Haberler

Çin'in Kuzeyindeki Ücra Köy, Son On Yılda Çarpıcı Değişikliklere Tanık Oldu

Güncelleme:

HABER: Çin'in kuzeyindeki ücra köy, son on yılda çarpıcı değişikliklere tanık oldu ÇEKİM LİSTESİ: 1. Wanghuagou Köyü'nün 2012'deki çeşitli görüntüleri4. Wanghuagou Köyü'nün çeşitli görüntüleri6.

HABER: Çin'in kuzeyindeki ücra köy, son on yılda çarpıcı değişikliklere tanık oldu

ÇEKİM LİSTESİ:

1. Wanghuagou Köyü'nün 2012'deki çeşitli görüntüleri

4. Wanghuagou Köyü'nün çeşitli görüntüleri

6. SES 4 (Çince): WANG JİANMİNG, Niu Ernyu'nun küçük oğlu

HABERİ İÇERİĞİ:

Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinin Ningwu ilçesine bağlı dağın ortasındaki bir sarp kayalığın üzerine inşa edilmiş eski bir köy olan Wanghuagou Köyü'ne, yerel halk tarafından "asılı köy" ismi verilmiş.

Köyün gelişimi uzun süredir elverişsiz ulaşım ve sert doğal koşullar nedeniyle sınırlanmıştı.

(Arşiv: 2012 röportajı)

SES 1 (Çince): NİU ERNYU, köy sakini

"Biz fakiriz. Geçim kaynağımız yok. Burada yaşadığım için kendime acıyorum."

SES 2 (Çince): ZHANG CHENGYU, köy sakini

"Güvenli değil. Tahta köprü sık sık kırılıyor. Yetiştirdiğimiz sığırlar, domuz ve katır gibi, bazen insanlar bile köprüden düşüyor."

Çin'in yoksulluğu azaltma çabaları sayesinde köy son on yılda geniş kapsamlı değişiklikler geçirdi.

Yerel yönetim, köylülerin gelirini büyük ölçüde artıran köyde turizmi geliştirmek için 50 milyon yuan (yaklaşık 6,93 milyon ABD Doları) üzerinde yatırım çekti.

SES 3 (Çince): NİU ERNYU, köy sakini

"Geçen yıl aldığım emekli maaşı 3.200 yuan (yaklaşık 443 ABD Doları) ve köyün turizm gelirinden 2.880 yuan (yaklaşık 399 ABD Doları) ödenek aldım. Ayrıca devletin sunduğu temel geçim ödeneklerine de sahibim."

2019'da Wanghuagou Köyü'ndeki tüm fakir haneler yoksulluktan kurtuldu.

Çin'in kırsal canlandırma hamlesinin ilerlemesiyle birlikte köy, kalkınma için yeni fırsatlar sunuyor.

SES 4 (Çince): WANG JİANMİNG, Niu Ernyu'nun küçük oğlu

"Sokak lambaları takıldı, yollar yenilendi. Otomobille ya da otobüsle köyümüze ulaşmak zordu. Ama şimdi ulaşım rahat. Birçok turist var. Bu yüzden restoran açmak için buraya döndüm. Güzel oldu. İşler iyi gidiyor. Gelirim iki katına çıktı. İşimin giderek daha iyi yürüyeceğine inanıyorum."

Geçen 10 yıl içinde, "asılı köy"ün 2.000 yuandan daha az (yaklaşık 277 ABD Doları) olan kişi başına düşen yıllık geliri yaklaşık 10.000 yuana (yaklaşık 1.385 ABD Doları) yükseldi. Köyün toplu geliri sıfırdan yaklaşık 300.000 yuana (yaklaşık 41.570 ABD Doları) çıktı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Ningwu ilçesinden bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Shanxi Çince Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Bakmadan Geçme

İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title