Haberler

Çin Büyükelçisi: Çin ve Küba, Mükemmel İkili İlişkilere Sahip

Güncelleme:

HAVANA, 19 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in Küba Büyükelçisi Ma Hui Çarşamba günü yaptığı açıklamayla Çin ve Küba'nın, iki ulusu birleştiren tarihi bağlara uygun olarak mükemmel ikili ilişkilere sahip olduğunu söyledi.

HAVANA, 19 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in Küba Büyükelçisi Ma Hui Çarşamba günü yaptığı açıklamayla Çin ve Küba'nın, iki ulusu birleştiren tarihi bağlara uygun olarak mükemmel ikili ilişkilere sahip olduğunu söyledi. Basın toplantısında, "Ortak idealleri paylaşıyoruz ve halklarımız ve ülkelerimizin daha iyi hale gelmesi için sosyalist sistemlerimizin inşası konusunda çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Ma; tarım, biyoteknoloji ve toplu taşıma alanlarındaki işbirliğinin son birkaç yıldır artış gösterdiğini sözlerine ekledi. Çinli diplomat, Çin hükümetinin tüm dünyada küresel kalkınma ve güvenliği geliştirme girişimlerinin, BM Şartı'nın ilkelerine uygun olduğunu vurguladı. Ma söz konusu açıklamayı, Havana'daki Çin Büyükelçiliği'nin Çinlilerin Küba'ya gelişinin 175. yıl dönümünü kutlama hazırlıkları sürerken yaptı. Şu anda Çin, Küba'nın ana ekonomik ortaklarından biri konumunda ve iki ülke arasındaki işbirliği artmaya devam ediyor. Bu yıl, Çin ile Küba arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 62. yıl dönümü kutlanacak.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Havana Küba Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title