Haberler

Çin "Dünyanın Çatısını" Korumak İçin Dönüm Noktası Niteliğindeki Yasayı Onayladı

Güncelleme:

Çin'in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi, "dünyanın çatısı" diye bilinen Qinghai-Tibet Platosu'nun hassas ekosistemini korumak için bir yasa çıkardı.

Çin'in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi, "dünyanın çatısı" diye bilinen Qinghai- Tibet Platosu'nun hassas ekosistemini korumak için bir yasa çıkardı.

Ulusal Halk Kongresi'nin Çarşamba günkü daimi komite oturumunda kabul edilen yasa, 1 Eylül'de yürürlüğe girecek.

Yangtze Nehri Koruma Yasası, Sarı Nehir Koruma Yasası ve Kara Toprak Koruma Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından Qinghai- Tibet Platosu için uygulamaya konulacak ekolojik koruma yasası, Çin'in özel bölgelere yönelik yasalarının devamı niteliğinde. Ancak yeni yasanın önemi, plato bölgesinin çok ötesine geçiyor.

SES (Çince): SES (Çince): WANG XİANGTAO, Tibet Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi'nden doçent:

"Qinghai-Tibet Platosu, büyük ve nispeten ilkel bir dağ ekosistemine ev sahipliği yapıyor. Yalnızca 'su kulesi'ni koruyarak oluşturulacak sağlam bir ekolojik çevre, plato halkı için evrensel bir refah sağlayabilir. Ekolojik uygarlığın inşası, sistemlere dayanmalıdır. Doğaya saygı, uyum ve koruma ilkesi vurgulanmalı, bölgesel kalkınmada ekolojik korumaya öncelik verilmelidir. Berrak sular ve yemyeşil dağlar ancak bu şekilde paha biçilmez bir değer haline gelebilir."

Yaklaşık 2,58 milyon kilometrekarelik bir alana sahip olan Qinghai-Tibet Platosu, Çin'in batısında eyalet düzeyindeki altı bölgeyi kapsıyor. Plato yaklaşık 3 milyar insana fayda sağlayan Yangtze Nehri, Sarı Nehir ve Lancang Nehri gibi Asya'nın birkaç büyük nehrinin kaynağı.

Yasa, plato ekoloji güvenliğinin ana hatlarını belirlerken, koruma ve restore etme önlemlerini, risk önleme ve kontrol ile koruma önlemlerini ve denetimi şart koşuyor.

Yasa, tasarı halindeyken biyoçeşitliliğin korunmasına ilişkin geliştirilmiş hükümleri de kapsayan haliyle geçen yılın sonlarında ikinci aşamaya girdi. Üçüncü aşamanın başında ise karla kaplı dağların, buzulların ve donmuş toprağın korunmasının altı çizildi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri, Çin'in Lhasa kentinden bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Tibet Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title