Haberler

Çin'de "Avatar" Filmindeki Uçan Yaratığa Benzeyen Fosil Bulundu

Güncelleme:

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde, Avatar filmindeki "ikran" adlı uçan yaratıklara benzeyen 120 milyon yıllık kanatlı sürüngen fosilleri bulundu.

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde, James Cameron'un Avatar filmindeki "ikran" adlı uçan yaratıklara benzeyen 120 milyon yıllık kanatlı sürüngen fosilleri bulundu.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Bilimler Akademisi Omurgalı Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, omurgalılar paleontoloğu Vang Şiaolin liderliğindeki bir ekip tarafından Avatar filmindeki uçan yaratık "ikran"a benzeyen bir yaratığın fosilleri bulundu. Bulunan pterozorun (uçan sürüngen) "ikran"a benzemesinden dolayı adı "Ikrandraco" konuldu.

Fosil analizi sonucunda, Vang ve ekibi bu yeni türün keskin dişleri, düz ve uzun bir kafatası ve alt çenesinde bıçağa benzer bir kemik çıkıntısı olduğu sonucuna vardı ve bu yüz hatları ile hasılat rekorları kıran Avatar filmindeki "ikran"lara benzer özellikler taşıdığını ifade etti.

FİLMDEKİNE GÖRE DAHA KÜÇÜK

Bu yeni türde aynı zamanda pelikandakiler gibi boğaz kesesinin bulunduğu ve bu kesenin yakaladıklarını biriktirme görevi yapıyor olabileceğini belirten Vang, fosilin 1,5 metre kanat genişliği ile Avatar filmindeki ikrana göre küçük olduğunu kaydetti. Vang, yaratığın kafatası özelliklerinin pterozor türleri arasında bilinmediğini ve sivri, yarı dairesel altçene kemiğinin hava direncini azaltıcı etkisi olabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti James Cameron Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

500

Yorumlar (5)

çin ve para:

Çinde her şeyin sahtesi üretiliyor yeter ki para gelsin, kesin sahtedir bunlar da. Satmak için kendileri yapmıştır.

15
4
yanıtYanıtla
Evrim Teorisinin Kendisi Fosil Oldu:

Evrimi destekleyen tek bir ara fosilin dahi bulunamaması Darwinin korkusunu gerçek kıldı. Yeryüzünün sayısız katmanı arandı, tüm çağlara ait fosiller çıktı. Ama bir tane bile ara fosil yok. . Evrim teorisinin kendisi fosil oldu. Tarihte fosil teori olarak yerini aldı.

6
2
yanıtYanıtla
leeeee:

canlandıracakmısınız :D

5
2
yanıtYanıtla
manyak veli:

yapma yaaa, eee sonra

0
4
yanıtYanıtla
BIYOLOGm@m.m:

BENZEMESI OLABILIR. MORFOLOJIK OLARAK FILMDEDE ZATEN FOSILLERE BAKILARAK HAYAL EDILMIS KURGULANMIS BIR YARATIK IKRAN. FOSIL IKRANA BENZEMIYOR IKRAN FOSILE BENZIYOR..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title