çin'e 12 milyar euro tutarında mal ihracatı gerçekleştirdi. Böylece Çin; Amerika Birleşik Devletleri (53,64 milyar euro), Almanya (21,71 milyar euro), İngiltere (18,67 milyar euro) ve Belçika'nın (15,35 milyar euro) ardından İrlanda'nın beşinci büyük ihracat pazarı oldu.

Çin, İrlanda'nın Üçüncü Büyük İthalat Kaynağı Olduİrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen 2022 Shenzhen Küresel Yatırım Konferansı'na katılan insanlar görülüyor, 23 Kasım 2022. (Fotoğraf: Liu Xiaoming/Xinhua)

CSO verilerine göre İrlanda bu yılın ilk 10 ayında, 2021 yılının tamamından daha yüksek bir rakam olan 176,46 milyar euro tutarında mal ihraç etti.

İrlanda'nın 2021 yılı toplam mal ihracatı 165 milyar euro olmuştu.

İrlanda'nın 2022'nin Ocak-Ekim dönemindeki mal ithalatı ise 116,79 milyar euro ile geçtiğimiz yılın aynı döneminin yüzde 42 üzerinde bulunuyordu. (1 euro=1,06 ABD doları)

Çin, İrlanda'nın Üçüncü Büyük İthalat Kaynağı OlduÇin'in başkenti Beijing'de düzenlenen Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda (CIFTIS) İrlanda standının önünden geçen insanlar, 3 Eylül 2021. (Fotoğraf: Wu Wei/Xinhua)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Dublin Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title